Βιοφυσική θεραπεία για την κεφαλαλγία

Κατηγορία Βιοσυντονισμός
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 00:00 Διαβάστηκε 754 φορές
issue 83

Οι κεφαλαλγίες (κοινώς πονοκέφαλοι) είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που συναντάμε στην παθολογία. Μπορεί να οφείλονται σε κάποια ακίνδυνη επιβάρυνση ή σε κάποια πιο σοβαρή οξεία διαταραχή. Επομένως, είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί μια διεξοδική νευρολογική εξέταση πριν από τη θεραπεία.

Όταν ο πονοκέφαλος είναι σύμπτωμα μιας σοβαρής διαταραχής όπως όγκοι, μεταστάσεις, εγκεφαλική αιμορραγία, μηνιγγίτιδα ή κάποια συνέπεια καρδιαγγειακών ή μεταβολικών διαταραχών, πρέπει να χρησιμοποιείται συμβατική ιατρική θεραπεία. Η βιοφυσική θεραπεία μπορεί να παρέχει υποστήριξη για τη βασική οργανική διαταραχή ή να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και των συμπτωμάτων.

Οι τύποι των κεφαλαλγιών που συνήθως καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι: ημικρανίες, κεφαλαλγίες τάσεως και νευραλγίες. Η βιοφυσική αξιολόγηση μπορεί να αποκαλύψει και, στις περισσότερες περιπτώσεις, να βοηθήσει στην εξάλειψη της πραγματικής αιτίας των συμπτωμάτων.

Τί είναι η βιοφυσική ρύθμιση;

Η βιοφυσική ρύθμιση βασίζεται στην αρχή της κβαντικής φυσικής σύμφωνα με την οποία η ύλη αποτελείται τόσο από μόρια όσο και από ενέργεια. Έχει αποδειχθεί ότι και τα κύτταρα του σώματός μας εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα. Όταν όμως η φυσιολογική ηλεκτρομαγνητική επικοινωνία των κυττάρων διαταραχθεί, π.χ. λόγω της «παρεμβολής» ενός παθογόνου μικροοργανισμού ή μιας τοξίνης, το αποτέλεσμα είναι η εκδήλωση ασθενειών.

Για την διεξαγωγή της χρησιμοποιείται η γερμανική συσκευή BICOM, η οποία σκανάρει τις ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις του σώματός μας, τις επεξεργάζεται και τις αποστέλλει πίσω στο σώμα τροποποιημένες, βοηθώντας το σώμα να απαλλαγεί από τα παθογόνα «παράσιτα». Η εξουδετέρωση ενός παθολογικού σήματος γίνεται με την αποστολή του ιδίου σε αντεστραμμένη φάση.

Πρόκειται για μία ολιστική φυσική μέθοδο, μη-παρεμβατική, μη-επιβαρυντική, ανώδυνη, ακίνδυνη και χωρίς παρενέργειες.

Με προσεκτική έρευνα για τα αίτια και συνεπή εφαρμογή, οι προοπτικές για την επιτυχή εξάλειψη των πονοκεφάλων είναι πολύ καλές, φτάνοντας το 80% των περιστατικών.

Ενεργειακή εκτίμηση

Στην ολιστική αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, είναι απαραίτητη η διεξαγωγή μιας «ενεργειακής διάγνωσης», καθώς και η λήψη του πλήρους ιστορικού του ασθενούς. Ο πίνακας παρακάτω συνοψίζει τα πιο σημαντικά αίτια των χρόνιων πονοκεφάλων.

