Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 08:18

Η δικτατορία της ευτυχίας

Πρόκειται για ένα δίδυμο λέξεων αρκετά οξύμωρο, που τείνει στις μέρες μας να εδραιωθεί σε όλο του το μεγαλείο. Η κάθε λέξη ξεχωριστά, μας παραπέμπει στο δικό της βασίλειο και με την πρώτη ματιά θα θεωρούσαμε ότι δε συνάδουν μεταξύ τους.
Δικτατορία. Η απόλυτη εξουσία, πέραν των νόμων, της δημοκρατίας και της ελευθερίας, όπου η υποχρεωτική υποβολή της, δε μας αφήνει περιθώρια να αντιδράσουμε. Μια λέξη γεμάτη αρνητικές επιπτώσεις και δυσάρεστες εξελίξεις.
Ευτυχία. Η ικανοποίηση που νιώθουμε μετά την επίτευξη των σκοπών, την εκπλήρωση των επιθυμιών, την επιτυχία των στόχων που έχουμε θέσει, έχοντας ως αποτέλεσμα τη θετική ψυχολογία και ισορροπία του εαυτού μας. Μια λέξη πλημμυρισμένη θετική ενέργεια, χαρά και ευεξία.   
Όσο κι αν ακούγεται για άλλους περίεργο και για άλλους άξιο απορίας, έχουμε εγκλωβιστεί και ζούμε στο δικτατορικό καθεστώς της ευτυχίας, ως υποχρεωτική συνθήκη για να είμαστε ευτυχισμένοι, έχοντας παραγκωνίσει κάθε τι που έρχεται αντιμέτωπο με το καθεστώς της ευτυχίας μας.
Τι θέλω να πω… Επιδιώκουμε όλα γύρω μας να συνάδουν με την ευτυχία και πρώτα από όλα, τα συναισθήματα. Επιβάλλουμε στον εαυτό μας, να βιώνει μονάχα τη χαρά, την ευεξία, την ευχαρίστηση, ζωγραφίζοντας στο πρόσωπό μας συνεχώς ένα χαμόγελο, καταπιέζοντας τη θλίψη, τον πόνο, την απογοήτευση, τη μελαγχολία, τη δυσαρέσκεια, την απέχθεια και τους απαγορεύουμε την έκφρασή τους.
Σηκώνουμε προσεκτικά το χαλάκι της ψυχής μας, θάβουμε όλα τα αρνητικά που παρεμποδίζουν την ευτυχία μας και επιμελώς τα αφήνουμε να συσσωρεύονται και να κοχλάζουν, για να βιώσουμε απρόσκοπτοι την απόλυτη ευτυχία που εμείς οι ίδιοι επιβάλλουμε με τον τρόπο μας σε έναν καθόλα καταπιεσμένο εαυτό.

