Πρόληψη και καταπολέμηση παθήσεων του αναπνευστικού για το φθινόπωρο

Κατηγορία Βιοσυντονισμός
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 00:00 Διαβάστηκε 756 φορές
Issue 82

Με τον ερχομό του φθινοπώρου ακολουθούν οι συνήθεις παθήσεις όπως το απλό κρυολόγημα και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, ενώ συχνά επιδεινώνονται τα αλλεργικά συμπτώματα και το βρογχικό άσθμα, λόγω της υγρασίας.

Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αντιπροσωπεύουν στατιστικά το μεγαλύτερο μέρος των οξέων λοιμώξεων. Χωρίζονται σε λοιμώξεις του ανώτερου και του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού αφορούν τη μύτη, τα ιγμόρεια, το φάρυγγα, το λάρυγγα, τις αμυγδαλές, την τραχεία, προκαλώντας αντίστοιχα ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα και τραχειοβρογχίτιδα. Συχνές λοιμώξεις είναι το απλό κρυολόγημα και η γρίπη.

Το απλό κρυολόγημα εκδηλώνεται με έντονο συνάχι, πονόλαιμο, μείωση της διάθεσης και διαρκεί λίγες μέρες έως και μια εβδομάδα. Σπάνια συνοδεύεται με πυρετό, που αν υπάρχει είναι χαμηλός. Συνήθως δεν προκαλεί σοβαρές επιπλοκές και οφείλεται κυρίως σε λοίμωξη από ρινο-ιούς.

Η γρίπη πάλι είναι ιογενής λοίμωξη (ιός της Influenza) και εκδηλώνεται με υψηλό πυρετό, ξηρό βήχα, πονοκέφαλο, πόνο στους μύες, έντονη καταβολή ενώ χαρακτηριστική είναι η έλλειψη ρινικής καταρροής. Συμπτώματα των οφθαλμών είναι άλγος, δακρύρροια και φωτοφοβία. Διαρκεί από 1-2 εβδομάδες.

Οι λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος αφορούν τους πνεύμονες. Οι πνευμονίες συνήθως οφείλονται σε βακτηρίδια και πιο σπάνια σε ιούς, μύκητες ή παράσιτα.

Κάθε ιογενής λοίμωξη μπορεί να επιβαρυνθεί με μικροβιακή συμμετοχή. Τότε η ρινική έκκριση ή και το φλέγμα θα γίνουν κιτρινωπά ή πρασινωπά. Ανάλογα με τον παθογόνο παράγοντα ακολουθείται και η στοχευμένη θεραπεία. Για την καταπολέμηση των βακτηρίων χρησιμοποιούνται τα αντιβιοτικά, των ιών τα αντι-ιικά, των παρασίτων τα αντιπαρασιτικά, των μυκήτων τα αντιμυκητιακά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι για πολλούς ιούς δεν υπάρχει κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, και ότι τα φάρμακα και κυρίως τα αντιβιοτικά προκαλούν παρενέργειες, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου τα φάρμακα δεν είναι αποτελεσματικά. Η κατάχρηση των αντιβιοτικών έχει οδηγήσει στην εμφάνιση βακτηρίων ανθεκτικών στη δράση των φαρμάκων.

Εκτός από τις λοιμώξεις ένα άλλο πρόβλημα του αναπνευστικού είναι η εκδήλωση αλλεργικών συμπτωμάτων όπως η ρινίτιδα, η ιγμορίτιδα, η λαρυγγίτιδα, η βρογχίτιδα, ακόμα και το βρογχικό άσθμα, που συνήθως έχει αλλεργικό υπόβαθρο. Με την αλλαγή του καιρού το φθινόπωρο και το χειμώνα ευδοκιμούν στην ατμόσφαιρα κυρίως οι μύκητες της υγρασίας (εισπνεόμενα αλλεργιογόνα). 

Καθώς μεγάλη πλέον μερίδα ανθρώπων αναζητά φυσικές λύσεις για την πρόληψη και την τόνωση της υγείας, θα αναφερθώ στην βιοφυσική μέθοδο με τη συσκευή BICOM, η οποία χρησιμοποιείται ήδη πάνω από 30 χρόνια. Ο τρόπος λειτουργίας της είναι ο εξής: η συσκευή σκανάρει και επεξεργάζεται τις ηλεκτρομαγνητικές πληροφορίες που εκπέμπει είτε το σώμα μας, είτε οι διάφορες ουσίες, όπως οι τροφές, οι βιταμίνες, τα βαρέα μέταλλα, τα αλλεργιογόνα, είτε οι διάφοροι μικροοργανισμοί. Η θεραπεία έγκειται στην αντιστροφή της φάσης των δυσαρμονικών (παθολογικών) σημάτων και την αποστολή τους στο σώμα μας. Αυτή η αντιστροφή φάσης του αρχικού σήματος προκαλεί την εξουδετέρωση της επίδρασής του και την εξάλειψή του, όπως δείχνει η μαθηματική εξίσωση: 1 + (-1) = 0. Παράλληλα, τα αρμονικά (συνεπώς υγιή) σήματα του οργανισμού ενισχύονται.