Αίτια που προκαλούν χρόνιο πονοκέφαλο

 1. Προβλήματα στον αυχένα (αυχενικό σύνδρομο, άλατα, κακή κυκλοφορία του αίματος προς το κεφάλι)
 2. Μπλοκάρισμα της κροταφογναθικής άρθρωσης
 3. Τροφικές δυσανεξίες (π.χ. γαλακτοκομικά, σιτηρά, κακάο, κόκκινο κρασί, γλυκαντικές ουσίες, πρόσθετα και συντηρητικά τροφίμων), αλλεργία σε εισπνεύσιμους μύκητες μούχλας, αρώματα
 4. Ένταση (άγχος, στρες)
 5. Επιβάρυνση των νευρικών κυττάρων από παθογόνους μικροοργανισμούς (βακτήρια, ιοί όπως ερπητοιοί, παράσιτα)
 6. Τοξική επιβάρυνση (αμάλγαμα, βαρέα μέταλλα, συντηρητικά ξύλου, φορμαλδεΰδη, μούχλα)
 7. Ορμονικές διαταραχές (π.χ. πονοκέφαλος κατά την εμμηνορρυσία)
 8. Αρτηριακή υπέρταση
 9. Πεδία παρεμβολών (ουλές, οδοντιατρικές εστίες, παραρρίνιοι κόλποι, κοιλιά)
 10. Αρνητική ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (υπόγεια ρεύματα νερού, ασύρματα δίκτυα, πολύπριζα κ.α.)
 11. Μπλοκαρισμένα κανάλια ή/και κέντρα ροής ενέργειας
 12. Έλλειψη ιχνοστοιχείων ή/και βιταμινών (μαγνήσιο, ασβέστιο, βιταμίνη Β2, Β6, Β9 ή φολικό οξύ, Β12, σύμπλεγμα βιταμινών Β, βιταμίνη D, βιταμίνη E)
 13. Παρενέργειες φαρμάκων
 14. Έλλειψη ύπνου
 15. Νεοπλασίες (όγκοi)

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση των χρόνιων κεφαλαλγιών γίνεται με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν σε όλες τις χρόνιες παθήσεις. Έτσι, ο σκοπός της θεραπείας είναι, από τη μια πλευρά η αφαίρεση των μπλοκαρισμάτων και των χρόνιων επιβαρύνσεων και από την άλλη, η αναζωογόνηση και η σταθεροποίηση της διαταραγμένης λειτουργίας των οργάνων.

Εκτός από την εξισορρόπηση των κύριων μπλοκαρισμάτων (περιοχών δηλαδή όπου δεν ρέει σωστά η ενέργεια) έμφαση δίνεται και στην εξισορρόπηση των ενεργειακών καναλιών σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Ανάλογα με την περιοχή που εκδηλώνεται ο πονοκέφαλος μπορεί να εμπλέκονται διαφορετικά ενεργειακά κανάλια – «μεσημβρινοί». Αυτά μπορεί να χρειάζονται είτε τόνωση είτε κατευνασμό.

Όσον αφορά τις επιβαρύνσεις, αυτές εξαλείφονται έτσι ώστε να μην παρενοχλούν τη λειτουργία των επιμέρους οργάνων, του ανοσοποιητικού και γενικότερα του οργανισμού. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί έλλειψη βιταμινών ή ιχνοστοιχείων διερευνείται εάν αυτό προέρχεται από πραγματική έλλειψή τους ή κακή απορρόφησή τους, και η αντιμετώπιση γίνεται αντίστοιχα.

Κλινικά περιστατικά

Η Νάσια Κ., 16 ετών, έπασχε από κεφαλαλγίες για περίπου ενάμιση χρόνο. Εμφανίζονταν 1-2 φορές την εβδομάδα, συνήθως στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού και τις περισσότερες φορές συμπεριλάμβαναν και το αριστερό μάτι. Η ίδια περιέγραφε τον πόνο σαν πριόνισμα του κεφαλιού.

Η ενεργειακή εξέταση έδειξε δυσανεξία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλατος. Συστήθηκε πλήρης αποχή από όλα τα γαλακτοκομικά και όλα τα προϊόντα που περιέχουν αγελαδινό γάλα. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα δεν επανήρθε ο πονοκέφαλος, ενώ μετά από τρεις συνεδρίες απευαισθητοποίησης από την πρωτεΐνη επανεισήγαγε τα γαλακτοκομικά στη διατροφή της. Μετά την εφαρμογή της μεθόδου, τα γαλακτοκομικά δεν της προκαλούν πλέον πονοκέφαλο ενώ ο αποκλεισμός τους από τη διατροφή της διήρκησε σχεδόν ένα μήνα.

Ο Χαράλαμπος Φλ., 53 ετών έπασχε από ημικρανία και ιλίγγους από την ηλικία των 15 χρόνων. Εξαιτίας των συμπτωμάτων του ακολουθούσε καθημερινή φαρμακευτική αγωγή.

Στο πρώτο ραντεβού βρέθηκαν και εξισορροπήθηκαν μπλοκαρίσματα στην κροταφογναθική άρθρωση και στη βάση του κρανίου καθώς και στο 4ο και 6ο ενεργειακό κέντρο.