Απεγνωσμένα αναζητάμε τρόπους και τεχνικές για να επιφέρουμε και να εδραιώσουμε την αλλαγή στη ζωή μας, απαλλαγμένη από συναισθήματα που εναντιώνονται στους κόλπους της ευτυχίας. Γιατί όλο αυτό; Η θλίψη είναι πολλές φορές η διέξοδος μιας μεγάλης στενοχώριας. Ο πόνος είναι μια ενδιάμεση κατάσταση που πρέπει να βιώσουμε για να φτάσουμε να γιατρέψουμε την ψυχή μας από αρνητικές καταστάσεις. Ο δύσβατος δρόμος της μελαγχολίας φτάνοντας στο τέλος του, μας έχει ο ίδιος οδηγήσει στο μονοπάτι της ευτυχίας. Αν παρεμποδίζουμε πολλές φορές συνειδητά την εξωτερίκευση αυτών των δεν αντιλέγω, αρνητικών συναισθημάτων, δεν είμαστε σε θέση να προβούμε ένα βήμα παρακάτω όπου τελικά θα παρέλθει αβίαστα η ευτυχία στη ζωή μας.
Η εξαναγκασμένη ευτυχία, παύει να είναι ευτυχία και παραπέμπει σε καταπίεση των επιθυμιών και σε άρνηση αποδοχής των αρνητικών καταστάσεων που πιθανότατα να εισβάλλουν απρόσμενα στους κόλπους της ζωής μας.
Έρευνες έχουν δείξει, ότι κυνηγώντας διακαώς την ευτυχία, γινόμαστε εγωπαθείς, απόμακροι και μονόχνοτοι, απομονωνόμαστε οικειοθελώς στα στενά όρια του εαυτού μας και παύουμε να διαισθανόμαστε τις αμοιβαίες ανάγκες των συνανθρώπων μας, που απαρτίζουν τον κοινωνικό μας περίγυρο.
Επιπρόσθετα, ασπαζόμαστε μονάχα την θετική μας πλευρά, την ωραιοποιούμε, την προβάλλουμε με κάθε τρόπο και αδιαφορούμε πλήρως για τη συσσώρευση όλων των υπολοίπων αρνητικών που τυγχάνει να διαθέτουμε και που φυσιολογικά διαθέτουν όλοι οι συνοδοιπόροι μας.
Για να είμαστε αυθεντικοί και απαλλαγμένοι από συναισθηματικές φορτίσεις, θα πρέπει να καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα, να ασπαζόμαστε τις προσωπικές μας ανάγκες και καταβολές αγνοώντας πικρόχολα σχόλια, να απαντάμε αληθινά στις ερωτήσεις άλλων ακόμη κι αν αυτό που θα πούμε θα τους πληγώσει, να αποδεχόμαστε τα λιγότερο θετικά στοιχεία του χαρακτήρα μας και να τα αγκαλιάζουμε, να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας κάθε φορά που τείνουν να φράξουν την αναπνευστική μας οδό και να διαχειριζόμαστε τις κακές μας στιγμές, ακόμα κι αν όλα τα παραπάνω ελλοχεύουν τον κίνδυνο μιας κακής κριτικής του συνόλου προς εμάς.
Είναι στη φύση πολλών από εμάς, να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο. Να συμπάσχουμε στις αγωνίες των άλλων, να μοιραζόμαστε τον πόνο τους, να γινόμαστε αρωγοί τους σε δυσμενείς συνθήκες και να ακουμπάμε έμπρακτα στα προβλήματά τους, ακόμη κι αν αυτό ελλοχεύει τον κίνδυνο να επηρεάσουμε για λίγο τη ζωή μας. Όλα τα παραπάνω έχουν πάψει να υφίστανται, μιας και επιλέγουμε να καλλιεργήσουμε την προσωπική μας ευτυχία, αδιαφορώντας για το κοινωνικό γίγνεσθαι που αν μη τι άλλο μας αφορά όλους, με απώτερο σκοπό την απομόνωση, την απομάκρυνση και την αποπροσωποποίηση από το σύνολο που τόσο έχουμε ανάγκη.

Μην απογοητεύστε!
Υπάρχει ελπίδα διαφυγής και την κρατάμε φυλαγμένη στις καρδιές μας.     
Αδράξτε την όποια ευκαιρία και παράλληλα με την δική σας ευτυχία, επιδιώξτε και την ευτυχία των συνανθρώπων σας. Γνωστοποιήστε τους τα οφέλη της ευτυχίας και της θετικής σκέψης και δείξτε τον δρόμο προς την κατάκτησή της. Πορευτείτε μαζί, συνδράμετε όταν σας έχουν ανάγκη και δεχτείτε τη δική τους συμβολή με αγάπη.
Απεγκλωβιστείτε από τα δεσμά της υποχρεωτικής ευτυχίας και μην την αναζητάτε ως αυτοσκοπό. Ζήστε τη ζωή σας ελεύθερα, εξωτερικεύστε τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας και θέστε ως στόχο σας τη σωματική και ψυχολογική σας σταθερότητα. Εργαστείτε επάνω στην προσωπική σας ανάπτυξη και τα οφέλη που προσφέρει, κοινοποιήστε τους καρπούς της και  κυνηγήστε να καταγράψετε δυνατές αναμνήσεις στο υποσυνείδητό σας.
Αγαπήστε τις πληγές σας, αγκαλιάστε τα τραύματά σας χωρίς να τα κρύβετε και αφήστε τα δάκρυα να τρέξουν όποτε αυτά εγκλωβίζονται μέσα σας. Αδειάστε τη ψυχή σας από ότι σας βαραίνει και η πολυπόθητη ευτυχία, αβίαστα θα κατακτήσει τον ελεύθερο χώρο που μόλις εμφανίστηκε.
Δε θυμάμαι ποιος είναι ο κάτοχος της παρακάτω φράσης, αλλά ελπίζω να συμφωνήσετε μαζί μου στο ότι, για να αναγνωρίσουμε τη χαρά, πρέπει να γευτούμε τη λύπη. Όταν έχουμε βιώσει τη λύπη, τον πόνο και την απογοήτευση, είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την ύπαρξη των θετικών συναισθημάτων και να αντιληφθούμε στο έπακρο, σε κάθε κύτταρό μας την θετική και ευεργετική δράση της ευτυχίας.
Με απλές και συνετές πράξεις, όλοι μαζί, χωρίς περιορισμούς και εξαναγκασμούς θα επιφέρουμε και θα εδραιώσουμε την ευτυχία στις ζωές μας απαλλαγμένη από πρέπει, στερεότυπα και βαρύγδουπες αξιώσεις.


