Τι είναι επίσης πολύ σημαντικό για το ανοσοποιητικό…

Κατηγορία Αυτοβελτίωση
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 09:20 Διαβάστηκε 1110 φορές
online Νάνσυ Φωτοπούλου, Better Life Coach

Οι περισσότεροι γνωρίζετε πως το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι αυτό που μας προφυλάσσει από ιώσεις, λοιμώξεις, ασθένειες κλπ, αλλά είναι και αυτό που μάχεται για μας όταν προσβληθούμε από κάτι.

Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να το ενισχύσετε και ίσως ήδη να γνωρίζετε αρκετούς, όπως βιταμίνες, βότανα, ομοιοπαθητική, Αγιουρβέδα κ. ά.

Αυτό που ίσως όμως να μην γνωρίζετε και να μην δίνετε και μεγάλη σημασία, είναι ότι η νοοτροπία μας και η ψυχολογία μας παίζουν σπουδαίο ρόλο στην φυσική άμυνα του οργανισμού. 

Ο φόβος, η απαισιοδοξία, η μνησικακία, το άγχος, η αγωνία, είναι τοξικά συναισθήματα που απορρέουν από τοξικές σκέψεις και έχουν σαν συνέπεια όλο το σύστημα να δέχεται τοξικές ορμόνες όπως η κορτιζόλη. Η κορτιζόλη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι η οποιαδήποτε εξωτερική επίθεση βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί.

Στις μέρες μας, με τον φόβο του Κορωναϊού, οι περισσότεροι άνθρωποι έχασαν το κέφι τους, μπήκαν σε κατάσταση εσωτερικού συναγερμού, βίωσαν έντονη αγωνία. Εδώ όμως να μην ξεχνάτε πως ο φόβος αυξάνει το στρες και το στρες ρίχνει όπως είπα το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με την σειρά του βάλλεται εύκολα από ιώσεις και έτσι φτάνουμε να α-σθενούμε. Δηλαδή να χάνουμε την εσωτερική δύναμη. Φυσικά οι συνθήκες διαβίωσης και το περιβάλλον παίζουν μεγάλο ρόλο, αλλά η συναισθηματική μας κατάσταση είναι πιο δυνατός παράγων. Ο νους όταν είναι υγιής τότε και το σώμα είναι υγιές όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και είναι μια απόλυτη αλήθεια αυτό. Άρα, να φροντίζετε και τον νου σας, δηλαδή να μην κάνετε συνεχώς αρνητικές σκέψεις ή να μην πλάθετε στο μυαλό σας συνεχώς αρνητικά σενάρια. Σκέψεις αισιοδοξίας, χαράς, ελπίδας, πίστης, εμπιστοσύνης, κατανόησης, αλληλεγγύης, δίνουν δύναμη σε όλο το σύστημα και αυτό ανταποκρίνεται με άριστη υγεία.

Η ασθένεια δεν βρίσκει εύκολα χώρο σε έναν χαρούμενο και δυνατό άνθρωπο. Η ασθένεια βρίσκει χώρο να τρυπώσει σε ανθρώπους που είναι κουρασμένοι ψυχικά και σωματικά, που μέσα τους βιώνουν συγκρούσεις και έχουν μαζεμένο πολύ φόβο, θυμό και πόνο.

Γι αυτό, μαζί με τις όποιες ιατρικές ή εναλλακτικές μεθόδους χρησιμοποιείτε για να γίνετε καλά ή για να έχετε μια καλή πρόληψη, βάλτε και την θετική σκέψη στην ζωή σας. Υιοθετήστε μια θετική στάση απέναντι στα πράγματα και μην αφήνετε τον εαυτό σας να παρασύρεται σαν το φυλλαράκι στον άνεμο. Όλοι μας έχουμε ευθύνη να είμαστε καλά, γιατί αν δεν είμαστε εμείς καλά, δεν μπορούμε να βοηθάμε κι άλλους, δεν μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις της ζωής, δεν μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί και να κυνηγάμε στόχους και όνειρα. Άρα, προσέχουμε για να έχουμε τον εαυτό μας γερό και χαρούμενο!

Αυτό αξίζει σε όλους μας.

Επίσης πολύ σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας όπως θα φροντίζατε το παιδί σας ή τον σύντροφό σας. Αξίζετε αυτή την φροντίδα, γιατί ο εαυτός μας είναι ο πιο πιστός μας φίλος, μέχρι τέλους. Ζητήστε και από άλλους να σας φροντίσουν όταν παραστεί ανάγκη και μην νιώθετε ενοχικά πως θα τους κουράσετε. Οι καλοί φίλοι και οι άνθρωποι μας φαίνονται στα δύσκολα, γι αυτό επιτρέψτε στους άλλους να σας το αποδείξουν.
Μείνετε θετικοί και δυνατοί και όλα περνάνε πιο γρήγορα και πιο εύκολα!


Fotopoulou

Νάνσυ Φωτοπούλου
Ολιστική Σύμβουλος Ζωής,Better Life Coach
«Η εξέλιξη, η κατανόηση, και η βοήθεια είναι στη φύση μου από παιδί. Η φυσική μου κλίση έγινε γνώση, εμπειρία, πράξη κι έτσι τώρα παρακινώ και εμψυχώνω τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τον ξεχασμένο ή κρυμμένο θησαυρό που έχουν μέσα τους για να δουν τον εαυτό τους και τη ζωή τους να λάμπει με χαρά».
Ξεκίνησε την αγάπη της για τις εναλλακτικές θεραπείες από την Ταϊλάνδη όπου διδάχθηκε στην σχολή Old Medicine Hospital την αρχαία γνώση των χειροπρακτικών και στην Ελλάδα τις ενεργειακές θεραπείες.
Εκπαιδεύτηκε στο N.L.P. (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός) και το συνδυάζει με το ThetaHealing® στο οποίο πήρε έξι (6) τομείς-εκπαιδεύσεις και που αγαπά πολύ να δουλεύει συνδυαστικά. Για 5 χρόνια φοίτησε παράλληλα σε ιδιωτικές ακαδημίες και σεμινάρια μεθόδων αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης. Για 2 έτη συμμετείχε σε ομάδα αυτογνωσίας και 2 έτη σε θεραπευτική ομάδα ψυχοδράματος.
H Νάνσυ Φωτοπούλου είναι απόφοιτηTου επιμορφωτικού τμήματος Λογοθεραπείας και Συμβουλευτικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Tου ανοιχτού Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Ψυχικής & Κοινοτικής Υγείας. Του Life & Executive Coaching του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.
Την εμπνέει η ζωή και η φύση, όπως και οι άνθρωποι που ξέρουν να κατανοούν, να χαμογελούν, να αγαπούν και να δίνουν.   


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Με μια άλλη ματιά...η Αυτο-βελτίωση