Συνοψίζοντας, με την βιοφυσική μέθοδο BICOM μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του μικροοργανισμού ή του αλλεργιογόνου που προκαλεί τα συμπτώματα, και κατ’ επέκταση η καταπολέμησή του με την αντι-συχνότητά του. Παράλληλα, ως ολιστική μέθοδος, οι εφαρμογές της στοχεύουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού, στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στη μείωση του στρες, στο ξεμπλοκάρισμα των ενεργειακών κέντρων και καναλιών με στόχο την επανάκτηση της λειτουργίας αυτο-ρύθμισης του οργανισμού. Είναι λοιπόν, μια πολύ καλή μέθοδος πρόληψης και τόνωσης της υγείας.

Είναι μια απόλυτα φυσική κι ανώδυνη μέθοδος, χωρίς παρενέργειες και μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ηλικία. Τα ποσοστά αποτελεσματικότητας είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Ο συνδυασμός με άλλες ενεργειακές μεθόδους, όπως μεταξύ άλλων η ομοιοπαθητική, είναι επίσης δυνατός. Σε αντίθεση με την ομοιοπαθητική, οι εφοαρμογές της μεθόδου μπορούν να συνδυαστούν και με τα συμβατικά φάρμακα.

Κλινικά περιστατικά

Η Αλεξάνδρα Ντ., 4 ετών, αρρώσταινε πολύ συχνά από κρυολογήματα, τα οποία κατέληγαν σε ωτίτιδα. Ο ωτορινολαρυγγολόγος είπε στους γονείς της πως θα χρειαζόταν χειρουργείο για να τοποθετηθούν σωληνάκια στα αυτιά του παιδιού. Έγιναν τρεις επισκέψεις κατά τις οποίες τονώθηκε το ανοσοποιητικό σύστημα της μικρής, ενώ δείγμα βύσματος από τα αυτιά της χρησιμοποιήθηκε για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών. Ένα χρόνο μετά τη θεραπεία δεν παρουσίασε ωτίτιδα ενώ αρρώστησε λιγότερες φορές. Η όρεξή της επανήρθε δεν είχε πια την όψη καχεκτικού μικροκαμωμένου παιδιού, γεγονός που παρατηρείται συχνά μετά την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών.

Η Αλέκα Τ., ετών 27, έπασχε από άσθμα και χρόνια ιγμορίτιδα για περισσότερα από οχτώ χρόνια. Είχε διαπιστώσει ευαισθησία στην υγρασία, την σκόνη, τις μυρωδιές (κολώνιες, καθαριστικά και αποσμητικά χώρων, βερνίκια και μπογιές), τον καπνό του τσιγάρου, τη γύρη της ελιάς, τον καφέ, τα αναψυκτικά. Μετά το μπάνιο με αφρόλουτρο είχε κνησμό στο δέρμα. Στα τεστ με την μέθοδο του βιοσυντονισμού βρέθηκε αλλεργία στο γάλα, στα ακάρεα της σκόνης, στους μύκητες υγρασίας, αρώματα, καπνό τσιγάρου, χλωρίνη, κι άλλες έντονες μυρωδιές. Επιβαρυντικοί παράγοντες ήταν μύκητες στο παχύ έντερο και βακτηρίδια στα ιγμόρεια. Στις πρώτες τρεις εφαρμογές έγινε απευαισθητοποίηση από τα γαλακτοκομικά, τα ακάρεα σκόνης, τους μύκητες υγρασίας και τον καπνό του τσιγάρου. Επίσης εξουδετερώθηκαν οι μύκητες του εντέρου και τα βακτηρίδια των ιγμορείων. Κατά τη διάρκεια της αγωγής έγινε επίσης «ξεμπλοκάρισμα» του τέταρτου και πέμπτου ενεργειακού κέντρου. Τονώθηκε το αναπνευστικό και ανοσοποιητικό της σύστημα. Η Αλέκα ένιωσε πολύ καλύτερα από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Μετά την απευαισθητοποίηση στην πρωτεΐνη του γάλακτος ξαναέβαλε τα γαλακτοκομικά στη διατροφή της. Η επαναληπτική σπιρομέτρηση έδειξε βελτίωση των αναπνευστικών όγκων. Δήλωσε πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα και ευγνώμων για την αλλαγή στην ποιότητα της ζωής της. Δεν χρησιμοποιεί πλέον φάρμακα για το άσθμα ή την ρινίτιδα.

Κασσάνδρα Μουγιάκου, Ιατρός - Παθολόγος