 Κατερίνα Σιδέρη

Γεννήθηκα και ζω στις Πλαταιές Βοιωτίας. Σπούδασα Πληροφορική & Φυσικές Επιστήμες και το γράψιμο παντός είδους είναι η μεγάλη μου αγάπη. Το διάβασμα και οι μοναχικοί περίπατοι στη φύση, γεμίζουν ευχάριστα τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου. Έμπνευσή μου αποτελεί κάθε τι που μπορεί να μας διδάξει και να μας προσφέρει το έναυσμα να δούμε τη ζωή από άλλη οπτική.

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 08:51

Covid-19: Το ιστορικό του τρόμου

Ιστορία: Αυτή είναι η τρίτη και η πιο επιτυχημένη απόπειρα του Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) να δημιουργήσει πανδημία, πρώτα με την Ισπανική γρίπη και αργότερα με την Έμπολα. Οι δυο αυτές είχαν υψηλή θνησιμότητα, αρκετά μεγαλύτερη από αυτή του Covid-19.
Το 2010 μετά την πανδημία της Ισπανικής γρίπης Η1Ν1 ξεκίνησε μια δικαστική διαμάχη και ακολούθησε δικαστική έρευνα η οποία αποκάλυψε ότι επιστήμονες σε θέσεις κλειδιά για την πανδημία εργάζονταν για φαρμακευτικές εταιρείες, τις οποίες συνέφεραν οι οδηγίες του Π.Ο.Υ για την αντιμετώπιση της γρίπης. Ο Π.Ο.Υ παραδέχτηκε αντιφάσεις στην πολιτική για συγκρούσεις συμφερόντων (κάτι σαν το σκάνδαλο SIEMENS στην Ελλάδα). Κανένα από τα στελέχη που κατηγορήθηκαν δεν έχασε την θέση του ούτε υπέστη κάποιες συνέπειες. Είναι τα ίδια πρόσωπα που συμβουλεύουν σήμερα τις κυβερνήσεις και τους κατά τόπους φορείς υγείας μέχρι και σήμερα. Τότε ο Αβραμόπουλος με τον Τσιόδρα παράγγελνε εκατομμύρια δόσεις, την περίοδο 2009-2010 εντάσσεται στην έρευνα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς που έχει άμεση σχέση με τη Novartis, αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς οι παραγγελίες γίνονταν μέσω αυτού.
Αργότερα, το διάστημα 2014-2016 κατά την επιδημία του ιού Έμπολα, o Π.Ο.Υ (και μάλιστα κάποια από τα υψηλόβαθμα στελέχη του) κατηγορήθηκε για χρηματισμό από φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά το σκάνδαλο ξανά αποσιωπήθηκε.
Με την εμφάνιση του Covid-19 ο Π.Ο.Υ χρηματοδότησε τα κράτη με ένα αρχικό κονδύλι 3 τρισεκατομμύρια δολάρια (σαν βοήθεια - με την μορφή δανείου) προκείμενου τα κράτη να υπακούσουν τις εντολές του και να μπορέσει να πραγματοποιήσει το σχέδιό του. Αυτό περιλαμβάνει την αλλαγή των ορισμών για έννοιες όπως: πανδημία – PCR Test - υγεία - νόσηση – κρούσμα – εμβόλιο – ανοσία – στατιστική - φαρμακοεπαγρύπνηση – παρενέργεια κ.α.
Συνέστησε μέτρα για την κλιμάκωση της πανδημίας με: εγκλεισμό υγειών και ασθενών, χρήση μάσκας, μέτρα αποδυνάμωσης του ανοσοποιητικού, μη χορήγηση θεραπευτικών σκευασμάτων, απαγόρευση νεκροτομών, αποδυνάμωση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποδυνάμωση Ιατρικού προσωπικού, κλείσιμο νοσοκομείων, φίμωση της επιστημονικής άποψης, απόκρυψη στοιχείων και μελετών, απαγορεύσεις ενημέρωσης από τα ΜΜΕ, αλλά και λογοκρισία στο διαδίκτυο και την εδραίωση μιας υγειονομικής χούντας.
Χρησιμοποίησε σαν άλλοθι το τι γίνεται στις άλλες χώρες, τις μεταλλάξεις, τα ψεύτικα τεστ, τα εμβόλια, τους νεκρούς, ακόμα και την ιεραρχία της εκκλησίας. Παρατηρείστε ότι όλα σχεδόν τα μέτρα αφορούν και επιβάλλονται στον υγιή πληθυσμό ενώ για τους ασθενείς ελάχιστα γίνονται.
Όλα αυτά με οδήγησαν στην απόφασή μου να παραιτηθώ από τον ΙΣΑ (Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών) διαφωνώντας με όλα αυτά και μη αποδεχόμενος την στάση του ιατρικού συλλόγου. Και φυσικά η αίτησή μου έγινε δεκτή χωρίς καμιά άλλη απάντηση, διευκρίνηση ή αιτιολόγηση και ευχαριστώ τον ΙΣΑ για την τιμή αυτή που μου έκανε.

