Δεν χρειάζεστε γαλακτοκομικά προϊόντα για την υγεία των οστών σας

Κατηγορία Διατροφή
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 08:57 Διαβάστηκε 2645 φορές
online online Ιορδάνης Βελισσάρης

Οι νέοι που επιλέγουν διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά καλούνται να εισάγουν το γάλα και το τυρί ξανά στη ζωή τους επειδή τα επίπεδα ασβεστίου τους θα μπορούσαν να πέσουν επικίνδυνα χαμηλά - όμως κανείς δεν τους λέει ότι τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζονται λαμβάνονται επίσης από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους.

Η Εθνική Εταιρεία Οστεοπόρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου εξέτασε 2000 ενήλικες και ανακάλυψε ότι ένας στους πέντε ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών είχαν κόψει τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή τους. Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσαν να θέσουν την υγεία των οστών τους σε κίνδυνο και να καταλήξουν με οστεοπόρωση σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ωστόσο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι απαραίτητα για την επίτευξη της οστικής υγείας, λέει η Viva, η ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων. Αντ’ αυτού, ασκήσεις όπως το περπάτημα, το ανέβασμα σκάλας και ο χορός - είναι ο καλύτερος τρόπος αναπλήρωσης του ασβεστίου, σε συνδυασμό με μια διατροφή που περιλαμβάνει πολλά σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως μπρόκολο, λάχανο, λαχανίδα, σπανάκι, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και όσπρια.

Η βιταμίνη D, η «βιταμίνη του ήλιου», παίζει επίσης σημαντικό ρόλο και μας βοηθά να απορροφήσουμε καλύτερα το ασβέστιο.

"Οι νέοι δεν είναι χαζοί, είναι σε θέση να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις βασιζόμενοι σε γεγονότα."Οι λανθασμένες πληροφορίες με παραπλανητικές επικεφαλίδες και ιστορίες τρόμου δεν τους προσφέρουν τίποτα", δήλωσε η Veronika Powell της Viva.

Πηγή: Viva press release, April 12, 2017