Κλινική αρωματοθεραπεία – Αυτοάνοσα νοσήματα

Κατηγορία Αρωματοθεραπεία
Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 00:00 Διαβάστηκε 3069 φορές
Issue 73

Καρκίνος. Μια λέξη που προσπαθούν πολλοί άνθρωποι να μην την χρησιμοποιήσουν, να μην την αναφέρουν από φόβο μήπως συμβεί και στους ίδιους. Καρκίνος, μια λέξη και μια κατάσταση που σε τρομοκρατεί και σε γεμίζει φόβο και αγωνία.

Καρκίνος, το σύμπτωμα πολλών εσωτερικών συγκρούσεων και ανισορροπιών.

Ο καρκίνος δεν είναι ο εχθρός που εισβάλει στο σώμα μας και ο θάνατος δεν είναι μια ήττα, αλλά μια υπαρξιακή κατάσταση. Ένας όγκος δεν είναι κάτι εξωτερικό απέναντι στο οποίο πρέπει να αγωνιστούμε. Είναι μια εσωτερική κατάσταση που πρέπει να αναγνωρίσουμε, να εξερευνήσουμε και να αντιμετωπίσουμε.

Η Αμερικανίδα γιατρός Dr. Lorraine Day, η οποία θεραπεύτηκε από καρκίνο του μαστού με φυσικούς τρόπους γράφει: “Όλες οι ασθένειες - συμπεριλαμβανομένων όλων των καρκίνων - δεν "πέφτουν από τον ουρανό" ούτε "απλά συμβαίνουν". Εμείς τις δίνουμε στους εαυτούς μας σταδιακά μέρα με την μέρα, μέσα σε μια μεγάλη χρονική περίοδο, με τον τρόπο που ζούμε, σκεφτόμαστε, δρούμε, τρώμε και χειριζόμαστε το άγχος. Κανείς μας δεν το κάνει αυτό σκοπίμως. Το κάνουμε από άγνοια, αλλά παρόλα αυτά, το κάνουμε.

Τα καλά νέα είναι ότι όπως έχουμε δώσει την ασθένεια στον εαυτό μας, μπορούμε και να αντιστρέψουμε την ασθένεια, αλλάζοντας τον τρόπο που ζούμε, σκεφτόμαστε, δρούμε, τρώμε και χειριζόμαστε το άγχος.”

Γνωρίζοντας αυτή την μεγάλη αλήθεια, για την οποία έχουν μιλήσει και έχουν γράψει πολλοί επιστήμονες, αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε ανίσχυροι απέναντι σε καμία ασθένεια. Αλλάζοντας νοοτροπία, αλλάζοντας τις πεποιθήσεις μας και ιδιαίτερα ανακαλύπτοντας το πραγματικό νόημα της ζωής μας, ασχολούμαστε με την ζωή και την υγεία και όχι με την ασθένεια.

“Είναι πιο εύκολο να βγάλει φτερά και να πετάξει ο άνθρωπος, παρά να αλλάξει τις συνήθειές του” και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιστέκονται στις αλλαγές, τις πολεμούν και έτσι καταναλώνουν ένα τεράστιο μέρος της ενέργειάς τους. Αντίθετα, πρέπει να ακούμε και να ερευνούμε τα συμπτώματα, προκειμένου να εξετάσουμε το νόημα του μηνύματος που στέλνουν και έτσι να προσδιορίσουμε την αιτία που προκάλεσε την ανισορροπία στο σώμα μας.

Στόχος και σκοπός μας πρέπει να είναι η αποκατάσταση της αρμονίας σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα "χαρούμενα κύτταρα δεν αρρωσταίνουν" και αφού νοσήσαμε αλλάζουμε τα πάντα, για να παράγουμε χαρά και αρμονία και να αντιστρέψουμε την ασθένεια. Όταν νοσεί ένα όργανο, νοσεί ολόκληρο το σώμα, αλλά και το πνεύμα και η ψυχή.

Άλλωστε, όταν το σώμα νοσεί, έχει αποφασίσει με την δική του γλώσσα, να μας δώσει το μήνυμα της υπερφόρτωσης τοξινών - αρνητικών σκέψεων - ψυχικού πόνου - έλλειψης χαράς - διαπροσωπικών συγκρούσεων - κακής διατροφής - ελάχιστης ανάπαυσης κ.α.