Αποτελέσματα: Ορίζοντας την πανδημία ως κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (και μάλιστα μακροχρόνια) κατάφερε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τον έλεγχο των συνειδήσεων, τον διαχωρισμό των ανθρώπων, την κοινωνική αποστασιοποίηση, τη νοητική και συναισθηματική κακοποίηση, την επιβολή υποχρεωτικών μέτρων, την επιβολή πειραματικών σκευασμάτων χωρίς την συναίνεση, τον διωγμό αυτών που αντιδρούν στην λογική και παραδειγματικές τιμωρίες με παράνομα πρόστιμα.
Τα μεταγενέστερα αποτελέσματα είναι η αύξηση της θνησιμότητας και μάλιστα στις μικρότερες ηλικίες, με ένα πρωτοφανές θανατικό. Παρατηρείται η αύξηση των εγκεφαλικών και καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς και των θρομβώσεων γενικότερα, αλλά και αυτοάνοσων, ενδοκρινικών και ψυχιατρικών διαταραχών. Βλέπουμε όλο και συχνότερα εμβολιασμένα νεαρά άτομα, ακόμα και αθλητές να πέφτουν κάτω και να πεθαίνουν.

Γενικότερα: Ο Π.Ο.Υ. θέλει να εφαρμόσει την κυριαρχία του και τον έλεγχο πάνω στην υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού, στα πλαίσια της γενικότερης κυριαρχίας μιας μειονότητας στην παγκόσμια διακυβέρνηση του πλανήτη. Το πείραμα για τον έλεγχο και την υποταγή των συνειδήσεων έχει πετύχει! Και αρχίζει να εφαρμόζεται και στους άλλους κλάδους της κοινωνίας (οικονομία, πολιτική, μεταναστευτικό κ.α.) μέσω του φόβου και της φτωχοποίησης των πολιτών. Οι άνθρωποι φοβισμένοι και εγκλωβισμένοι σταμάτησαν να αντιδρούν, αλλά και να σκέφτονται και παρατηρούν αμήχανα και μοιρολατρικά από τον καναπέ τους αυτές τις ολέθριες εξελίξεις και καταστροφές.
Τα κράτη βρίσκονται υπό αυστηρό έλεγχο και οικονομική εξάρτηση, παρόμοια με μια παγκόσμια δικτατορία, ενώ στην χώρα μας ολοένα και περισσότεροι πολιτικοί αποδέχονται, ακόμα και με δημόσιες δηλώσεις τους, ότι βρισκόμαστε όχι μόνο υπό καθεστώς ολοκληρωτικής δικτατορίας αλλά και υπό κατοχή, και αυτό έγινε από την επιβολή των μνημονίων και μετά. Όλες οι εξουσίες έχουν συγκεντρωθεί και ελέγχονται από τους δυνάστες μας οδηγώντας μας στο ξεπούλημα στην φτωχοποίηση, στην μετανάστευση των Ελλήνων, και στην εγκατάσταση αλλοδαπών, στα πλαίσια της μεγάλης επανεκκίνησης (Great Reset). Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ολόκληρο το πολιτικό σύστημα συντάσσεται με αυτήν την «παγκοσμιοποίηση» και προωθεί το QR Code, την ψηφιακή ταυτότητα, με τα προσωπικά δεδομένα και την εμπορευματοποίηση του ανθρώπου. Παρόμοια μέτρα θέλουν να εφαρμόσουν για να μας «σώσουν» από την κλιματική αλλαγή, από την καταστροφή του πλανήτη μας και από πολεμικές απειλές.
Το μόνο που μπορεί να σταματήσει την ολέθρια αυτή πορεία είναι η κοινωνική αντίδραση που βλέπουμε ότι όλο και δυναμώνει σε πολλές χώρες (σε Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία κ.α).
Στην Ελλάδα αρχίζουν και αφυπνίζονται ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αλλά και επιστήμονες, μεμονωμένα ή σε ομάδες και προσπαθούν να αντιδράσουν είτε ατομικά είτε ομαδικά. Μια τέτοια ενωτική προσπάθεια είναι η ΕΝΕΑΠ (https://www.ene-ap.gr/) την οποία σχηματίσαμε, χωρίς κομματικές ταυτότητες, που θεωρούμε εθνικό μας καθήκον την άμεση αντίδραση στις πρακτικές της υποτέλειας και της εξαθλίωσης, που τόσα χρόνια μας επιβάλλουν τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η τωρινή, ώστε συντεταγμένα να αντισταθούμε σε όλους αυτούς που καταστρέφουν την χώρα και το μέλλον αυτού του τόπου και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και τα επερχόμενα γεγονότα.
Πρέπει όλοι μας να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, να αφυπνιστούμε και να δράσουμε έχοντας εμπιστοσύνη και πίστη στην υλοποίηση του θεϊκού σχεδίου!


