Διατροφή

Το μαύρο τσάι είναι από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στο κόσμο. Προέρχεται από το φυτό Camellia sinensis και συχνά αναμειγνύεται με άλλα φυτά για διαφορετικές γεύσεις, όπως το Earl Gray, το English breakfast ή το Chai. Έχει πιο…
Ίσως να μην έχετε ακούσει ποτέ τον όρο φουλβικό οξύ ή φουλβικά μέταλλα ωστόσο αποτελούν ένα τεράστιο κεφάλαιο στο λεξικό της ανθρώπινης υγείας με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες! Από που προέρχονται τα φουλβικά μέταλλα; Τα φουλβικά μέταλλα είναι ορυκτά…

7 λόγοι για να πίνουμε τσάι!

Κατηγορία Διατροφή
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 07:35
Το τσάι είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο ρόφημα μετά το νερό, με κατανάλωση 120 mL/ημέρα/άτομο. Παράγεται από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis και λόγω της χαρακτηριστικής γεύσης του και των θετικών επιδράσεών του στην υγεία, η κατανάλωση…
Σε λιγότερο από μια δεκαετία, το kale (κέιλ, είδος λαχανίδας) έχει μετατραπεί, από διακοσμητική γαρνιτούρα στα πιάτα, σε βασικό συστατικό σε σαλάτες, smoothies και συνοδευτικά πιάτα. Έχει χρησιμοποιηθεί ως τσιπς, έχει γίνει σκόνη και προστίθεται ακόμα και σε…
Ο ειδικός λειτουργικής ιατρικής, Marc Ryan, συνδυάζει μια προσέγγιση Paleo με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική δημιουργώντας ένα πρόγραμμα διατροφής για την αντιμετώπιση της νόσου του Hashimoto, όταν ο ίδιος ο οργανισμός επιτίθεται στον θυρεοειδή. Πάσχω από τη νόσο…
Ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν περισσότερες από δύο μερίδες μανιταριών εβδομαδιαίως μπορεί να μειώσουν κατά 50% την πιθανότητα ήπιας γνωστικής εξασθένησης. Μια εξαετής μελέτη, με επικεφαλής τον βοηθό καθηγητή Lei Feng από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της…
Η κατανάλωση του τελευταίου γεύματος της ημέρας νωρίτερα - τουλάχιστον πριν από τις 9 μ.μ. - μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Και αν τρώτε κάποιο σνακ μετά από αυτό, θα ήταν ωφέλιμο να περιμένετε…
Νέες μελέτες αλλάζουν την άποψη που επικρατούσε μέχρι σήμερα για τα λιπαρά. Παρά τα δισεκατομμύρια που δαπανώνται για τις τροφές που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και τα φάρμακα στατίνης που μειώνουν τη χοληστερόλη, οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει…
Για δεκαετίες, οι υπεύθυνοι υγείας μας έλεγαν να αυξήσουμε την κατανάλωση φυτικών ελαίων. Όμως οι ιατροί Joseph Mercola και James DiNicolantonio ισχυρίζονται ότι αυτή η συμβουλή αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας και Αλτσχάιμερ - και όχι μόνο. Αν ακολουθήσετε…
Πρόσφατη μελέτη υποστηρίζει ότι η μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου. Το εύρημα αυτό, το οποίο ήταν μέρος έρευνας που πραγματοποίησαν επιστήμονες από την ιατρική σχολή Duke-NUS και το εθνικό πανεπιστήμιο…