Στις ΗΠΑ και στη Γερμανία, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν τον όρο πανδημία των ανεμβολίαστων, υπονοώντας ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν σημασία για την επιδημιολογία του COVID-19. Η χρήση αυτής της φράσης από τους υπεύθυνους θα μπορούσε να ενθαρρύνει έναν επιστήμονα να ισχυριστεί ότι "οι ανεμβολίαστοι απειλούν τους εμβολιασμένους για το COVID-19".1 Αλλά αυτή η άποψη είναι υπερβολικά απλή.
Υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούν να έχουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση. Στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ εντοπίστηκαν συνολικά 469 νέα κρούσματα COVID-19 κατά τη διάρκεια διαφόρων εκδηλώσεων τον Ιούλιο του 2021, και 346 (74%) από αυτά τα κρούσματα αφορούσαν άτομα που ήταν πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένα, 274 (79%) εκ των οποίων είχαν συμπτώματα. Οι τιμές του ορίου κατωφλίου κύκλων ήταν παρόμοια χαμηλές μεταξύ των ατόμων που ήταν πλήρως εμβολιασμένα (διάμεση τιμή 22·8) και των ατόμων που ήταν ανεμβολίαστα, μη πλήρως εμβολιασμένα ή των οποίων η κατάσταση εμβολιασμού ήταν άγνωστη (διάμεση τιμή 21·5), υποδεικνύοντας υψηλό ιικό φορτίο ακόμη και μεταξύ των ατόμων που ήταν πλήρως εμβολιασμένα.2 Στις ΗΠΑ, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 αναφέρθηκαν συνολικά 10262 κρούσματα COVID-19 σε εμβολιασμένα άτομα, εκ των οποίων 2725 (26%) ήταν ασυμπτωματικά, 995 (9%) νοσηλεύτηκαν και 160 (1%) πέθαναν.3 Στη Γερμανία, το 55.4% των συμπτωματικών κρουσμάτων COVID-19 σε ασθενείς ηλικίας 60 ετών και άνω αφορούσε πλήρως εμβολιασμένα άτομα,4 και το ποσοστό αυτό αυξάνεται κάθε εβδομάδα. Στο Münster της Γερμανίας, νέα κρούσματα COVID-19 εμφανίστηκαν σε τουλάχιστον 85 (22%) από 380 άτομα που ήταν πλήρως εμβολιασμένα ή είχαν αναρρώσει από COVID-19 και τα οποία επισκέφθηκαν νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.5 Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί έχουν μικρότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέρος της πανδημίας. Επομένως, είναι λάθος και επικίνδυνο να μιλάμε για πανδημία των ανεμβολίαστων. Ιστορικά, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία δημιούργησαν αρνητικές εμπειρίες στιγματίζοντας τμήματα του πληθυσμού για το χρώμα του δέρματός τους ή τη θρησκεία τους. Καλώ τους υψηλόβαθμους υπεύθυνους και τους επιστήμονες να σταματήσουν τον ακατάλληλο στιγματισμό των ανεμβολίαστων, στους οποίους περιλαμβάνονται οι ασθενείς μας, οι συνάδελφοί μας και άλλοι συμπολίτες μας, και να καταβάλουν επιπλέον προσπάθεια για να φέρουν την κοινωνία κοντά.