Κουρουκλης Β
Ο Βαγγέλης Κουρούκλης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Κεφαλονιά, τον τόπο καταγωγής του. Σπούδασε Ιατρική στη Βουλγαρία, έλαβε ειδικότητα Παθολογικής - Ανατομικής και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην Ιριδολογία στη Μόσχα. Έχει εργαστεί στα Νοσοκομεία Άγιος Σάββας, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, Σωτηρία, Απολλώνιο Ηρακλείου Κρήτης, και ως ιδιώτης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα στον τομέα της Ιριδολογίας.

Ο Πέτρος Αργυρίου αποδομεί την τρέχουσα επικαιρότητα σε μια ανατρεπτική συζήτηση με τον Δημήτρη Γάκη...
 
Untitled 1
Ο Πέτρος Αργυρίου σχολιάζει την τρέχουσα επικαιρότητα με τον Δημήτρη Γάκη.....Εφοδιαστείτε με λίγη υπομονή για τα πρώτα 20 λεπτά λόγω κακής σύνδεσης. Πατήστε στο παρακάτω link ή στη φωτογραφία για να ακούσετε το Podcast.
 
PODCAST THUMBNAIL ΑΡΓΥΡΙΟΥ 2 2 22
 

Συναντήσαμε τον Δημήτρη Δημητριάδη (Γενικό Διευθυντή ΔΗΩ & Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ), για μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, με αφορμή την επαναδραστηριοποίηση του Ινστιτούτου, που έχει σκοπό την προώθηση της οικολογικής γεωργίας στην Ελλάδα και τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τη μορφή σεμιναρίων.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τη συνέντευξη

thumbnail ΔΗΩ

Stop doing that sh*t - Gary John Bishop
Podcast Book Review με τη Νάνσυ Φωτοπούλου
Η Νάνσυ Φωτοπούλου, Σύμβουλος Ευζωίας και Προσωπικής Ανάπτυξης, παρουσιάζει και σχολιάζει με μοναδικό τρόπο το βιβλίο του Gary John Bishop, "Stop doing that sh*t".
 
"Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα σπουδαίο βιβλίο που αγάπησα πολύ και που υπογράμμισα πολύ σε πάρα πολλές σελίδες του. Είναι η «Δύναμη του Τώρα» από τον Eckhart Tolle ο οποίος είναι εν ζωή σύμβουλος και πνευματικός δάσκαλος. Ζει στον Καναδά και δουλεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ατομικά ή με ομάδες. Προσωπικά τον θαυμάζω για την απόλυτη ηρεμία του και τον διεισδυτικό στοχασμό του. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι τόσο πρωτοποριακό για την εποχή που γράφτηκε, δεκαετία του ’90 γιατί εισάγει νέα νοήματα και μια ιδιαίτερη ορολογία γύρω από το σώμα. Είναι βιβλίο αυτοβελτίωσης που έχει σαν σκοπό να βοηθήσει τον αναγνώστη να βιώσει την κάθε μοναδική στιγμή του, το κάθε τώρα του, ως το μόνο αληθινό και πολύτιμο που έχει. Αυτό κατά συνέπεια αφαιρεί από το άτομο πρόσθετα άγχη και αγωνίες που δεν έχουν κανένα όφελος να υπάρχουν και πολλές φορές καμία πραγματική διάσταση. Οι κριτικές που έχει δεχθεί είναι διθυραμβικές και είναι δίκαιες. Θεωρώ πως θα πρέπει να είναι μέσα στη λίστα των βιβλίων που πρέπει να διαβάσει κάποιος στην ζωή του, αν θέλει να ασχοληθεί με τον εαυτό του.
Εδώ να συμπληρώσω εγώ πως σίγουρα δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο, οπότε χρειάζεται καθημερινά να διαχειριζόμαστε μικρά ή μεγάλα θέματα που προκύπτουν. Αυτό το βιβλίο έρχεται να βοηθήσει πραγματικά τον άνθρωπο που βρίσκεται μέσα στην αγωνία και στο άγχος για το αύριο και το κάθε αύριο. Τον βοηθά μέσα από τις εξηγήσεις και λύσεις που προκύπτουν μέσα από την εστίαση στην εδώ στιγμή, στο κάθε τώρα. Το παρελθόν δεν υπάρχει, το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμα. Αυτό που μένει είναι η εδώ στιγμή. Η κάθε εδώ στιγμή που κρύβει γαλήνη και ισορροπία αν δεχθείς να εστιάσεις σε αυτήν.
Το άλλο που θέλω να σας επικοινωνήσω, είναι ότι μέσα απ’ αυτές τις πολύτιμες σελίδες, ξεπροβάλλει ένας όρος για το σώμα που πονά ή ασθενεί και είναι το «πονοσώμα». Αυτός ο όρος δεν ξέρω αν είναι δόκιμος επιστημονικά, αλλά πνευματικά με βρίσκει σύμφωνη, αφού όλα όσα εκδηλώνονται στο σώμα μας ως μπλοκαρίσματα, προέρχονται από τον νου και το συναίσθημα. Το σώμα πονά για να μας δείξει τις αλλαγές που χρειάζεται να κάνουμε σε όλα τα επίπεδα και έτσι να επιστρέψουμε στην υγεία σε όλα τα επίπεδα.
Το επίσης ωραίο σε αυτό το βιβλίο είναι ότι τα κεφάλαια είναι απαντήσεις σε ερωτήσεις που θα μπορούσα να κάνω εγώ στον Tolle, ή εσύ, ή ο καθένας. Είναι σα να σου λύνονται απορίες καθ’ όλη την διάρκεια του διαβάσματος.
Εύχομαι να απολαύσετε την ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ όσο κι εγώ και να βοηθηθείτε στο μέγιστο δυνατό. Άλλωστε όλοι αξίζουμε να έχουμε και να βιώνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Να είστε όλοι καλά και αρκετά χαρούμενοι παρά τις γύρω προκλήσεις, με ελπίδα, χαμόγελο και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας."
 
 
Νάνσυ Φωτοπούλου -  - Better Life Coach
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 07:58

Εμβόλια: Μαθήματα από το παρελθόν (VADE)

Τι είναι η ADE.
H ADE είναι η ενίσχυση της νόσου από προϋπάρχοντα αντισώματα που έχουν πάψει να είναι εξουδετερωτικά. Όταν αυτό συμβαίνει από αντισώματα που δημιουργούνται από εμβόλια, το φαινόμενο ονομάζεται VADE (Vaccine Associated Disease Enhancement, συνδεδεμένη με εμβόλια ενίσχυση νόσου). 

Μηχανισμοί VADE:
Υπάρχουν τρεις μηχανισμοί VADE που μπορεί να υπάρχουν ξεχωριστά ή και να συνυπάρχουν και όλοι τους συνδέονται με μη εξουδετερωτικά αντισώματα ή πολύ χαμηλούς τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων. Για να καταλάβουμε τι είναι το εξουδετερωτικό αντίσωμα, θα επικαλεστούμε τον μηχανισμό κλειδιού ή κλειδαριάς. Ας υποθέσουμε ότι οι ιοί είναι διαρρήκτες που παραβιάζουν το σώμα μας, έχοντας φτιάξει αντικλείδια για την κεντρική του είσοδο. Τα εξουδετερωτικά αντισώματα λειτουργούν μπλοκάροντας το αντικλείδι σαν μια πλαστική θήκη, κι έτσι αυτό δεν μπορεί πια να μπει στην κλειδαριά.
Καθώς όμως μέσω της εξέλιξης, οι διαρρήκτες-ιοί τροποποιούν ελαφρώς τα αντικλείδια τους, κάποιες από τις παλιές θήκες, όχι απλά δεν μπλοκάρουν τα νέα αντικλείδια, αλλά κάνουν την είσοδο τους πιο εύκολη. Έτσι, οι ιοί μπορούν να μολύνουν ακόμη και κύτταρα του ανοσοποιητικού και να αναπαράγονται μέσω αυτού, όπως συμβαίνει με το AIDS, να δημιουργούν υπεραντίδραση, την λεγόμενη καταιγίδα κυτοκινών όπως συμβαίνει στη σοβαρή Covid αλλά και σε άλλους ιούς του αναπνευστικού, ή απλά να γίνονται ακόμη πιο μολυσματικοί, όπως συμβαίνει με την Δέλτα ή άλλες ιώσεις.
Όλα τα προηγούμενα, μου επιτρέπουν να εκφράσω μια εικασία που έκανα από νωρίς στην εξέλιξη της πανδημίας, ότι ένα κομμάτι δηλαδή της σοβαρής νόσου Covid, γιατί η ήπια μας είναι πραγματικά παντελώς αδιάφορη, μπορεί να είναι ADE από αντισώματα που έχουμε σε προγενέστερους κορονοϊούς που κυκλοφορούν άφθονα στο μείγμα των εποχιακών ιώσεων, με κάποια από αυτά να μας προστατεύουν έναντι και του SARS-COV2 αλλά με κάποια άλλα να ενισχύουν την νόσο σε κάποια προφίλ υγείας.

