Κρίσεις πανικού και βιοσυντονισμός

Κατηγορία Βιοσυντονισμός
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 00:00 Διαβάστηκε 3896 φορές
Issue 64

Οι ασθενείς με διαταραχή πανικού, που επισκέπτονται το θεραπευτήριο μου - ή οποιοδήποτε άλλο θεραπευτήριο βιοσυντονισμού - εμφανίζονται μετά από μεγάλη ψυχική ταλαιπωρία. Είναι άνθρωποι που έχουν χάσει την πίστη τους ότι μπορούν να θεραπευτούν και να επιστρέψουν στην καθημερινή τους ζωή αλώβητοι από την εμπειρία αυτή. Συχνά παρουσιάζουν έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον θεράποντα ψυχολόγο, γιατρό ή ολιστικό θεραπευτή, διότι το φορτίο τους είναι τόσο μεγάλο που φοβούνται την ίδια την αλλαγή που τόσο πολύ επιθυμούν. Τότε το έργο του θεραπευτή γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, διότι εκτός από την θεραπεία που χρειάζεται για τον πανικό, χρειάζεται να αποκαταστήσει και την εμπιστοσύνη αλλά και την αίσθηση ασφάλειας για την ίδια την ζωή.

Θα παρουσιάσω εδώ ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διαταραχής πανικού που παρακολούθησα πριν 11 χρόνια στο θεραπευτήριό μου. Ήταν από τα πρώτα περιστατικά που χειρίστηκα με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού και για αυτό έχει χαραχτεί στη μνήμη μου. Τα συμπτώματα της ασθενούς εμφανίστηκαν μετά από τον αιφνίδιο θάνατο αγαπημένου της προσώπου και ήταν χαρακτηριστικά της διαταραχής πανικού: ξαφνική και έντονη δυσφορία, δύσπνοια και «πλάκωμα» στο στήθος, αίσθημα πνιγμού, ζάλη και τάση για λιποθυμία, ταχυκαρδία, τρέμουλο, εξάψεις κι ενίοτε ρίγη, εφίδρωση, ναυτία, πόνος στην περιοχή του στομάχου, μουδιάσματα στα άκρα, φόβος εμφράγματος, φόβος θανάτου, φόβος για την υγεία της.

1η συνεδρία

Η ασθενής Άννα Π. 42 ετών, με επισκέφτηκε στο θεραπευτήριο μου λόγω της ιδιότητας μου ως ψυχολόγος χωρίς να γνωρίζει ότι είχα στο θεραπευτήριο μου την συσκευή BICOM2000. Της εξήγησα τις αρχές του βιοσυντονισμού και της πρότεινα αυτή τη μορφή θεραπείας. Ξεκινήσαμε με ενεργειακή εξισορρόπηση και καθαρισμό από γεωπαθητικές επιβαρύνσεις, θεραπεία και εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος, ρύθμιση των ενεργειακών κέντρων (τσάκρα). Συγκεκριμένα, έγινε θεραπεία εξισορρόπησης του τέταρτου τσάκρα, απελευθερώνοντας το σωματοποιημένο τραύμα, από την απώλεια του αγαπημένου της προσώπου.

2η συνεδρία

Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε δέκα μέρες μετά. Η κυρία Άννα με την είσοδό της στο θεραπευτήριο, μου εξήγησε ότι είχαν αλλάξει τα εξής: είχαν μειωθεί οι εφιδρώσεις, είχε βελτιωθεί ο ύπνος της, ανέπνεε καλύτερα και ένιωθε ότι πολλά «πράγματα άλλαζαν που δεν μπορούσε ακόμα να προσδιορίσει». Κατάλαβα ότι φοβόταν να εκφράσει ή και να παραδεχτεί ότι άρχισε ν’ απελευθερώνεται από τους πανικούς.

Σε αυτή την συνάντηση έγινε επανέλεγχος όλων των προγραμμάτων του προηγούμενου ραντεβού. Ο έλεγχος έδειξε, ότι η θεραπεία του τέταρτου ενεργειακού κέντρου (τσάκρα) δεν χρειαζόταν να επαναληφθεί σε αυτή την συνάντηση αλλά με την εμπειρία μου στο θέμα των πανικών, ένιωθα ότι θα έπρεπε να επαναληφθεί στην επόμενη συνεδρία. Στην συγκεκριμένη συνάντηση δόθηκε έμφαση στην θεραπεία των συναισθημάτων όπως ο φόβος, η απογοήτευση και το θάρρος. Στην συνέχεια έγινε θεραπεία του ηλιακού πλέγματος (3ο τσάκρα) ενδυναμώνοντάς το, όπως συνηθίζεται με την απελευθέρωση τραυμάτων. Η θεραπεία ολοκληρώθηκε με την ενεργειακή μεταφορά ενός ανθο-ιάματος του Bach (starofBethlehem) μέσω της συσκευής Bicom2000 στο σώμα της.