Βιβλιογραφία

  1. Goldman E. How the unvaccinated threaten the vaccinated for COVID-19: a Darwinian perspective. Proc Natl Acad Sci USA. 2021; 118e2114279118.
  2. Brown CM, Vostok J, Johnson H, et al. Outbreak of SARS-CoV-2 infections, including COVID-19 vaccine breakthrough infections, associated with large public gatherings—Barnstable County, Massachusetts, July 2021. MMWR Morb Mortal Wkly Rep. 2021; 70: 1059-1062
  3. US Centers for Disease Control and Prevention COVID-19 Vaccine Breakthrough Case Investigations Team COVID-19 vaccine breakthrough infections reported to CDC—United States, January 1–April 30, 2021. MMWR Morb Mortal Wkly Rep. 2021; 70: 792-793
  4. Robert Koch Institut Wöchentlicher Lagebericht des RKI zur Coronavirus - Krankheit-2019 (COVID-19) — 14·10·2021—aktualisierter Stand für Deutschland. ttps://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Situationsberichte/Wochenbericht/Wochenbericht_2021-10-14.pdf?__blob=publicationFile Oct 14, 2021
  5. Von Dolle F Münster: Inzwischen 85 Infizierte nach 2G-Party im Club. https://www1.wdr.de/nachrichten/westfalen-lippe/corona-infektionen-clubbesuch-muenster-100.htmlSept 20, 2021

Πηγή: Τhe Lancet - Copyright © 2021 Elsevier Ltd. All rights reserved.

Μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας των Κρατικών Ιατρικών Συμβουλίων να τιμωρήσει τους γιατρούς που θεωρούνται ότι διέδιδαν «ψέματα σχετικά με τον covid-19», το Αμερικανικό Συμβούλιο Επείγουσας Ιατρικής (ABEM) δημοσίευσε μία δήλωση απειλώντας με πειθαρχικά μέτρα ενάντια σε όποιο μέλους του εκφράζεται κατά των περιορισμών του covid. Για να διασφαλιστεί ότι οι γιατροί μοιράζονται μόνο «εγκεκριμένες» πληροφορίες που σχετίζονται με τον covid, η Αμερικανική Ιατρική Ένωση (AMA) δημοσίευσε πρόσφατα ένα ενημερωτικό έγγραφο προπαγάνδας  που έχει σχεδιαστεί για να καθοδηγεί τους γιατρούς σχετικά με το τι πρέπει να πουν σε σχέση με τον Covid-19. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σελίδα 9 η οποία περιγράφει λεπτομερώς τις «αλλαγές στη γλώσσα» προκειμένου να μειωθεί η αντίδραση από τους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για αλλαγή της λέξης «θάνατος» με τη φράση «ποσοστά νοσηλείας». Το έγγραφο ισχυρίζεται ότι "Η διαφάνεια είναι το κλειδί για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ...". Δεδομένης της σαφούς εντολής που δόθηκε στους γιατρούς να αλλάξουν τον τρόπο που μιλάνε για όσα ανακοινώνουν στους ασθενείς τους, αυτό δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε διαφανές ούτε αληθινό. Ανεξάρτητα από το πώς περιστρέφονται τα πράγματα γύρω από την κρίση του κορονοϊού, δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι οι πληροφορίες στρεβλώνονται σκόπιμα και εκούσια για να παραπληροφορήσουν το ευρύ κοινό.

Οι επιθέσεις στην ιβερμεκτίνη συνεχίζονται αμείωτες, παρά τα κλινικά και επιστημονικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητά της για έναν κύριο λόγο: Δεν μπορεί να υπάρχει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (Emergency Use Authorisation) για τα εμβόλια εάν υπάρχει παράλληλα βιώσιμη θεραπεία. Καθώς τα εμβόλια για τον κορονοϊό (εκτός από το comirnaty) είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο, παρέχονται στο πλαίσιο αδειών έκτακτης ανάγκης. Ως εκ τούτου, η επιτυχία της ιβερμεκτίνης στη θεραπεία της νόσου Covid-19 απειλεί τις άδειες χρήσης των νέων εμβολίων. Επιπλέον, το γεγονός ότι τόσο η Pfizer όσο και η Merck αναπτύσσουν αντι-ιικά χάπια για να λαμβάνονται παράλληλα με τα εμβόλια για την καταπολέμηση του covid-19 είναι άλλος ένας λόγος για την ανάγκη να απομακρυνθεί οριστικά η ιβερμεκτίνη από την σκακιέρα του covid.