Στο δεύτερο ραντεβού δήλωσε ότι τα συμπτώματα του ήταν όλα μειωμένα και δεν χρειάστηκε να πάρει κανένα φάρμακο. Επαναλήφθηκε το ξεμπλοκάρισμα της κροταφογναθικής άρθρωσης και του 6ου ενεργειακού κέντρου. Εντοπίστηκε επιβάρυνση από ένα παράσιτο και κάντιντα και έγινε πρόγραμμα εξισορρόπησής τους.

Στο τρίτο ραντεβού δήλωσε ότι δεν είχε πλέον καθόλου συμπτώματα ούτε ημικρανίας ούτε ιλίγγου στο διάστημα των 2,5 εβδομάδων που μεσολάβησαν ενώ τη συγκεκριμένη ημέρα τον είχε πιάσει ένας ελαφρύς πονοκέφαλος. Αυτή τη φορά έγιναν ξεμπλοκαρίσματα σε ψυχολογικό επίπεδο και συνεχίστηκε η εξισορρόπηση των επιβαρύνσεων. Από τότε δεν είχε ούτε ημικρανία ούτε ίλιγγο.

Η Έλενα Σ., 29 ετών έπασχε από καθημερινούς πονοκεφάλους τα τελευταία 8 χρόνια. Ακολουθούσε αγωγή που είχε συστήσει νευρολόγος αλλά ήθελε να τη διακόψει.

Στο πρώτο ραντεβού ανιχνεύτηκαν κάποιες τροφικές δυσανεξίες, μπλοκάρισμα στην κροταφογναθική άρθρωση και στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Βρέθηκε επίσης επιβάρυνση από βακτήριο, παράσιτο και τον ζυμομύκητα κάντιντα.

Στο δεύτερο ραντεβού, μία εβδομάδα μετά, η γυναίκα ανέφερε ότι πέρα από την επομένη μέρα της θεραπείας όπου είχε έντονο πονοκέφαλο, την υπόλοιπη εβδομάδα δεν είχε κανένα σύμτπωμα. Συνεχίστηκε η απευαισθητοποίηση από τις τροφικές δυσανεξίες και η εξισορρόπηση του μπλοκαρίσματος στην περιοχή του κεφαλιού, του ορμονικού συστήματος, καθώς οι πονοκέφαλοι  ήταν πιο έντονοι κοντά στην περίοδο της.

Στο τρίτο ραντεβού, όπου είχε αδιαθετήσει στο ενδιάμεσο, ανέφερε ένα πονοκέφαλο με μειωμένη ένταση λίγο πριν την περίοδο ενώ οι υπόλοιπες μέρες ήταν χωρίς συμπτώματα. Οι εφαρμογές δεν είχαν ολοκληρωθεί κατά την σύνταξη του παρόντος άρθρου.

Η Δάφνη Ζ., 26 ετών, είχε έντονους πονοκεφάλους που συνδέονταν με το στρες. Εφαρμόστηκαν προγράμματα ξεμπλοκαρίσματος στη βάση του κρανίου και την κροταφογναθική άρθρωση καθώς και προγράμματα για τη διαχείριση του στρες, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή τού μετώπου.

Στο δεύτερο ραντεβού η κοπέλα δήλωσε ότι ένιωθε πολύ πιο ήρεμη και ότι ένιωθε να “έχει τον έλεγχο”. Στη διάρκεια των 10 ημερών που μεσολάβησαν από την πρώτη εφαρμογή είχε μόνο πονοκέφαλο 1-2 φορές. Εφαρμόστηκαν προγράμματα για τόνωση των επινεφριδίων και του ορμονικού συστήματος γενικότερα. Επίσης χρειάστηκε εξισορρόπηση του 2, 4, και 6 ενεργειακού κέντρου.

Στο τρίτο ραντεβού η κοπέλα ανέφερε ότι δεν είχε περάσει κανένα πονοκέφαλο στο μεσοδιάστημα και ότι γενικά ένιωθε ότι διαχειριζόταν τη ζωή της πολύ πιο ήρεμα. Από τότε έρχεται 1 φορά το 3μηνο όπου πραγματοποιείται ένας γενικός έλεγχος στο σώμα και προγράμματα κατά του στρες. Δεν ξαναείχε έντονο πονοκέφαλο, που και που έχει ένα ελαφρύ πονοκέφαλο που περνάει από μόνος του.

Κασσάνδρα Μουγιάκου – ειδικός παθολόγος