Παραδείγματα VADE.
Ένα από τα πιο γνωστά παραδείγματα ενίσχυσης της νόσου από το εμβόλιο (VADE), είναι αυτό του δάγκειου πυρετού. Εμείς όμως θα ασχοληθούμε τους ιούς του αναπνευστικού για να έχουμε μια εικόνα που να είναι πλησιέστερη στο επίμαχο της πανδημίας.
Ήδη αναφέραμε ενίσχυση νόσου σε προηγούμενα εμβόλια κορονοϊών.
Το 1965, ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές για το πρώτο εμβόλιο κατά του RSV, του Αναπνευστικού Συγκυτιακού Ιού σε βρέφη, που καταλήγουν σε τραγωδία. Αρχικά, το εμβόλιο φάνηκε καλώς ανεκτό, προκαλώντας και ανοσολογική απάντηση.
Όταν όμως τα 20 βρέφη ήρθαν σε επαφή με τον ιό, τα 16 από αυτά χρειάστηκαν νοσοκομείο και τα δύο από αυτά πέθαιναν, σε αντίθεση με την ομάδα ελέγχου, όπου από τα 21 βρέφη που πήραν placebo (εικονικό εμβόλιο), μόνο το ένα χρειάστηκε νοσοκομείο. Είδαμε λοιπόν, μια δραματική ενίσχυση της νόσου από το εμβόλιο.
Ενίσχυση νόσου (VADE) έχουμε δει και πιο πρόσφατα, σε εμβόλια κατά των συγγενών του τωρινού κορονοϊούς, στους SARS και MERS όπου και τα εμβόλια κάναν τον ιό πιο μεταδοτικό.
Ας πάμε λοιπόν σε κάτι που μας είναι τόσο γνωστό που είμαστε παντελώς εξοικειωμένοι μαζί του: Στους ιούς της γρίπης και στα εμβόλιά τους.
Οι ιοί της γρίπης έχουν τόσα πολλά στελέχη που για τα εμβόλια της κάθε χρονιάς κάνουμε μια μαντεψιά με βάση προκαταρκτικά δεδομένα για τα ποια στελέχη θα επικρατήσουν ώστε να φτιάξουμε τα αντίστοιχα εμβόλια. Αυτός είναι από τους πολλούς λόγους που τα εμβόλια της γρίπης δεν έχουν καλή αποτελεσματικότητα, φτάνοντας μεσοσταθμικά στο 50%, ενώ υπάρχουν χρονιές που αστοχούν εντελώς, φτάνοντας ακόμη και κάτω από το 20%, παρότι είναι τριδύναμα, περιέχουν δηλαδή τρία διαφορετικά στελέχη γρίπης. Ένας άλλος λόγος, είναι πως, όπως τα εμβόλια κατά του Covid, τα εμβόλια της γρίπης δεν είναι αποστειρωτικά, δεν μπορούν δηλαδή να αποτρέψουν την μετάδοση, με τα εμβόλια μάλιστα του Covid, να είναι, μάλλον απρόσμενα, για κάποιο περιορισμένο χρονικό διάστημα, πιο αποτελεσματικά στην αποτροπή της μετάδοσης από αυτά της γρίπης, μια προστασία που είναι όμως βραχύβια.
Τι θα λέγατε όμως αν κάνατε ένα εμβόλιο που όχι μόνο δεν αποτρέπει αλλά ενισχύει την μετάδοση; Γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει σε ένα ποσοστό των εμβολιασμών κατά της γρίπης. Μελέτη του 2018, έδειξε ότι κάποιοι από τους εμβολιασμένους είχαν έξι φορές παραπάνω ιικό φορτίο στα αερολύματά τους από τους ανεμβολίαστους.
ADE παρατηρήθηκε και στην γρίπη των χοίρων, όπου η ύπαρξη μη εξουδετερωτικών αντισωμάτων συνδέθηκε με σοβαρότερη νόσο.
Τι συμβαίνει όμως με τις επαναλαμβανόμενες δόσεις που θα χρειαστούν στην τρέχουσα πανδημία για να αντιμετωπιστεί το ότι η εμβολιαστική ανοσία φθίνει με αργούς ρυθμούς και ως προς την αποτελεσματικότητα προς την νόσηση;