3η συνεδρία

Το τρίτο ραντεβού πραγματοποιήθηκε δυο εβδομάδες αργότερα. Η θεραπευόμενη μόλις ήρθε στο θεραπευτήριο με ρώτησε: «θα είμαι πάντα καλά; ή το αποτέλεσμα θα είναι για όσο έρχομαι εδώ για συνεδρίες;» εγώ απλά χαμογέλασα και της εξήγησα ότι η θεραπεία που κάνουμε δεν είναι ένα «προσωρινό χάπι» αλλά μια θεραπεία απελευθέρωσης. Όταν κάτι απελευθερώνεται μόνο εμείς μπορούμε να το ξαναφέρουμε πάλι κοντά μας, αυτό ή κάποιο άλλο νέο θέμα στην ζωή μας.

Η θεραπεία ξεκίνησε με μία ακόμα εφαρμογή εξισορρόπησης του τέταρτου τσάκρα. Το νευρικό της σύστημα και το ηλιακό πλέγμα είχαν ισορροπήσει καθώς και το συναίσθημα της απογοήτευσης. Επανάληψη χρειάστηκε μόνο το συναίσθημα του φόβου. Η δεύτερη εφαρμογή του συναισθήματος αυτού έφερε στην επιφάνεια το συναίσθημα του «θυμού». Η κυρία Άννα είχε «θυμώσει» επειδή, λόγω της διαταραχής αυτής, είχε απαρνηθεί πάρα πολλές από τις δραστηριότητές της. Επίσης διεύρυνα τη θεραπεία της σε θέματα που πίστευα ότι θα της έφερναν ευεξία όπως: αποτοξινώσεις πνευμόνων, νεφρών, συκωτιού και ενεργειακή ρύθμιση του θυρεοειδούς αδένα. Η επόμενη θεραπεία ορίστηκε τρεις εβδομάδες μετά.

4η συνεδρία

Η κυρία Άννα στην τελευταία μας αυτή συνεδρία εμφανίστηκε χαρούμενη και πιο έτοιμη από ποτέ για πραγματικές αλλαγές στην ζωή της.

Είχε ξαναρχίσει όλες τις δραστηριότητες της, ήταν απόλυτα συνεπής στα επαγγελματικά της ραντεβού και ουσιαστικά ανέκτησε όλες τις δυνάμεις της για ζωή.

Σε αυτή την συνεδρία έγινε επανέλεγχος των εξής προγραμμάτων:

  • τόνωση νευρικού συστήματος
  • τόνωση ηλιακού πλέγματος
  • εξισορρόπηση τέταρτου τσάκρα
  • ρύθμιση ορμονικού συστήματος
  • ρύθμιση αποτοξίνωσης οργάνων
  • εναρμόνιση των συναισθημάτων: θυμού, απογοήτευσης, φόβου και θάρρους.

Από τα παραπάνω χρειάστηκε να επαναληφθεί η εναρμόνιση του συναισθήματος του φόβου αλλά για λιγότερη ώρα από τις προηγούμενες επισκέψεις, ενώ η εξισορρόπηση του ηλιακού πλέγματος αντί για 10’ χρειάστηκε μόνο 4’ θεραπείας. Στην υπόλοιπη ώρα της συνεδρίας μας εργαστήκαμε με συναισθήματα όπως η ασφάλεια και η αυτοπεποίθηση καθώς και την στοχοποίηση, με τη μέθοδο της ψυχολογίας, για το μέλλον της.

Συμφωνήσαμε ότι θα επέστρεφε στο θεραπευτήριό μου μετά από δυο μήνες για επανεξέταση αλλά τελικά την είδα 7 χρόνια μετά που επέστρεψε στην Ελλάδα για διακοπές. Η ζωή της Άννας είχε αλλάξει τελείως, ζούσε στο Βέλγιο και εργαζόταν σε γνωστή πολυεθνική. Στο θεραπευτήριο μου επέστρεψε για κάτι τελείως διαφορετικό πια.

Ηλιάνα Δήμα – ψυχολόγος, ειδική βιοσυντονισμού

Εκτός από τις κρίσεις πανικού, η μέθοδος βιοσυντονισμού με τη συσκευή BICOM μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά και γρήγορα στη διαχείριση του άγχους, του θυμού, του φόβου, στις φοβίες, στην αντιμετώπιση της νευρικής ανορεξίας και βουλιμίας.

Κασσάνδρα Μουγιάκου – παθολόγος