10 κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με την κατανάλωση κρέατος (GMO)

Κατηγορία Διατροφή
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 08:45 Διαβάστηκε 4004 φορές
online Πέτρος Ε. Ζορμπάνος

Εταιρίες συχνά χρησιμοποιούν όρους που αφορούν το αληθινό καθαρό φαγητό για να πουλήσουν μολυσμένα, τοξικά, γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα που προκαλούν ασθένεια και διαταραχές, χρησιμοποιώντας παράλληλα προπαγάνδα και ψέματα.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι ο όρος "καθαρό κρέας" και είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε. Αυτό το μη βιολογικό κρέας δημιουργείται στο εργαστήριο όπου οι επιστήμονες χρησιμοποιούν κύτταρα από βιοψία σαν να είναι ακόμα στο σώμα του ζώου. Ακούγεται ότι ολόκληρη η ιδέα μπορεί να σώζει τις ζωές ζώων, αλλά τι γίνεται αν τα κύτταρα "καθαρού κρέατος" είναι αλλοιωμένα, καρκινικά, παραμορφωμένα, μεταλλαγμένα;

Τι κίνδυνο έχουν οι άνθρωποι που το καταναλώνουν; Μήπως οι σύγχρονες ιατρικές επιστήμες θα πρέπει να αναγκαστούν να μάθουν πώς να θεραπεύσουν τις γενετικές φρικαλεότητες που προκύπτουν; Θα μπορέσουμε να διακρίνουμε το πραγματικό κρέας από το τεχνητό που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο ή θα τα συνδυάσουμε και θα τα ονομάσουμε "καθαρά";

Το περισσότερο συμβατικό κρέας συνδέεται ήδη με φρικτές ιστορίες που περιλαμβάνουν φάρμακα, βασανισμό, δυστυχία, χημικά και άλλα πρόσθετα. Αν έχετε ποτέ βρεθεί έξω από εκτροφείο κοτόπουλων, αναρωτηθήκατε τι ήταν αυτή η απαίσια μυρωδιά;

Οι επιχειρήσεις ζωικών τροφών έχουν σχεδιαστεί για την κατεργασία δισεκατομμυρίων κοτόπουλων, αγελάδων, γαλοπουλών και χοίρων για μαζικές επιχειρήσεις ανθρώπινης διατροφής, γνωστές ως αλυσίδες εστιατορίων, fast food και συμβατικά σούπερ μάρκετ. Ακόμη και ψάρια, όπως η τιλάπια και ο σολομός, μεταλλάσσονται και τροποποιούνται γενετικά, «καλλιεργούνται» μαζικά σε δεξαμενές και ιχθυοτροφεία, τους χορηγούνται φάρμακα, τρέφονται με γενετικώς τροποποιημένες ζωοτροφές και στη συνέχεια υφίστανται χημική επεξεργασία για ανθρώπινη κατανάλωση.

Πάνω από το 99 % των ζώων που εκτρέφονται στις ΗΠΑ υποφέρουν σε μεγάλες επιχειρήσεις μαζικής εκτροφής

Τι ακριβώς πιστεύετε ότι τρώνε και πίνουν τα ζώα μαζικής εκτροφής; φυσικό χόρτο, σπόρους, φρούτα και φρέσκο νερό; Λάθος! Εάν τυχόν τρώτε κρέας και μάλιστα κρέας που δεν είναι βιολογικό, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η τροφή σας να είναι αλλοιωμένη.

Αυτά τα βασανισμένα ζώα τρώνε το ένα τρίτο του συνόλου της τροφής που καλλιεργείται στη χώρα, και αυτό είναι ως επί το πλείστον γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι - που αποδεικνύεται επιστημονικά ότι προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας. Μην παραπλανάστε λοιπόν και προσποιείστε ότι το σώμα σας δεν αποκτά και αυτό αυτούς τους εφιάλτες υγείας. Τελικά, όπως λέει η παροιμία: "Είστε αυτό που τρώτε".

