Αποτελεσματική ολιστική αντιμετώπιση στο βρογχικό άσθμα

Κατηγορία Βιοσυντονισμός
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 00:00 Διαβάστηκε 1938 φορές
Issue 78

To βρογχικό άσθμα είναι πλέον μια από τις συνηθέστερες χρόνιες παθήσεις. Οι αυξανόμενοι ρύποι της ατμόσφαιρας, τα φυτοφάρμακα και οι χημικές ουσίες μέσα στις τροφές, το άγχος της καθημερινής επιβίωσης στις μεγαλόπολεις, είναι παράγοντες που επιβαρύνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα κι οδηγούν στην εκδήλωση χρόνιων νοσημάτων.

Περίπου το 5% του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από βρογχικό άσθμα ενώ στα παιδιά, το ποσοστό βρογχικού άσθματος φτάνει το 15%, αποτελώντας την συνηθέστερη χρόνια διαταραχή της παιδικής ηλικίας. Τα αγόρια ασθενούν δυο φορές συχνότερα από τα κορίτσια. Στο 1/3 των παιδιών τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται στο πρώτο έτος της ζωής τους.

Η κλασσική ιατρική θεραπευτική προσέγγιση αντιμετωπίζει τα συμπτώματα αποτελεσματικά, όμως σπάνια μπορεί να αντιμετωπίσει την ίδια την αιτία του προβλήματος. Πολλοί ασθενείς στρέφονται λοιπόν σε άλλες μεθόδους, προσπαθώντας να βρουν μια πιο μόνιμη λύση ώστε να απαλλαγούν από το δυσάρεστο αίσθημα της δύσπνοιας και την αναγκαστική χρήση των εισπνεόμενων φαρμάκων τους.

Η βιοφυσική μέθοδος του βιοσυντονισμού έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση τόσο του άσθματος όσο και κάθε άλλου είδους αλλεργικού συμπτώματος. Πρόκειται για μια ολιστική συμπληρωματική μέθοδο που στόχο έχει αφενός την ανίχνευση των παραγόντων που προκαλούν τα συμπτώματα του βρογχικού άσθματος στον συγκεκριμένο ασθενή και αφετέρου την εξισορρόπηση της επίδρασης αυτών των παραγόντων (όπως τόνωση του ανοσοποιητικού και συνεπώς την εξάλειψη ή βελτίωση της πάθησης). Σε κλινική μελέτη, η οποία διεξήχθη με τη βοήθεια της συσκευής Bicom 2000 σε νοσοκομείο της Κίνας (Second Hospital, Tai’an City) και η οποία συμπεριλάμβανε 786 περιπτώσεις βρογχικού άσθματος, το ποσοστό πλήρους ίασης ήταν 83,8%, ενώ το ποσοστό πλήρους ίασης και σαφής αποτελεσματικότητας ήταν 89,6%. Σε μια άλλη μελέτη, επίσης στην Κίνα, στο νοσοκομείο «Τhe Asthma Research Centre of Jinan Children’s Hospital», σε 300 ασθματικά παιδιά, η συνολική[1] αποτελεσματικότητα έφτασε το 93,3% (οι μετρήσεις έγιναν μισό χρόνο μετά το τέλος της θεραπείας). Στη συγκεκριμένη μελέτη, οι ασθενείς χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Σε 213 παιδιά έγιναν τεστ αλλεργιογόνων με το τμήμα ηλεκτροβελονισμού της συσκευής (πάνω σε βελονιστικά σημεία στα δάχτυλα των χεριών) και εφαρμογή προγραμμάτων απευαισθητοποίησης, ενώ τα υπόλοιπα 87 παιδιά ακολούθησαν την κλασσική ιατρική αγωγή με αντιαλλεργικά και βρογχολυτικά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της κορτιζόνης. Σ’ αυτή τη δεύτερη ομάδα, η συνολική αποτελεσματικότητα της θεραπείας ήταν 75,8%, δηλαδή μικρότερη απ’ αυτήν που με τη χρήση της μεθόδου του βιοσυντονισμού.

Η ολιστική ιατρική έχει στόχο την πρόληψη και τόνωση της υγείας βλέποντας τον οργανισμό ως σύνολο (νους, σώμα, ψυχή). Τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο ασθενής είναι η έκφραση ανισορροπιών και επιβαρύνσεων που υπάρχουν συνολικά σε ενεργειακό, σωματικό, ψυχολογικό ή νοητικό επίπεδο. Έτσι ο ολιστικός θεραπευτής ασχολείται πρωτίστως με τη ρύθμιση αυτών των επιβαρύνσεων και όχι με την ίδια την πάθηση.

Παρομοιάζουμε την εκδήλωση συμπτωμάτων με την υπερχείλιση ενός ποτηριού, το οποίο έχει γεμίσει με παράγοντες που απορρυθμίζουν και αποδυναμώνουν τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Εάν ταυτοποιήσουμε τους πιο σημαντικούς από αυτούς τους παράγοντες τόσο πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική θα είναι η αποκατάσταση της υγείας.

Ποια είναι τα συνηθέστερα αίτια του άσθματος; Σύμφωνα με την κλασσική ιατρική υπάρχουν 4 τύποι άσθματος:

-Ιδιοπαθές βρογχικό άσθμα,

-Αλλεργικό βρογχικό άσθμα,

-Βρογχικό άσθμα λόγω φλεγμονής ή ερεθιστικής (χημικής, τοξικής) αιτιολογίας,

-Βρογχικό άσθμα ψυχολογικής αιτιολογίας.