Στα συνηθισμένα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να προβάλλονται οργανωμένες προσπάθειες να στραφεί η κοινή γνώμη ενάντια στην ιβερμεκτίνη, με τη δυσφήμιση οργανισμών που προωθούν τη χρήση της. Πολλοί προσφεύγουν στο δικαστήριο για να πάρουν ιβερμεκτίνη σε απελπισμένες προσπάθειες να βοηθήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να αναρρώσουν. Σε μια περίπτωση, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο διέταξε τη χρήση της ιβερμεκτίνης, το νοσοκομείο αγνόησε τη διαταγή και δεν παρείχε το φάρμακο. Δυστυχώς ο ασθενής πέθανε, οπότε η οικογένεια δεν θα μάθει ποτέ αν η ιβερμεκτίνη θα μπορούσε να τον βοηθήσει να αναρρώσει.

Οι ιατρικές αρχές της Αυστραλίας για να αποτρέψουν τη χρήση της ιβερμεκτίνης απαγόρευσαν στους γιατρούς να συνταγογραφούν τη χρήση της για τη θεραπεία του Covid-19. Σκαλίζοντας λίγο πιο βαθιά διαπιστώνουμε ότι η αμερικανική επιτροπή που συνέστησε να μην χρησιμοποιείται η ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του covid-19  εμφανίζει σημαντικές συσχετίσεις και συγκρούσεις συμφερόντων που πιθανόν να επηρεάζουν την απόφασή της. Με τις επιστημονικές αποδείξεις για την αποτυχία αποτελεσματικότητας  των εμβολίων κατά του covid να συσσωρεύονται, η παρεμπόδιση της χρήσης της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία του covid-19 πιθανότατα θα επηρεάσει τόσο τα εμβολιασμένα όσο και τα μη εμβολιασμένα άτομα, καθώς όλοι θα επωφεληθούν από τη χρήση της εάν προσβληθούν από τον ιό.

Πηγή: Alliance for natural health

Ο έντονος κίνδυνος μυοκαρδίτιδας στα παιδιά εξαιτίας των εμβολίων του covid παρουσιάζεται σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Cardiology. Η μελέτη έρχεται καθώς τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) παραδέχτηκαν ότι έλαβαν σχεδόν 400 αναφορές παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών που εμφάνισαν φλεγμονή της καρδιάς μετά τη λήψη του covid εμβολίου Pfizer / BioNTech. Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης αναφορές για 14 θανάτους εφήβων μετά από εμβολιασμό. Αξίζει να επαναλάβουμε ότι τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν για αυτήν τη μελέτη από το VAERS αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό κλάσμα ανεπιθύμητων ενεργειών, πολλά από τα οποία δεν αναφέρονται ποτέ. Το ερώτημα παραμένει: τελικά, ο κίνδυνος μακροχρόνιας βλάβης στην υγεία ενός νέου ατόμου από τα εμβόλια για τον covid αξίζει τον κόπο όταν διατρέχουν τόσο μικρό κίνδυνο να αρρωστήσουν σοβαρά από τον covid;

Πηγή: Jama network, CDC

Από τον τομέα δημόσιας υγείας του Οντάριο δημοσιεύτηκε μία έκθεση που περιγράφει αναλυτικά περιπτώσεις νεαρών ατόμων που εμφάνισαν περι- και μυοκαρδίτιδα μετά από το εμβόλιο του covid. Η πλειονότητα των περιπτώσεων συνέβη σε νεαρά αγόρια μετά τη δεύτερη ένεση. Περισσότερα από τα μισά από τα περιστατικά που αναφέρθηκαν συνέβησαν σε νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να προχωρούν με τα σχέδια να εμβολιάσουν και άλλα εκατομμύρια υγιείς κάτω των 17 ετών, θέτοντας δυνητικά σε κίνδυνο τη μελλοντική τους υγεία.