Παρότι μιλάμε για διαφορετικούς ιούς και πολύ διαφορετικά εμβόλιο, αν τυχόν, τα δεδομένα που έχουμε για την γρίπη ισχύουν και για την Covid, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευοίωνα. Χωρίς να έχουμε καταληκτικά και οριστικά αποτελέσματα και παρότι οι σχετικές μελέτες είναι μικρές σε μέγεθος, τα δεδομένα μέχρι τώρα μας λένε ότι οι επαναλαμβανόμενοι εμβολιασμοί γρίπης, μειώνουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αντί να την αυξάνουν. Άτομα που εμβολιάστηκαν και το 2015 και το 2016 και το 2017 για παράδειγμα είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να κολλήσουν γρίπη, απ’ ότι άτομα που εμβολιάστηκαν μόνο το 2017. Ακόμη χειρότερα, ανοσολογική μελέτη έδειξε πως οι επαναλαμβανόμενοι εμβολιασμοί μειώνουν τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων, κάτι που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το πολύ επικίνδυνο φαινόμενο που λέγεται ADE.
Τι έχουμε δει μέχρι τώρα από τα εμβόλια Covid; Έχουμε δει ADE από την νόσο σε κυτταρικές καλλιέργειες. Κι έχουμε δει τα εξουδετερωτικά αντισώματα από τον εμβολιασμό να είναι πολύ λιγότερα από ότι από την φυσική νόσηση. Καθώς λοιπόν η Covid θα τείνει να γίνει γρίπη, με όλα και περισσότερες μεταλλάξεις της να κυκλοφορούν, αυτές που θα σπάνε την εμβολιαστική ανοσία και σε μικρότερο βαθμό και την φυσική, θέτουν υποψηφιότητα όχι μόνο να γίνουν ακόμη πιο μεταδοτικές λόγω ενίσχυσης της νόσου από εμβόλια που δεν παράγουν πλέον αρκετά εξουδετερωτικά αντισώματα, αλλά και πιο επικίνδυνες.  
Λένε πως τα εμβόλια για Covid είναι ασφαλή γιατί δοκιμάστηκαν σε πρωτόγνωρο αριθμό ανθρώπων. Το δεύτερο αναντίρρητα ισχύει. Όμως, οι μελέτες για μορφές ADE στην γρίπη είναι του 2018-2020 και παρότι έχουμε εμπειρία 80 ετών από τα εμβόλια της γρίπης, είχαμε λοιπόν, πρόσφατα αναπάντεχα ευρήματα.


petros argyriou

(Ο Πέτρος Αργυρίου είναι ένας ξεχωριστός λογοτέχνης κι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αναλυτές, ιδιαιτέρως στο πεδίο του παρασκηνίου των παγκόσμιων πολιτικών δημόσιας υγείας. Είναι επίσης μέλος της ένωσης δημοσιογραφίας της επιστήμης Science View και μόνιμος συνεργάτης του Holistic Life. Από τις εκδόσεις ETRA κυκλοφορούν τα σχετικά βιβλία του: "Τι δεν σας λένε οι γιατροί", 2009, "Θανάσιμες Θεραπείες", 2011,  "Παρά Φύση", 2014 και "Χωρίς Ανάσα", 2020 , όλα τους μοναδικά στο είδος τους στην ελληνική εκδοτική πραγματικότητα και όχι μόνο. Το προσωπικό του blog είναι το agriazwa.blogspot.com).

 

thumbnail ΑΡΓΥΡΙΟΥ 2

Αποκλειστική συνέντευξη του Πέτρου Αργυρίου στo Holistic Life TV για τη τρέχουσα επικαιρότητα. Ενημερωθείτε και προβληματιστείτε...
Δείτε το video στο κανάλι μας Holistic Life TV