Στην ολιστική προσέγγιση, σε κάθε χρόνια διαταραχή, ανεξάρτητα του είδους της, καταρχήν ψάχνουμε για τους βασικούς επιβαρυντικούς παράγοντες. Τέτοιοι είναι το γεωπαθητικό στρες ή το νέφος ηλεκτρονίων (ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες), τα παρεμβατικά πεδία στο σώμα όπου η ενέργεια παραμένει στάσιμη, οι χρόνιες αλλεργίες (π.χ. σε αγελαδινό γάλα, γαλακτικό οξύ, μύκητες υγρασίας), η επιβάρυνση από παθογόνους μικροοργανισμούς. Ειδικότερα στην περίπτωση του άσθματος, η διαδικασία ενεργειακής εξέτασης και αποκατάστασης περιλαμβάνει τα εξής:

 • βασική θεραπεία (γενική ενεργειακή ρύθμιση)
 • εξουδετέρωση του γεωπαθητικού στρες / επιβάρυνσης από ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες
 • εξουδετέρωση εστιών που προκαλούν ενεργειακή παρεμβολή (π.χ. παραρρίνιοι κόλποι, δόντια, αμυγδαλές)
 • υποστήριξη των οργάνων αποτοξίνωσης (συκώτι, νεφρά, πνεύμονες, έντερα)
 • σταθεροποίηση μεσημβρινών (κυρίως του αναπνευστικού και του παχέος εντέρου) και στοιχείων (κυρίως του «νερού» και του «μετάλλου»)
 • καθαρισμός εντέρων κι αποκατάσταση της φυσιολογικής χλωρίδας
 • απομάκρυνση μυκήτων (Candidaalbicans, Geotrichumcandidum, Aspergillus, Mucor, Cladosporium), παράσιτων (Ascarides), βακτηρίων (Streptococcus, Staphylococcus, Pneumococcus), ιών
 • απευαισθητοποίηση χρόνιων αλλεργιών
 • απομάκρυνση βαρέων μετάλλων, χημικών
 • εξισορρόπηση παρενεργειών από εμβολιασμούς
 • απευαισθητοποίηση οξέων αλλεργιογόνων
 • εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων (κυρίως 4ο και 5ο τσάκρα)

Οι ουσίες που συνηθέστερα προκαλούν οξείες αλλεργίες είναι: τροφές (αγελαδινό γάλα, αλεύρι σταριού, αυγά, θαλασσινά, τουρσί, πιπέρι), ακάρεα οικιακής σκόνης, μύκητες υγρασίας, τρίχωμα ζώων, συνθετικές ίνες, αρώματα, γύρη, περιβαλλοντικές τοξίνες (π.χ. καυσαέρια, καπνός τσιγάρου, φυτοφάρμακα, σπόροι μυκήτων), ουσίες από τον εργασιακό χώρο (αλεύρι, ξύλο, σκόνη μετάλλων, βερνίκια, κ.α.).

Όλες οι προαναφερθέντες εφαρμογές γίνονται με ειδικά προγράμματα, τα οποία είναι αποθηκευμένα στη μνήμη της συσκευής βιοσυντονισμού, και γίνονται άμεσα πάνω στο σώμα του ασθενούς χωρίς τη χρήση επιπλέον φαρμάκων. Η μέθοδος είναι ασφαλής, χωρίς παρενέργειες κι ανώδυνη. Οι εφαρμογές γίνονται σε άτομα κάθε ηλικίας.

Η φαρμακευτική αγωγή της κλασσικής ιατρικής δεν διακόπτεται ποτέ στην αρχή της θεραπείας. Αυτό γίνεται μόνο μετά την σαφή κλινική βελτίωση και σταδιακά. Συμπληρωματικά, μπορεί να συνδυαστεί με ομοιοπαθητικά φάρμακα, προβιοτικές, ορθομοριακές ή άλλες τονωτικές ουσίες.

Κλινικά παραδείγματα:

Ο Αριστείδης Κ., ετών 3 ½, έβηχε ασταμάτητα τις νύχτες και έπαιρνε κορτιζόνη. Εκείνος και η ασθματική μητέρα του ξεκίνησαν μαζί την αγωγή. Ήταν και οι δύο αλλεργικοί στη γλουτένη, το αγελαδινό γάλα, καθώς και σε καρυκεύματα όπως το πιπέρι, η κανέλλα, η ρίγανη κ.α., τα ακάρεα σκόνης, γύρη φυτών (περδικάκι, λεύκα, γρασίδια), πούπουλα χήνας. Υπήρχε επίσης επιβάρυνση από Κάντιντα. Μετά τις πρώτες 3 αγωγές η υγεία και των δύο βελτιώθηκε σημαντικά. Ο Αριστείδης δεν βήχει πλέον και δεν παίρνει φάρμακα. Η μητέρα του είναι πολύ ευχαριστημένη και ανακουφισμένη.

Η Λουίζα Ρ., ετών 45, υπέφερε από βρογχικό άσθμα και δεν ήταν σε θέση να φροντίζει τον γιο της. Οι κύριοι επιβαρυντικοί παράγοντες ήταν η γλουτένη και ο ψυχολογικός παράγοντας. Μετά την απευαισθητοποίηση στα δημητριακά, την εξισορρόπηση του τέταρτου ενεργειακού κέντρου, την χαλάρωση του νευρικού συστήματος παραδέχτηκε, ότι αν και δεν πίστευε αρχικά ότι η αγωγή αυτή θα είχε αποτέλεσμα, τώρα είναι ανέλπιστα καλά.

Κασσάνδρα Μουγιάκου – ιατρός παθολόγος


[1] συνολική: περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις όπου η θεραπεία αποδείχθηκε αποτελεσματική, από την μερική βελτίωση ως την πλήρη ίαση.