Πηγή: Public Health Ontario

Το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021, σε περισσότερες από 45 χώρες σε 150 τοποθεσίες, οι άνθρωποι θα ξεσηκωθούν σε μια παγκόσμια διαδήλωση  ενάντια στους εξαναγκαστικούς περιορισμούς του Covid-19. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν θέση για πέντε σημαντικές ελευθερίες: Ελευθερία λόγου, ελευθερία κίνησης, ελευθερία επιλογής, ελευθερία συγκέντρωσης, ελευθερία υγείας. Μαζί, Είμαστε Ένα. Μαζί είμαστε δυνατοί. Μαζί είμαστε ελεύθεροι!
Πηγή: https://worldwidedemonstration.com/

Τα μη εμβολιασμένα παιδιά είναι πιο υγιή από τα εμβολιασμένα παιδιά, σύμφωνα με  νέα μελέτη των James Lyons-Weiler, PhD και Paul Thomas, MD,[1] που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Environmental Research and Public Health. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 3.300 ασθενών του παιδιατρικού ιατρείου του Dr. Thomas.
Αυτή η μελέτη έρχεται να προστεθεί σε μία αυξανόμενη λίστα δημοσιευμένων μελετών που έχουν περάσει από ομότιμη αξιολόγηση (Mawson, 2017Hooker and Miller, 2020) που συγκρίνουν την υγεία των εμβολιασμένων με την υγεία των ανεμβολίαστων παιδιών. Αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι έχουμε υποτιμήσει εδώ και καιρό το εύρος των βλαβών των εμβολίων και ότι η επιδημία χρόνιων ασθενειών στα παιδιά δεν αποτελεί τελικά μυστήριο.

Η μελέτη που αρνήθηκε να πραγματοποιήσει το CDC
Από το 1986, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είναι νομικά υποχρεωμένα να διεξάγουν μελέτες ασφάλειας και να εκδίδουν έκθεση ασφαλείας για τους παιδικούς εμβολιασμούς κάθε δύο χρόνια. Το 2018, επιβεβαιώθηκε ότι δεν το είχαν κάνει ποτέ. Επομένως, εναπόκειται σε μη κυβερνητικές ομάδες να κάνουν το έργο που αρνήθηκαν να κάνουν εκείνοι.
Ως ο κυρίαρχος κυβερνητικός οργανισμός που καθοδηγεί τους Αμερικανούς για τους εμβολιασμούς, το CDC αρνείται να ενοχοποιηθεί για την επιδημία παιδικών χρόνιων ασθενειών. Είναι η κλασική θέση της αλεπούς που την έχουν βάλει να φυλάει το κοτέτσι. Οι ενέργειές τους στοχεύουν στο να αποτρέψουν το κοινό να στραφεί κατά του εμβολιασμού.
Δεδομένου ότι η μελέτη των Lyons-Weiler και Thomas καταδεικνύει ότι τα εμβολιασμένα παιδιά εμφανίζουν περισσότερες χρόνιες ασθένειες και έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από αναπνευστικές λοιμώξεις, εκείνοι που υποβαθμίζουν τους κινδύνους του εμβολίου θα ξεκινήσουν άλλον γύρο χειρισμών για να προσπαθήσουν να ακυρώσουν τα αποτελέσματα.
Παρά την αυστηρότητα με την οποία διεξήχθη αυτή η μελέτη, έγινε προσπάθεια να υποτιμηθούν αυτά τα επιστημονικά ευρήματα, να γίνουν προσωπικές επιθέσεις στους συγγραφείς, επικρίνοντας το περιοδικό όπου εκδόθηκε η μελέτη με τον ισχυρισμό ότι ο σχεδιασμός της μελέτης δεν ήταν σωστός.
Η έρευνα των Lyons-Weiler και Thomas υποστηρίζει ότι τα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη βλάβη από ό, τι είχε παλαιότερα τεκμηριωθεί και χαρακτηριστεί.

