Διατροφή

Οι νέοι που επιλέγουν διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά καλούνται να εισάγουν το γάλα και το τυρί ξανά στη ζωή τους επειδή τα επίπεδα ασβεστίου τους θα μπορούσαν να πέσουν επικίνδυνα χαμηλά - όμως κανείς δεν τους λέει ότι τα…
Σύμφωνα με νέα μελέτη, η κατανάλωση πολλών ωμέγα-6 λιπαρών οξέων - που βρίσκονται στους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα φυτικά έλαια - βοηθά στην πρόληψη του πρόωρου θανάτου και προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Σύμφωνα με ερευνητές του…

H ιατρική ιστορία της μουστάρδας

Κατηγορία Διατροφή
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 08:37
Στις μέρες μας, η μουστάρδα θεωρείται ο τέλειος σύντροφος της κέτσαπ. Ωστόσο αρκετά πίσω στο χρόνο, αυτό το πικάντικο φυτό εκτιμιόταν περισσότερο και πέρα από τις μαγειρικές του εφαρμογές. Οι αρχαίοι λαοί θεωρούσαν τη μουστάρδα ως ένα εξαιρετικά…
Το μπρόκολο μπορεί να σερβιριστεί με διάφορους τρόπους, αλλά μια μελέτη δείχνει ότι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρευτεί είναι σε τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά (stir-frying). Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Plant Foods for Human Nutrition, διαπίστωσε…
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν ωφέλιμες τροφές με ένα ευρύ φάσμα οφελών για την υγεία. Ένα από αυτά είναι το σέσκουλο, το οποίο, σύμφωνα με έρευνα, μπορεί να ενισχύσει την αντοχή και τις αθλητικές επιδόσεις και να μειώσει…
Μια πλούσια σε αντιοξειδωτικά μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τους κινδύνους για την υγεία από την ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία αυξάνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακής νόσου και καρδιακής προσβολής. Η διατροφή αυτή, η οποία επικεντρώνεται στα φρέσκα λαχανικά, τα…
Είναι γεγονός ότι η κατανάλωση ψαριών είναι καλή για το σώμα. Τα ψάρια παρέχουν λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και -6 που βοηθούν στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, στη μείωση των καρδιακών κινδύνων και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο,…
Αν και τα προηγούμενα χρόνια τα αβγά έβγαιναν εκτός μενού για όσους είχαν προβλήματα με την καρδιά τους, τώρα μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, που περιλαμβάνουν εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή. Η κατανάλωση ενός…
Εταιρίες συχνά χρησιμοποιούν όρους που αφορούν το αληθινό καθαρό φαγητό για να πουλήσουν μολυσμένα, τοξικά, γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα που προκαλούν ασθένεια και διαταραχές, χρησιμοποιώντας παράλληλα προπαγάνδα και ψέματα. Το τελευταίο παράδειγμα είναι ο όρος "καθαρό κρέας" και είναι…
Η βιομηχανία ζάχαρης έκρυβε για σχεδόν 50 χρόνια στοιχεία που συσχετίζουν την κατανάλωση επεξεργασμένων σακχάρων με κίνδυνο καρδιοπάθειας και κάποιους καρκίνους. Ξαφνικά σταμάτησε να χρηματοδοτεί το ερευνητικό έργο που συνδέει τη σακχαρόζη με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία,…