Βιοσυντονισμός: Αποτελεσματική προσέγγιση στην αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων

Κατηγορία Βιοσυντονισμός
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 00:00 Διαβάστηκε 4594 φορές
Issue 65

Γράφει η Κασσάνδρα Μουγιάκου, Ιατρός - Παθολόγος

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι από το 1990 το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον μία εξαετία. Αυτό έχει επιτευχθεί χάρη στη μείωση του ποσοστού των θανάτων από καρκίνο και από καρδιακά νοσήματα στις πλούσιες χώρες και στα υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης από διάρροια, ελονοσία και φυματίωση στις φτωχές χώρες.

Η παραπάνω έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό ιατρικό περιοδικό Lancet. Ο επικεφαλής της έρευνας ήταν ο Κρίστοφερ Μάρεϊ, καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Μάρεϊ, ενώ έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία αρκετές σοβαρές ασθένειες, κάποιες άλλες επίσης σοβαρές χρόνιες παθήσεις έχουν αγνοηθεί και αναδεικνύονται σε απειλητικές για τη ζωή, ειδικά οι διαταραχές από παρενέργειες φαρμάκων, η κίρρωση του ήπατος, ο διαβήτης και οι παθήσεις των νεφρών.

Πράγματι, στην εποχή μας λοιπόν οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά επίσης όλο και περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Στην Ευρώπη το 80% των ατόμων άνω των 65 ετών πάσχουν από αυτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι χρόνιες παθήσεις ευθύνονται για το 87% των θανάτων στα άτομα άνω των 65 στην Ευρώπη. Μάλιστα, αυξανόμενος αριθμός ατόμων παρουσιάζει παραπάνω από μία χρόνια πάθηση. Στις σοβαρές και χρόνιες παθήσεις περιλαμβάνονται τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος, τα προβλήματα ψυχικής υγείας, ο σακχαρώδης διαβήτης, τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και οι μυοσκελετικές παθήσεις. Χρόνιες παθήσεις είναι και τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι αλλεργίες, οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες, παθήσεις των νεφρών, του ήπατος, των οφθαλμών και της ακοής.

Το 70-80% των οικονομικών πόρων στο χώρο της Υγείας καταναλώνονται για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων. Ως γνωστό, με τα μέσα της κλασσικής ιατρικής χορηγούνται φάρμακα τα οποία κρατούν τα συμπτώματα σε περιορισμό, καταφέρνοντας ένα σχετικό “έλεγχο” της εκάστοτε πάθησης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά τρόπους για να περιοριστούν οι χρόνιες παθήσεις και φυσικά το κόστος που τις συνοδεύει. Δυστυχώς, δεν αναζητείται η βοήθεια από τον κλάδο των “εναλλακτικών” μεθόδων, παρόλο που ένας τεράστιος αριθμός ασθενών τις έχει δοκιμάσει με επιτυχία.

Επιπλέον, στις μέρες μας οι ασθενείς είναι καλύτερα ενημερωμένοι σχετικά με τις παρενέργειες της μακροχρόνιας φαρμακευτικής αγωγής και προσπαθούν να βρουν άλλες πιο φυσικές λύσεις στο πρόβλημά τους, είτε πρόκειται για τη ρύθμιση της χοληστερίνης, της πίεσης, του σακχάρου, είτε την αντιμετώπιση του πόνου κ.α.

Στο παρόν άρθρο θα δώσω στοιχεία σχετικά με τη μέθοδο βιοσυντονισμού, μια μέθοδο που εδώ και 30 χρόνια χρησιμοποιείται αρχικά για τη διάγνωση των αιτιών που οδηγούν στις χρόνιες παθήσεις και στη συνέχεια με την εξισορρόπησή τους, προκειμένου να βελτιωθεί η υγεία του ασθενούς. Ο βιοσυντονισμός χρησιμοποιεί τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που εκπέμπονται από τα διάφορα όργανα/συστήματα του οργανισμού. Με τη βοήθεια ειδικού φίλτρου διαχωρίζει τις αρμονικές (υγιείς) από τις δυσ-αρμονικές (διαταραγμένες) ταλαντώσεις. Οι υγιείς επιστρέφονται στο σώμα ενισχυμένες ενώ οι παθολογικές επιστρέφονται αντεστραμμένες. Ο αντικατοπρισμός του αρχικού σήματος οδηγεί στην εξισορρόπησή του.

Αναφορικά με τις αιτίες των παθήσεων, προτεραιότητα έχει η εξουδετέρωση τυχόν ενεργειακών μπλοκαρισμάτων και στη συνέχεια ο εντοπισμός των κύριων επιβαρύνσεων. Στα ενεργειακά μπλοκαρίσματα συγκαταλέγονται: επιβάρυνση από ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, μπλοκαρίσματα στους ιστούς, πεδία παρεμβολής σε σημεία τραυματισμού των ιστών, μπλοκαρίσματα σε ενεργειακά κανάλια (μεσημβρινούς) και ενεργειακά κέντρα (τσάκρα), στην κροταφογναθική άρθρωση, σε σπονδύλους, δόντια, στην απορρόφηση βιταμινών και ιχνοστοιχείων, στο μεταβολισμό, στο ορμονικό, στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, στο υποσυνείδητο και συναισθηματικό επίπεδο.