Μια τέλεια παιδιατρική κλινική για τη μελέτη των αποτελεσμάτων στην υγεία μεταξύ διαφόρων ποσοστών εμβολιασμού
Η παιδιατρική κλινική του Thomas ακολουθεί το εγκεκριμένο πλάνο εμβολιασμών του Dr. Paul, επιτρέποντας την πλήρως ενημερωμένη συγκατάθεση και τη λήψη γονικών αποφάσεων στις επιλογές εμβολιασμού των παιδιών. Το σχέδιο αναπτύχθηκε για να μειώσει την έκθεση σε εμβόλια που περιέχουν αλουμίνιο και να επιτρέψει στους γονείς να σταματήσουν ή να καθυστερήσουν τους εμβολιασμούς εάν αρχίσουν να εμφανίζονται κάποια ενδεικτικά σημάδια βλάβης από το εμβόλιο. Καταστάσεις όπως αλλεργίες, έκζεμα, αναπτυξιακή καθυστέρηση ή αυτοάνοσες παθήσεις είναι τυπικά σημάδια ότι το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού δεν επεξεργάζεται κανονικά τα εμβόλια.
Αυτές οι καταστάσεις χρησιμεύουν ως πρώιμοι δείκτες για να βοηθήσουν τον γονέα και τον παιδίατρο να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβράδυνσης ή διακοπής του εμβολιασμού. Ως εκ τούτου, η κλινική του Δρ Τόμας έχει έναν απίστευτο συνδυασμό παιδιών που κυμαίνονται από πλήρως εμβολιασμένα, μερικώς εμβολιασμένα, έως και καθόλου εμβολιασμένα, καθιστώντας την τέλεια παιδιατρική κλινική για την λήψη πληροφοριών σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολιασμού.

Αποτελέσματα μελέτης με βάση τη σχετική συχνότητα επισκέψεων στο γραφείο
Η μελέτη Lyons-Weiler και Thomas πραγματοποιήθηκε με τα στοιχεία 10 ετών που προκύπτουν από τα αρχεία ασθενών της παιδιατρικής κλινικής του Thomas στο Όρεγκον. Αντί να χρησιμοποιούν τους δείκτες πιθανότητας διαγνώσεων στις δύο ομάδες, οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι η σχετική συχνότητα επίσκεψης στο ιατρείο ήταν πιο ισχυρή. Ακόμα και μετά τον έλεγχο για την έκθεση στην υγειονομική περίθαλψη, την ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό αυτοανοσίας και το φύλο, οι συσχετισμοί εμβολιασμού με πολλά αρνητικά αποτελέσματα υγείας ήταν ισχυροί.

Τα μη εμβολιασμένα παιδιά εμφανίζουν λιγότερο πυρετό και απαιτούν 25 φορές λιγότερη παιδιατρική φροντίδα
Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα εμβολιασμένα παιδιά στη μελέτη βλέπουν το γιατρό πιο συχνά από τα μη εμβολιασμένα παιδιά. Το CDC συνιστά 70 δόσεις 16 εμβολίων πριν ένα παιδί φτάσει στην ηλικία των 18 ετών. Σύμφωνα με τη μελέτη, όσο περισσότερα εμβόλια έχει λάβει ένα παιδί, τόσο πιθανότερο είναι το παιδί να παρουσιάσει πυρετό και να επισκεφτεί τον παιδίατρο.
Η μελέτη είχε μοναδικά δεδομένα που επέτρεψαν στους ερευνητές να μελετήσουν τη συμπεριφορά αναζήτησης υγειονομικής περίθαλψης. Σε αντίθεση με τις αυξήσεις στον πυρετό που συνοδεύονται από αυξημένες λήψεις εμβολίων, κάτι που είναι αποδεκτό και σχετίζεται συχνά με τον εμβολιασμό, οι αυξήσεις στην αποδοχή του εμβολίου δεν συνοδεύτηκαν από σημαντική αύξηση των επισκέψεων στον παιδίατρο. Στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εμβολιασμών που οι γονείς αποφάσισαν να κάνουν στα παιδιά τους, ο αριθμός των επισκέψεων από υγιή παιδιά ήταν περίπου ο ίδιος.
Οποιεσδήποτε ανησυχίες ότι τα μη εμβολιασμένα ή μερικώς εμβολιασμένα παιδιά θα αποφύγουν τον γιατρό είναι αβάσιμες και δείχνει την προφανή μεγάλη διαφορά στις επισκέψεις στο ιατρείο - εκτός των επισκέψεων ρουτίνας υγιών παιδιών, παιδιά που έλαβαν το 90-95% των συνιστώμενων από το CDC εμβολίων για την ηλικιακή τους ομάδα ήταν περίπου 25 φορές πιο πιθανό συγκριτικά με τα ανεμβολίαστα παιδιά, να επισκεφτούν τον παιδίατρο εξαιτίας του πυρετού.