Γνωρίζετε ότι σχεδόν το 90% καλαμποκιού και της σόγιας που καλλιεργούνται στις Η.Π.Α. είναι γενετικά τροποποιημένο για να περιέχει γονίδια φυτοφαρμάκων; Οι αρουραίοι που τρέφονται με αυτό το καλαμπόκι έχει αποδειχθεί από επιστήμονες ότι πεθάνουν πρόωρα και συχνά από τεράστιους καρκινικούς όγκους. Τα περισσότερα από τα ζώα στις επιχειρήσεις μαζικής εκτροφής σφαγιάζονται πριν να γίνει γνωστό αν υπάρχει καρκίνος στο σώμα τους, ωστόσο αλέθονται, επεξεργάζονται και συσκευάζονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Πόσο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα καταναλώνετε καθημερινά; Έχετε ευερέθιστο έντερο; Αντιμετωπίσατε κάποια προβλήματα καρκίνου;

Από τα βρώμικα εκτροφεία μέχρι τα ανθρώπινα στόματα: Η πραγματικότητα της φρίκης των εκτροφείων μαζικής παραγωγής κρέατος και των ασθενειών που προκύπτουν

Οι επιχειρήσεις μαζικής εκτροφής ζώων θέτουν το έδαφος για λοιμώξεις που μεταδίδονται μέσω της τροφής. Ακόμα και τα συσκευασμένα σε κενό αέρος και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες λόγω των βρώμικων μηχανών και των μολυσμένων σωληνώσεων στα εργοστάσια. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι ακόμη και διάσημα και ακριβά εστιατόρια στη χώρα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κρέας από μονάδες μαζικής παραγωγής, επειδή οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι ανίδεοι για την πραγματική διαφορά μεταξύ συμβατικών και βιολογικών τροφών.

Ας δούμε προσεκτικά αυτό που προκαλεί ασθένεια στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των πεπτικών διαταραχών, του καρκίνου και της άνοιας:

# 1. Τεχνητές ορμόνες: Εισάγονται σε ζώα, συνήθως κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της ζωής τους, για να τα κάνουν παχύτερα και μαλακότερα, ή για να τα κάνουν να παράγουν περισσότερο γάλα.

# 2. Αντιβιοτικά: Χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπίσουν τα θανατηφόρα βακτήρια που φωλιάζουν στα τοξικά κόπρανα και στα ούρα που καλύπτουν το δάπεδο του αχυρώνα και του κλωβού και μολύνουν τα ζώα.

# 3. Βακτήρια: Ευδοκιμούν στις βρώμικες, ανθυγιεινές συνθήκες των μονάδων μαζικής παραγωγής κρέατος και μολύνουν τα ζώα. Πολλά από αυτά τα βακτήρια είναι τώρα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και είναι γνωστά ως superbugs. Τα βακτήρια του γένους Listeria (Listeria monocytogenes) είναι γνωστό ότι προκαλούν μηνιγγίτιδα και είναι κοινά σε γαλακτοκομικά προϊόντα και σε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως επεξεργασμένα αλλαντικά και χοτ-ντογκ. Ο σταφυλόκοκκος προκαλεί επίσης τροφική δηλητηρίαση και μπορεί να επιβιώσει για μήνες σε παγωμένη κατάσταση στα κατεψυγμένα κρέατα.

# 4. Παθογόνα και παράσιτα: Τρώτε συχνά σούσι; Τα ωμά κρέατα και ψάρια αποτελούν πηγές παρασιτικών λοιμώξεων. Επίσης προσέξτε τα αλλαντικά, τις μπριζόλες, το μπέικον και το ζαμπόν. Θα σκεφτόσαστε ότι οι παραγωγοί κτηνοτροφικών προϊόντων θα κρατούσαν τα ζώα τους υγιή σε συνεπή βάση, αλλά περισσότερα από τα μισά ζώα των μαζικών εκτροφών πηγαίνουν κατευθείαν στη σφαγή με παρασιτικές μολύνσεις.

