Τόνωση του ανοσοποιητικού με τη βιοφυσική μέθοδο BICOM

Κατηγορία Βιοσυντονισμός
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 00:00 Διαβάστηκε 2446 φορές
Issue 76

Η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση και τη διατήρηση της υγείας. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα “πέφτει” τότε και η άμυνα του οργανισμού υπολειτουργεί με συνέπεια την εμφάνιση λοιμώξεων ή άλλων παθήσεων.

Με τις αλλαγές του καιρού, από καλοκαίρι σε φθινόπωρο αλλά και με τον ερχομό της άνοιξης τα κρυολογήματα και οι ιώσεις αποτελούν σύνηθες φαινόμενο. Μια στενοχώρια είναι αρκετή για να εκδηλωθεί έρπης στα χείλη ή για να αρρωστήσουμε. Το πρόβλημα με την πτώση του ανοσοποιητικού γίνεται όμως πιο σοβαρό όταν οδηγεί στην εκδήλωση χρόνιων παθήσεων. Οτιδήποτε αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να οδηγήσει σε δευτερογενείς διαταραχές ανοσοανεπάρκειας. Σοβαρή μορφή δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα, όπου το ανοσοποιητικό υπερλειτουργεί. Ακόμα και οι αλλεργικές αντιδράσεις οφείλονται σε υπερλειτουργία του ανοσοποιητικού.

Η πρωτογενής ανοσοανεπάρκεια είναι πάθηση κατά την οποία το άτομο γεννιέται με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα ενώ στην επίκτητη ανοσοανεπάρκεια αυτό αποδυναμώνεται λόγω κάποιας πάθησης (π.χ. AIDS), φαρμακευτικής αγωγής (π.χ. χημειοθεραπεία, ανοσοκαταστολή), κατάχρησης ουσιών (π.χ. αλκοόλ), κακής διατροφής.

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελείται από ειδικά κύτταρα, ιστούς και όργανα που συνεργάζονται για την προστασία του οργανισμού. Μεγάλο ρόλο στη διαδικασία αυτή έχει το λεμφικό σύστημα, που απαρτίζεται από ένα δίκτυο λεμφαδένων και λεμφικών αγγείων. Στα αγγεία αυτά κυκλοφορεί η λέμφος, ένα διαφανές υγρό που αποτελείται από ιστικό υγρό, απόβλητα μεταβολισμού και κύτταρα του ανοσοποιητικού. Οι λεμφαδένες είναι μάζες ανοσοποιητικών κυττάρων που συνδέονται με τα λεμφαγγεία. Τα λευκοκύτταρα που περιέχουν παγιδεύουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς αλλά και καρκινικά κύτταρα. Τα λευκοκύτταρα γενικότερα είναι κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Παράγονται σε ένα άλλο όργανο του λεμφικού συστήματος, στον μυελό των ιστών. Στα όργανα του λεμφικού υπάγονται επίσης ο θύμος αδένας κι ο σπλήνας.  

Στην ολιστική ιατρική διερευνώνται οι αιτίες που οδηγούν σε δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η αιτιολογία συνήθως είναι πολυπαραγοντική, αφού δεν αρκεί μόνο μία επιβάρυνση για να βγάλει εκτός ισορροπίας ένα τόσο περίπλοκο και σύνθετο σύστημα. Έτσι οι αιτίες στις οποίες εστιάζουμε είναι:

-       μακροχρόνια επίδραση επιβαρυντικών για τον οργανισμό ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών (ασύρματα δίκτυα, κεραίες, κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, πολύπριζα, ακτινοβολίες προερχόμενες από το υπέδαφος, ραδιενέργεια κ.ά.),

-       επιβάρυνση από χρόνιες κρυφές/συγκεκαλυμένες αλλεργίες (π.χ. γάλα, γλουτένη, κ.α.),

-       αποδυναμωμένη φυσιολογική χλωρίδα στο εντερικό σύστημα,

-       χρόνια επιβάρυνση από παθογόνους μικροοργανισμούς (ιοί, βακτήρια, παράσιτα, μύκητες),

-       χρόνια επιβάρυνση από χημικές ουσίες (φάρμακα, περιβαλλοντικές τοξίνες),

-       χρόνια επιβάρυνση από βαρέα μέταλλα (π.χ. σφραγίσματα αμαλγάματος, μολυσμένες τροφές και νερό),

-       κληρονομική προδιάθεση (ομοιοπαθητικά μιάσματα),

-       έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων,

-       έντονο ή παρατεταμένο στρες,

-       τραυματικές εμπειρίες με ψυχολογική επίδραση, 

-       μπλοκαρίσματα στη ροή της ενέργειας στα όργανα του ανοσοποιητικού,

-       μπλοκαρίσματα σε ενεργειακά κανάλια και ενεργειακά κέντρα στο σώμα.

