Τα Ιάματα Bach εν καιρώ εξετάσεων

Κατηγορία Ανθοϊάματα
Τρίτη, 16 Μαΐου 2017 00:00 Διαβάστηκε 1915 φορές
Issue 79

Η περίοδος των εξετάσεων αρχίζει! Ενώ η άνοιξη σφύζει γύρω μας και οι ορμόνες των εφήβων οργιάζουν (ως οφείλουν) εκείνοι καλούνται να συγκεντρωθούν και να αποδώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια κόλλα χαρτί. Η στρεβλή από την φύση της, αυτή κατάσταση χρειάζεται τη συνδρομή των Ιαμάτων για να έρθει σε πέρας, με το καλύτερο αποτέλεσμα, τόσο πρακτικά όσο και σε επίπεδο συναισθηματικής ισορροπίας.

Ας δούμε λοιπόν τι συναισθηματικές καταστάσεις αναδύονται και πιο Ίαμα βοηθάει στην κάθε μια.

Αν το παιδί σας αδιαφορεί για τις εξετάσεις και προτιμάει να κοιμάται παρά να διαβάζει, το Clematis θα βοηθήσει να γειωθεί και να συγκεντρώνεται στο διάβασμα του.

Αν είναι απαισιόδοξο για το αποτέλεσμα των προσπαθειών του και νοιώθει ότι πάντα «πέφτουν αυτά που δεν έχει διαβάσει», το Gentian θα ξαναφέρει αισιοδοξία και θα δώσει νόημα στην προσπάθεια.

Το Elm είναι το Ίαμα για τους μαθητές που προσπαθούσαν σκληρά όλο τον χρόνο, έχουν γνώσεις και δυνατότητες αλλά παθαίνουν «blackout» την ώρα των εξετάσεων. Η χρήση του θα επιτρέψει να παραμείνουν ήρεμοι και να αποδώσουν αυτό που γνωρίζουν.

Το Chestnut bud θα βοηθήσει να μαθαίνουν από τα λάθη τους, ενώ το White chestnut θα επιτρέψει να χαλαρώνουν από τις ανεπιθύμητες συνεχείς σκέψεις και θα βοηθήσει να κοιμηθούν ξεκούραστα και να ξυπνήσουν διαυγείς.

Αν το παιδί σας είναι ιδιαίτερα ντροπαλό και φοβάται τη διαδικασία των εξετάσεων, νοιώθει φόβο για τους εξεταστές ειδικά όπου απαιτείται προφορική εξέταση, το Mimulus θα δώσει θάρρος και θα διώξει τον κόμπο στο στομάχι.

Το Larch το χρειάζονται όλοι γιατί βοηθάει στην αυτοπεποίθηση και τους κάνει πιο σίγουρους για τον εαυτό τους και τις επιδόσεις τους.

Αν το παιδί σας πανικοβάλλεται (με έντονα σωματικά συμπτώματα-κρίσεις πανικού) το Rock rose θα βοηθήσει να βγει από αυτήν την κατάσταση και θα ξαναφέρει ηρεμία.

Το Hornbeam είναι το ίαμα της τεμπελιάς της ¨Τσαγκαροδευτέρας¨, θα οδηγήσει στο να ξεκινήσει το διάβασμα και να βάλει πρόγραμμα που θα ακολουθεί, χωρίς να το βαριέται.

Τέλος το Star of Bethlehem θα συνεισφέρει στο να μειωθούν οι άσχημες επιπτώσεις του συνεχούς στρες σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο και να περάσει αυτή η χρονική περίοδος χωρίς να αφήσει βλάβες που θα χρειαστεί καιρό μετά να θεραπεύσουμε.

Εάν η αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης και η επιλογή του κατάλληλου ιάματος σας δυσκολεύει, ο σωστά εκπαιδευμένος φαρμακοποιός σας, θα σας βοηθήσει με τις σωστές ερωτήσεις να αντιληφθείτε τι χρειάζεται και θα σας ετοιμάσει το κατάλληλο μείγμα για μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Όπως κάνει πάντα.

Σε επόμενο κείμενο, ειδικό αφιέρωμα στους ηρωικούς γονείς των διαγωνιζομένων.

Καλή επιτυχία!

Γράφει η Χρύσα Κωνσταντιανού, Φαρμακοποιός, Ομοιοπαθητικός