1 pinaka

Σε σύγκριση με τα μη εμβολιασμένα παιδιά, τα εμβολιασμένα που συμμετείχαν στη μελέτη είχαν τρεις έως έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να επισκεφτούν το γραφείο του παιδίατρου για θεραπεία που σχετίζεται με αναιμία, άσθμα, αλλεργίες και ιγμορίτιδα. Τα εντυπωσιακά διαγράμματα παρακάτω δείχνουν συγκεκριμένες επισκέψεις στο ιατρείο για διάφορες παθήσεις μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων παιδιών σε σύγκριση με τα μη εμβολιασμένα.

2 pinaka

Τα μη εμβολιασμένα παιδιά δεν εμφανίζουν ΔΕΠΥ
Σε ένα εκπληκτικό εύρημα που συγκλόνισε την ψυχιατρική κοινότητα, κανένα ανεμβολίαστο παιδί στη μελέτη, δεν διαγνώστηκε με διαταραχή έλλειψης προσοχής / υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), ενώ το 0,063% της εμβολιασμένης ομάδας διαγνώστηκε με ΔΕΠΥ. Πιθανότατα λόγω του προγράμματος που ακολουθείται στην κλινική του Δρ Τόμας, σχετικά με την ενημέρωση και την τελική λήψη αποφάσεων από τους γονείς και το γιατρό σχετικά με τον εμβολιασμό, τα συνολικά ποσοστά ΔΕΠΥ και αυτισμού στην κλινική ήταν περίπου τα μισά από τα ποσοστά που βρέθηκαν στο γενικό πληθυσμό των Αμερικανών παιδιών.

Χαμηλά επίπεδα ανεμοβλογιάς και κοκκύτη σε εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα παιδιά
Σχετικά με το ερώτημα εάν τα εμβόλια αποτρέπουν ή όχι τις λοιμώξεις που προορίζονται να αποτρέψουν, το ένα τέταρτο του ποσοστού των εμβολιασμένων παιδιών διαγνώστηκαν είτε με ανεμοβλογιά είτε με κοκκύτη, ενώ το μισό ποσοστό των μη εμβολιασμένων διαγνώστηκαν με ανεμοβλογιά, κοκκύτη, ή ροταϊό.
Δεν υπήρξαν περιπτώσεις ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς, τετάνου, ηπατίτιδας ή άλλων λοιμώξεων για τις οποίες προτείνεται εμβολιασμός, είτε σε εμβολιασμένα είτε σε μη εμβολιασμένα παιδιά, καθ 'όλη τη διάρκεια της περιόδου των 10,5 ετών που πραγματοποιήθηκε η μελέτη.