Αφού προσδιοριστούν οι αιτίες δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού, προσδιορίζεται η σειρά προτεραιότητας στην εξομάλυνσή τους. Το επόμενο βήμα είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι τοξίνες και να καθαρίσει το λεμφικό σύστημα. Στη συνέχεια σειρά έχει η τόνωση του αμυντικού συστήματος με την εξισορρόπηση των επιβαρυντικών παραγόντων καθώς και η τόνωση του μεταβολισμού.  Απώτερος στόχος η επανάκτηση των δυνάμεων αυτο-ρύθμισης του οργανισμού.

Η βιοφυσική ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού είναι μια απόλυτη φυσική, μη-παρεμβατική μέθοδος, εντελώς ανώδυνη αλλά και ακίνδυνη αφού δεν υπάρχουν παρενέργειες. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες, χωρίς κανένα περιορισμό.

Κλινικά παραδείγματα

Συχνά κρυολογήματα

Ο 4χρονος Ανδρέας Ρ. αρρώσταινε συχνά κάθε φθινόπωρο και χειμώνα και ακολουθούσε αγωγή με αντιβίωση και εισπνεόμενα φάρμακα. Η ενεργειακή εξέταση έδειξε αλλεργία στα ακάρεα της σκόνης καθώς και επιβάρυνση από βακτήρια. Χρειάστηκε τόνωση του ανοσοποιητικού του συστήματος, απευαισθητοποίηση από τα ακάρεα και εξισορρόπηση των βακτηρίων. Μετά από 4 μόλις συνεδρίες δεν χρειάστηκε να ξαναπάρει φάρμακα εφόσον δεν ξανααρρώστησε σοβαρά.

Ευαισθησία στο κρύο

Η Βερονίκη Ε., 59 ετών, έπαιρνε πολύ συχνά αντιβιοτικά φάρμακα καθότι υπέφερε από συχνά κρυολογήματα και λοιμώξεις, λόγω ευαισθησίας στο κρύο και την υγρασία. Απέφευγε τα κρύα ροφήματα και μόνιμα φορούσε ένα φουλάρι στο λαιμό. Απευθύνθηκε στο ιατρείο μας τον Νοέμβριο του ’14. Μετά από 4 συνεδρίες δεν έχει πλέον, έως και σήμερα, καμία ευαισθησία ούτε στο κρύο ούτε στην υγρασία.

Αλλεργική ρινίτιδα και βροχγίτιδα

Ο Παναγιώτης Μ., 29 ετών, έπασχε από αλλεργική ρινίτιδα και βρογχίτιδα από 16 χρονών. Χρησιμοποιούσε Otrivin σχεδόν σε μόνιμη βάση. Είχε αλλεργία στη γύρη φυτών (περδικάκι, ελιά), στο γρασίδι, στο καπνό του τσιγάρου. Η ενεργειακή εξέταση έδειξε επιπλέον και αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλατος, υπερευαισθησία στην ισταμίνη και υπερανάπτυξη του μύκητα Candida. Έγιναν συνολικά 5 συνεδρίες και την επόμενη άνοιξη δεν είχε κανένα αλλεργικό σύμπτωμα. Παραμένει ελεύθερος από αλλεργικά συμπτώματα καθ’όλο το χρόνο.

Υποτροπιάζουσα κυστίτιδα

Η 34χρονη Μαριλένα Μ., ήρθε στο ιατρείο μας τον Ιούλιο του ’15 λόγω υποτροπιάζουσας κυστίτιδας. Από τον Νοέμβριο του ίδιου έτους είχε παρουσιάσει 5 επεισόδια ουρολοίμωξης και έπασχε και από κολπίτιδα. Μετά από τόνωση της αποτοξίνωσης της ουροδόχου κύστεως, ξεμπλοκάρισμα του 2ου ενεργειακού κέντρου, αποκατάσταση της ροής της ενέργειας στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και της κύστης, εξισορρόπηση ιών, βακτηρίων και μυκήτων στην ουρογεννητική περιοχή δεν ξαναείχε καμία ενόχληση. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία είχε αισθανθεί καλύτερα.

Σάκχαρο τύπου ΙΙ

Ο Κυριάκος Σ., 50 ετών, απευθύνθηκε στο ιατρείο μας το Σεπτέμβριο του ’14 λόγω πρόσφατης διάγνωσης σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ. Λόγω πολύ αυξημένου σακχάρου στο αίμα η ενδοκρινολόγος του ήθελε να ξεκινήσει αγωγή με ινσουλίνη. Η ενεργειακή εξέταση έδειξε επιβάρυνση του παγκρέατος από παράσιτο, επιβάρυνση από τη γλουτένη και το ζυμομύκητα Candida καθώς και έντονο στρες. Ήδη από την 1η συνεδρία και ακολουθώντας τις συστάσεις σχετικά με τη διατροφή το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα έπεσε. Έως σήμερα το σάκχαρο εξακολουθεί να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Κατά καιρούς και λόγω στρες κάνουμε μια υποστηρικτική συνεδρία.  

Κασσάνδρα Μουγιάκου, Ιατρός - Παθολόγος