# 5. Κορεσμένα λίπη: Τίποτα δεν φράζει περισσότερο τις ανθρώπινες αρτηρίες από τα κορεσμένα λίπη, τα τρανς λιπαρά και το έλαιο canola.

# 6. Νιτρώδη και νιτρικά άλατα: Αυτά τα άλατα μπορούν να σκοτώσουν ένα χοίρο σε τέσσερις ώρες. Είναι γνωστό ότι προκαλούν στους ανθρώπους σοβαρή κεφαλαλγία, ημικρανίες και άλλα χρόνια προβλήματα υγείας προκαλώντας ταυτόχρονα αφυδάτωση και φλεγμονή.

# 7. Αμμωνία και χλωρίνη: Χρησιμοποιούνται για τη θανάτωση βακτηρίων, ιών, παθογόνων παρασίτων και παρασίτων που παραμένουν στο κρέας μετά τη σφαγή και την επεξεργασία. Τα υπολείμματα παραμένουν συχνά στο "τελικό προϊόν".

# 8. Σαλμονέλλα και Τριχινίαση: Η σαλμονέλα προέρχεται από πουλερικά και η Τριχινίαση προέρχεται από χοιρινό κρέας. Η τριχινίαση είναι μια ασθένεια που προκαλείται από παράσιτα, και σκώληκες. Το παράσιτο μεταδίδεται όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν τις προνύμφες στο χοιρινό. Με την ευκαιρία, οι φούρνοι μικροκυμάτων δεν σκοτώνουν τις μολυσματικές προνύμφες (ούτε το «κάπνισμα» του κρέατος ούτε το πάστωμα).

# 9. Σπογγώδης εγκεφαλίτιδα των βοοειδών ή ασθένεια των τρελών αγελάδων: Συμβαίνει όταν αγελάδες τρέφονται με βόειο κρέας. Πρόκειται για μια θανατηφόρα εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου με μακρά περίοδο επώασης. Μεταφέρεται εύκολα στους ανθρώπους που τρώνε κρέας που έχει μολυνθεί από τον πεπτικό σωλήνα των μολυσμένων σφαγίων. Μόλις μεταφερθεί στους ανθρώπους, είναι γνωστή ως ασθένεια Creutzfeldt-Jakob.

# 10. Γενετικά τροποποιημένο κρέας και ζωοτροφές: Τα περισσότερα ζώα από επιχειρήσεις μαζικής εκτροφής τρέφονται με γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι και σόγια που έχουν μολυνθεί με φυτοφάρμακα.

Ο μέσος Αμερικανός τρώει 270 κιλά κρέατος κάθε χρόνο. Κάθε χρόνο, οι ΗΠΑ επεξεργάζονται σχεδόν 9 δισεκατομμύρια κοτόπουλα, πάνω από 30 εκατομμύρια αγελάδες, πάνω από 100 εκατομμύρια γουρούνια και σχεδόν 250 χιλιάδες γαλοπούλες. Νομίζετε ότι τα ζώα αυτά, προτού σφαγιαστούν, περπατούσαν σε κάποιο χαρούμενο αγρόκτημα στο ψηλό χορτάρι, πίνοντας από ένα καθαρό ρυάκι και απορροφώντας τον ήλιο; Ξανασκεφτείτε το.

Αν πρόκειται να συνεχίσετε να τρώτε κρέας, αγοράστε βιολογικά ή / και νωπά κρέατα, συμπεριλαμβανομένου του βοείου κρέατος βιολογικής εκτροφής. Πιστεύετε ότι είναι πολύ ακριβό να τρώτε βιολογικό κρέας ή να αγοράζετε βιολογικό γάλα; Ξανασκεφτείτε το. Προσπαθήστε να συγκρίνετε τη διαφορά στους ιατρικούς λογαριασμούς για όσους τρώνε βιολογικά σε σχέση με όσους δεν το κάνουν. Η βιομηχανία βιολογικών τροφίμων γενικά αυξάνεται κατά δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και υπάρχει ένας καλός λόγος που συμβαίνει αυτό.

ΠηγέςGMOTheGuardianAmericanGrass