Τα εμβολιασμένα παιδιά είναι 70% πιο πιθανό να εμφανίσουν οποιαδήποτε αναπνευστική λοίμωξη
Οι εμβολιασμοί φαίνεται να κάνουν τα παιδιά πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις, επομένως είναι ειρωνικό, αν και δεν προκαλεί έκπληξη, το γεγονός ότι τα εμβολιασμένα παιδιά στη μελέτη εμφανίστηκαν στο γραφείο του γιατρού για αναπνευστικές λοιμώξεις 70% συχνότερα από τα μη εμβολιασμένα. Τα εμβολιασμένα παιδιά παρουσιάζονται στον παιδίατρο πολύ συχνά με πυρετό. Είναι εύλογο λοιπόν το ερώτημα, γιατί σήμερα τα παιδιά φαίνεται να αρρωσταίνουν συνεχώς, παρά τους εμβολιασμούς.

Το οικογενειακό ιστορικό αυτοανοσίας συσχετίστηκε με λοίμωξη στο αυτί και αλλεργικές καταστάσεις
Ο Δρ. Yehuda Shoenfeld και άλλοι έχουν περιγράψει μια κατάσταση που ονομάζεται αυτοάνοσο σύνδρομο που προκαλείται από ανοσοενισχυτικά, όπου η γενετική και το οικογενειακό ιστορικό αυτοανοσίας φαίνεται να προ-εκθέτουν εμβολιασμένους ασθενείς σε υψηλότερους κινδύνους ανάπτυξης αυτοάνοσης πάθησης. Έχοντας αυτό υπόψη, οι συγγραφείς συνέκριναν τα αρχεία ασθενών με οικογενειακό ιστορικό αυτοάνοσων παθήσεων - όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης τύπου Ι ή η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto - με ασθενείς των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν αυτοανοσία. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ο εμβολιασμός μεταξύ παιδιών με οικογενειακό ιστορικό αυτοανοσίας φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης των αυτιών, άσθματος, αλλεργιών και δερματικών εξανθημάτων σε σχέση με τα μη εμβολιασμένα με οικογενειακό ιστορικό αυτοανοσίας.

Συμπέρασμα
Η μελέτη καταλήγει στη διαπίστωση ότι οι εμβολιασμένοι ασθενείς χρειάζονται περισσότερη υγειονομική περίθαλψη για συμπτώματα χρόνιας ασθένειας που σχετίζονται με τον εμβολιασμό καθώς τα εμβόλια δεν σχετίζονται μόνο με παρενέργειες - συνδέονται επίσης με περισσότερα σοβαρές και χρόνιες δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Γνωρίζοντας ότι το 54% των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων στις ΗΠΑ έχουν χρόνιες ασθένειες που οδηγούν σε δια βίου συνταγογραφούμενες φαρμακευτικές αγωγές, φαίνεται ότι ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων από τα οποία υποφέρουν οι άνθρωποι μπορεί να μειωθεί, με τη σωστή ενημέρωση σχετικά με τους πραγματικούς κινδύνους του εμβολιασμού αλλά και την προσοχή σε πιθανή ευαισθησία των ατόμων. Παρόλο που οι συγγραφείς ζητούν τη διεξαγωγή περισσότερων μελετών χρησιμοποιώντας παρόμοια μεθοδολογία, αυτή η μελέτη θα πρέπει σίγουρα να αναγκάσει τους παιδίατρους να αναρωτηθούν αν συμβάλλουν σε διά βίου χρόνιες ασθένειες σε ορισμένους από τους ασθενείς τους.

[1]James Lyons-Weiler, PhD, Paul Thomas, MD: “Relative Incidence of Office Visits and Cumulative Rates of Billed Diagnoses Along the Axis of Vaccination”.

Πηγή: childrenshealthdefense.org; December 7, 2020; https://tinyurl.com/yadfyjo6
Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές των συγγραφέων και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του μέσου που τις προβάλλει.