Εφόσον εξουδετερωθούν τα κυριότερα ενεργειακά μπλοκαρίσματα τότε ο οργανισμός μπορεί να “δουλέψει” καλύτερα. Στη συνέχεια, σειρά έχει η εξουδετέρωση επιβαρύνσεων, που έχουν συσσωρευτεί είτε μέσα στα κύτταρα των διαταραγμένων οργάνων είτε στο συνδετικό ιστό. Πρόκειται για παθογόνους μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών, βαρέα μέταλλα, χημικές ουσίες.

Κλινικά παραδείγματα από το ιατρικό μας κέντρο:

  • Ασθενής 49 ετών, διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ (επίπεδα γλυκόζης στο αίμα 220 mg/dl με φυσιολογική τιμή 60-110). Ήρθε στο κέντρο μας στις 23/9/14. Συμφωνήσαμε να κάνουμε μια δοκιμή για μία εβδομάδα για να δούμε αν η θεραπεία θα είχε κάποιο αποτέλεσμα. Στην πρώτη συνεδρία επικεντρωθήκαμε στα πεδία παρεμβολής στα γόνατα (παλαιοί τραυματισμοί), στην ενίσχυση του μεταβολισμού των υδατανθράκων, στην εξουδετέρωση της επιβάρυνσης από εντερικούς μύκητες και ενός παράσιτου στο πάγκρεας, στην επιβάρυνση του νευρικού συστήματος από τοξίνες. Το τεστ τροφών έδειξε δυσανεξία στην γλουτένη, οπότε του συστήθηκε ειδική διατροφή. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 2/10/14 μας είπε ότι η γλυκόζη στο αίμα είχε πέσει στο 96 mg/dl. Ένιωθε λιγότερο άγχος. Κατά τις επόμενες τρεις συνεδρίες συνεχίστηκε η εξουδετέρωση του μύκητα και του παράσιτου, ξεκίνησε η απευαισθητοποίηση από τη γλουτένη και η τόνωση του παγκρέατος. Τον Νοέμβριο του είπαμε ότι μπορεί να τρώει πλέον τροφές με γλουτένη, αλλά ο ίδιος συνήθισε τη νέα του διατροφή. Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα στην τελευταία θεραπεία (πριν την συγγραφή του παρόν άρθρου) στις 24/12/14 ήταν 92 mg/dl.
  • Ασθενής 35 ετών, ήρθε στο κέντρο μας στις 26/4/12 λόγω κονδυλωμάτων στον τράχηλο της μήτρας και θετικού τεστ PAP για τον ιό HPV. Είχε ήδη κάνει κωνοειδή εκτομή του τραχήλου και θεραπεία λέιζερ. Κατά την πρώτη συνεδρία τονώθηκε η ικανότητα αποτοξίνωσης του οργανισμού, ενισχύθηκε η λειτουργία της υπόφυσης, εξουδετερώθηκαν πεδία ενεργειακής παρεμβολής στα εσωτερικά γεννητικά όργανα και στην κροταφογναθική άρθρωση, μπλοκαρίσματα στο υποσυνείδητο επίπεδο και στη συνέχεια ξεκίνησε η θεραπεία εξουδετέρωσης του ιού. Οι συνεδρίες συνεχίστηκαν με μεσοδιαστήματα περίπου ενός μήνα για έξι μήνες. Στην επανεξέταση με PAP τεστ ο ιός δεν εντοπίστηκε, προς μεγάλη έκπληξη του γυναικολόγου της.
  • Ασθενής 63 ετών ήρθε στο κέντρο μας λόγω νόσου Parkinson από την οποία έπασχε εδώ για 10 χρόνια. Παράλληλα δήλωνε ψυχολογικά και σεξουαλικά προβλήματα καθώς και ψωρίαση. Η πρώτη επίσκεψη έγινε στις 11/11/14. Επικεντρωθήκαμε στην εξουδετέρωση επιβάρυνσης από ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, την ενίσχυση της αποτοξίνωσης του συκωτιού, στην εξισορρόπηση του 6ου ενεργειακού κέντρου (σχετιζόμενου με το κεντρικό νευρικό σύστημα). Ως κύρια επιβάρυνση του νευρικού συστήματος ταυτοποιήθηκαν οι πρωτεΐνες της βήτα αμυλοειδούς ουσίας κατά των οποίων στόχευσε η θεραπεία. Στη δεύτερη συνεδρία στις 18/11/14 δήλωσε ότι ένιωθε γενικά καλύτερα. Συνεχίστηκε η τόνωση του νευρικού συστήματος, η εξισορρόπηση πεδίων παρεμβολής στο κεφάλι, η εξουδετέρωση παρενεργειών από τα φάρμακα που παίρνει, η αποβολή της βήτα αμυλοειδούς. Στην τρίτη συνεδρία στις 15/12/14 δήλωσε ότι είχε καλύτερη ισορροπία αλλά και ψυχολογία. Η θεραπεία του συνεχίζεται με το ίδιο επίκεντρο.

Τα λιγοστά παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ότι οι φυσικές μέθοδοι θεραπείας μπορούν να υποστηρίξουν ή έστω να βοηθήσουν σημαντικά τους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις.