Το BBC News αρνείται να αναφέρει τη σύνδεση εμβολίου MMR - αυτισμού

Κατηγορία Inbox
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 08:30 Διαβάστηκε 906 φορές
online Πέτρος Ε. Ζορμπάνος

Οποιοσδήποτε σύνδεσμος μεταξύ του εμβολίου MMR και της επιδημίας του αυτισμού αποτελεί ζήτημα για σοβαρό προβληματισμό, κυρίως για τους γονείς που πρέπει να αποφασίσουν εάν τα παιδιά τους θα πρέπει να εμβολιαστούν. Όταν ένας πρώην Επικεφαλής Επιστημονικός Υπεύθυνος κάνει αυτές τις παρατηρήσεις, γίνεται σίγουρα θέμα εθνικής, ή ακόμα διεθνούς σημασίας:

  • • ότι υπήρξε «εντελώς ανεξήγητος εφησυχασμός» σχετικά με το εμβόλιο MMR,
  • • ότι υπάρχουν πολύ ισχυροί άνθρωποι σε θέσεις μεγάλης εξουσίας, οι οποίοι έχουν στοιχηματίσει τη φήμη και τη σταδιοδρομία τους στην ασφάλεια του MMR και είναι πρόθυμοι να κάνουν σχεδόν οτιδήποτε για να προστατευθούν,
  • • ότι εάν αποδειχθεί ότι το εμβόλιο προκαλεί αυτισμό «η άρνηση των κυβερνήσεων να αξιολογήσουν σωστά τους κινδύνους θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της ιατρικής».
  • • ότι έχει δει μια «σταθερή συσσώρευση αποδεικτικών στοιχείων» από όλο τον κόσμο ότι το εμβόλιο MMR προκαλεί εγκεφαλική βλάβη και ότι οι γονείς είχαν το δικαίωμα να μάθουν για τα χιλιάδες έγγραφα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών που δείχνουν κάτι τέτοιο.
  • • ότι είχε ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο MMR από το 2001, δηλώνοντας ότι οι δοκιμές ασφάλειας πριν από την εισαγωγή του εμβολίου στη Βρετανία ήταν ανεπαρκείς,
  • • όταν επισημαίνει την «εκρηκτική παγκόσμια αύξηση του αυτισμού και της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου στα παιδιά» και την αυξανόμενη επιστημονική κατανόηση της ασθένειας του εντέρου που σχετίζεται με τον αυτισμό, γεγονός που τον έπεισε ότι μπορεί να φταίει το εμβόλιο MMR.
  • • ότι «κλινικά και επιστημονικά δεδομένα καταλήγουν στο ότι ο ζωντανός ιός της ιλαράς στο MMR μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο, στο έντερο και στο ανοσοποιητικό σύστημα σε ευάλωτα παιδιά».

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δηλώσεις του Dr Peter Fletcher, πρώην επικεφαλής επιστήμονα στο Υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα σχόλιά του αναφέρονται λεπτομερέστερα στο blog μου  MMR and Autism. "One of the greatest scandals in medical history".

Λοιπόν, το BBC News δεν πιστεύει ότι αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά αξιόλογα για να σχολιαστούν. Όταν έγραψα το παραπάνω blog, έκανα μια καταγγελία στο BBC ότι δεν είχαν καλύψει την ιστορία του. Δεν έχουν δεχθεί την καταγγελία μου. Η ιστορία δεν είναι αρκετά επίκαιρη, ασυνήθιστη ή δημοσίου συμφέροντος!

Αυτό δεν αποτελεί πραγματικά έκπληξη. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών, το BBC βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της βρετανικής δημοσιογραφίας που αρνήθηκε να εξετάσει τις επιδόσεις της συμβατικής ιατρικής, τα αίτια για τις επιδημίες χρόνιων ασθενειών (συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού), τις βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν φάρμακα και εμβόλια. Αντ’ αυτού, παρατάσσεται υπέρ του συμβατικού ιατρικού κατεστημένου - ότι όλα είναι καλά με τις υπηρεσίες υγείας που κυριαρχούν στο εθνικό σύστημα υγείας, και ότι η καλή υγεία είναι διαθέσιμη μέσα στα χάπια που προσφέρονται. Η συμβατική ιατρική, θέλουν να υποστηρίζουν, κερδίζει τη μάχη κατά των ασθενειών.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η άρνηση του BBC που είναι ανησυχητική. Είναι το γεγονός ότι δεν είναι διατεθειμένοι να διερευνήσουν τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με τη συμβατική ιατρική και τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στους ασθενείς. Ως εκ τούτου, ρώτησα το ειδησεογραφικό του BBC εάν αισθάνονται οποιαδήποτε ευθύνη να απαντήσουν σε μερικές από τις ερωτήσεις που έθεσε η δήλωση του Fletcher, δηλαδή,

  • «Γιατί η κυβέρνηση δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτό το τεράστιο πρόβλημα δημόσιας υγείας;»
  • • Αν είναι αλήθεια ότι «κανείς στην εξουσία δεν θα παραδεχτεί καν ότι συμβαίνει, πόσο μάλλον να προσπαθήσει να διερευνήσει τις αιτίες».
  • • «Γιατί η κυβέρνηση δεν διερευνά περαιτέρω».

Η απάντηση του BBC στην καταγγελία μου αντικατοπτρίζει ακριβώς μια παρόμοια καταγγελία που έκανα στο BBC τον Σεπτέμβριο του 2015 σχετικά με την μη κάλυψη της υπόθεσης του Dr Thompson, όπου υπήρχε η παραδοχή ότι η έρευνα σχετικά με τη σύνδεση εμβολίου MMR και Αυτισμού είχε πλαστογραφηθεί για να αποδειχθεί ότι δεν υπήρχε σύνδεση. Ακόμα και αυτό δεν ήταν ενδιαφέρον για το BBC!

Ο σκοπός μου για την υποβολή αυτών των καταγγελιών δεν είναι να αλλάξω τη στάση και την προσέγγισή τους σε θέματα υγείας. Το BBC δεν είναι αμερόληπτο και δεν θα αλλάξουν μέχρι να αναγκαστούν να αλλάξουν. Δρουν ως εκπρόσωποι της φαρμακευτικής βιομηχανίας και δεν θα αμφισβητήσουν την κυβέρνηση, τη γραμμή του NHS.

Σκοπός των καταγγελιών είναι να εξασφαλιστεί ότι είναι «καταγεγραμμένη» αυτή η άρνηση των συνδέσεων αυτών και δεν διερευνάται το θέμα αυτό. Εκατομμύρια γονείς συμφωνούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους με βάση το ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή. Οι γιατροί τους λένε ότι είναι ασφαλείς, το NHS τους λένε ότι είναι ασφαλείς, και το BBC News απλώς επιβεβαιώνει ότι είναι ασφαλείς μέσα από την αδιαφορία τους, την αποτυχία τους να ερευνήσουν και την άρνησή τους να αναφέρουν.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν υπαίτιοι για την παραπληροφόρηση του κοινού όταν τελικά αποδειχθεί η σύνδεση και δεν μπορεί να αποκρυφτεί πια - που σίγουρα πλησιάζουμε σε αυτή τη στιγμή, με κάθε νέα αποκάλυψη και με κάθε παιδί που γίνεται μέρος της αυτιστικής επιδημίας.

Στη συνέχεια, το BBC News θα πρέπει να απαντήσει στο πραγματικό ερώτημα: Γιατί δεν το αναφέρατε; Γιατί δεν το ερευνήσατε; Γιατί δεν ενημερώσατε το βρετανικό κοινό; Γιατί δεν εκτελέσατε τις συντακτικές σας οδηγίες σχετικά με την αμεροληψία; Γιατί δεν επιτύχατε να πράξετε τα καθήκοντά σας;

Το ατυχές είναι ότι δεν είμαστε βέβαιοι πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουμε γι 'αυτό, πόσοι γονείς θα υποβάλουν τα παιδιά τους σε επικίνδυνα εμβόλια, πόσο περισσότερο το BBC θα συνεχίσει να επιμένει να παραμένουμε σε άγνοια.

Σε αντίθεση με άλλα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, το BBC δεν έχει μετόχους, δεν έχει δεσμούς στο συμβούλιό του με φαρμακευτικές εταιρείες (όχι ότι αυτό θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για τη σιωπή τους). Αυτός που πληρώνει την άδεια του καναλιού, είναι αυτός που έχει δικαιώματα, κατέχει και πληρώνει για το BBC. Οι περισσότεροι από όσους πληρώνουν για τις άδειες του BBC είναι, ήταν ή θα γίνουν γονείς. Και το BBC δεν μας υπηρετεί καλά.

Άρθρο του Steve Scrutton για το Homeopathy Safe Medicine

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η επιδημία της ανεπάρκειας της βιταμίνης D Walking Vipassana »