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 07:50

Παραβίαση της ψηφιακής ιδιωτικότητας

Στις αρχές Ιουλίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την έγκριση της μείωσης της ψηφιακής ιδιωτικότητας επιτρέποντας στους παρόχους ηλεκτρονικών ταχυδρομείων να εντοπίζουν ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαινομενικά αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με την κακοποίηση παιδιών. Η κίνηση επικρίθηκε από τον αντιπρόεδρο Marcel Kolaja, ως παραβίαση της ψηφιακής ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Ένας τέτοιος κανονισμός θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στο απόρρητο των ψηφιακών επικοινωνιών. Η Apple προχώρησε ένα βήμα παραπέρα καθώς ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει νέα τεχνολογία παρακολούθησης στις συσκευές της που θα της επιτρέψει να σαρώνει ιδιωτικές φωτογραφίες και μηνύματα που βρίσκονται στις συσκευές της Apple για την προστασία των παιδιών από απαγωγείς και εκμετάλλευση. Ενώ η προστασία των ευάλωτων παιδιών είναι ένας αξιέπαινος στόχος που κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει, αυτό είναι πιθανώς η αρχή μιας κίνησης προς πλήρη ολοκληρωτικό έλεγχο. Μόλις δημιουργήσουν προηγούμενο για τη σάρωση υλικού που σχετίζεται με παιδιά, θα μπορούν στη συνέχεια να σαρώσουν οτιδήποτε τους αρέσει, αφαιρώντας ουσιαστικά την ικανότητα ενός ατόμου να επικοινωνεί ιδιωτικά, ανεξάρτητα από τη θεματολογία.

  • Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, American Airlines, Delta και Southwest δεν θα επιβάλλουν τον εμβολιασμό κατά του covid-19 στο προσωπικό τους.

  • Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης απορρίφθηκε από την Ένωση Αμερικανών γιατρών και χειρουργών (AAPS) σε πρόσφατη δήλωση, καθώς παραβλέπει την ατομική ελευθερία και το δικαίωμα προστασίας της σωματικής ακεραιότητας και αυτοδιάθεσης. Η AAPS υποστηρίζει την "πραγματική εθελοντική συγκατάθεση μετά από πλήρη ενημέρωση για όλες τις ιατρικές παρεμβάσεις".

  • Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ανδαλουσίας αποφάνθηκε ότι η προγραμματισμένη εφαρμογή ενός «διαβατηρίου covid» αποτελεί διάκριση και παραβίαση των δικαιωμάτων απορρήτου των πολιτών. Η απόφαση σημαίνει ότι η εφαρμογή των περιορισμών έπρεπε να τεθεί σε αναμονή.

 

Σύμφωνα με ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, μόνο 35 λεπτά οποιουδήποτε τύπου άσκησης - υψηλής έντασης, όπως η αερόβια άσκηση ή ο χορός, ή χαμηλής έντασης, όπως η γιόγκα και το stretching - μειώνει καθημερινά τον κίνδυνο κατάθλιψης ή ενός περαιτέρω καταθλιπτικού επεισοδίου, ακόμη και σε άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση για αυτό το πρόβλημα. Αφού έψαξαν σε μια βάση δεδομένων με πληροφορίες για την υγεία περίπου 8.000 ατόμων, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν γενετική προδιάθεση είχαν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη τα επόμενα χρόνια - εκτός και αν ασκούνταν για περίπου δύο ώρες την εβδομάδα.
Ο κίνδυνος μειώνεται περαιτέρω όσο περισσότερη είναι η άσκηση. Κάθε επιπλέον τέσσερις ώρες σωματικής άσκησης την εβδομάδα συμβάλει στη μείωση κατά 17% του κινδύνου ενός νέου καταθλιπτικού επεισοδίου. Αν και η κατάθλιψη πλήττει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως, η ιατρική έχει λίγες, μακροπρόθεσμες απαντήσεις στο πρόβλημα. 
Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι η άσκηση είναι μια από τις επιλογές για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και η έρευνά τους συνεχίζεται σε άλλες προσεγγίσεις.

(Πηγή: Depression and Anxiety, 2019; published online: https://doi.org/10.1002/da.22967)