Ο Δρ Χάμερ ήταν ο πρώτος που απέδειξε με επιστημονικό τρόπο ότι, σε περισσότερες από 8000 περιπτώσεις καρκίνου, το 99% οφείλονται σε παράγοντες έντονου στρες και εσωτερικών συγκρούσεων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους τα αιθέρια έλαια και η κλινική αρωματοθεραπεία μπορούν να υποστηρίξουν στην επούλωση του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων της ανακούφισης από το στρες και της συναισθηματικής υποστήριξης. Ωστόσο, ορισμένα αιθέρια έλαια φαίνεται να δρουν άμεσα στα καρκινικά κύτταρα, εμποδίζοντας την ανάπτυξή τους και προωθώντας την απόπτωσή τους.

Μερικά από τα πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια είναι τα εξής: Θυμάρι – Thyme(Thymusvulgarisctthymol), Δενδρολίβανο – Rosemary (Rosmarinusofficinalis), Ρίγανη – Oregano (Origanumvulgare), Χαμομήλι – ChamomileRoman (Chamaemelumnobile), Μύρρο – Myrrh (Commiphoramyrrha), Λεμόνι – Lemon (Citruslimon), Βασιλικός – Basil (Ocimumbasilicum), Γκρέιπφρουτ – Grapefruit (Citrusparadisi) & Λιβάνι – Frankincense (Boswelliacarteri). Αυτά τα έλαια είναι αξιοσημείωτα επειδή είναι σε θέση να βλάψουν επιλεκτικά ή να απενεργοποιήσουν τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή κύτταρα. Αυτό συμβαίνει σε αντίθεση με πολλά συμβατικά φάρμακα του καρκίνου και θεραπείες, οι οποίες είναι συχνά ανεπαρκώς στοχευμένες και ικανές να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες. Μια καλή παρομοίωση θα ήταν να αναφέραμε τη συμβατική θεραπεία ως μια ατομική βόμβα, ενώ τα αιθέρια έλαια ως μια ομάδα SWAT.

Η Κλινική Αρωματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην οξυγόνωση των κυττάρων, στην καλή ψυχολογική κατάσταση, αλλά και στην ενδυνάμωση του ατόμου προκειμένου να αναγνωρίσει και να αντιστρέψει τις αρνητικές καταστάσεις της καθημερινότητας. Τα αιθέρια έλαια έχουν επίσης αντιοξειδωτική και καθαρτική δράση. Μπορούν να αντιμετωπίσουν βακτήρια και ιούς με τέτοια δύναμη και αποτελεσματικότητα, που κανένα χημικό φάρμακο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, και μάλιστα χωρίς παρενέργειες. Αρκεί πάντα να χρησιμοποιούνται με γνώση και σύνεση και με την καθοδήγηση έμπειρων αρωματοθεραπευτών.

Σε μια μελέτη που έλαβε χώρα στην Ταιβάν το 2015 αποδείχθηκε ότι το limonene που εμπεριέχεται στη χημική δομή των αιθέριων ελαίων όπως: Γκρέιπφρουτ-Grapefruit (Citrus paradisi), Λεμόνι - Lemon (Citrus limon), Βασιλικός - Basil (Ocimum basilicum) & Λιβάνι - Frankincense (Boswellia carteri), έχει μεγάλη αντιοξειδωτική δράση και αποτελεί ουσία που εμπλέκεται στη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων και στη βελτίωση της αποδοτικότητας του ύπνου.

Τα αντιοξειδωτικά είναι σε θέση να καθυστερήσουν ή να αναστείλουν την οξείδωση και ο κύριος ρόλος τους είναι να προστατεύουν τα υγιή κύτταρα του οργανισμού από την οξειδωτική δράση των ελευθέρων ριζών. Παράλληλα, βοηθούν στην διατήρηση του υγιούς δέρματος, την καθυστέρηση της γήρανσης και, πάνω απ΄όλα, την πρόληψη της ανάπτυξης αυτοάνοσων νοσημάτων.

Η προσευχή, ο διαλογισμός, η αλκαλική διατροφή, η σωματική άσκηση, η αγάπη, ο σεβασμός, η καλοσύνη, η γενναιοδωρία και η ομορφιά για κάθε στιγμή της ζωής μας, μας υποστηρίζουν μαζί με τα αιθέρια έλαια για να έχουμε μια ποιοτική ζωή και όλα να πηγαίνουν καλά.

Το ΕΥ ΖΗΝ προϋποθέτει Γνώση - Απουσία Φόβου - Σωστές Επιλογές.

 

Γράφει η Μαίρη Ζώρζου – Κλινική Αρωματοθεραπεύτρια / Αρωματολόγος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Κυτταρίτιδα & Αρωματοθεραπεία »