Αντιμετώπιση των εαρινών αλλεργιών

Κατηγορία Βιοσυντονισμός
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 09:22 Διαβάστηκε 900 φορές
Τεύχος 90 Κασσάνδρα Μουγιάκου, ειδικός παθολόγος

Μαζί με την άνοιξη αρχίζει για πολλούς ανθρώπους, παιδιά και ενήλικες, μια περίοδος μεγάλης ταλαιπωρίας, εξαιτίας των αλλεργικών συμπτωμάτων, που τους προκαλεί η γύρη των φυτών. Το πρόβλημα αγγίζει έως και το 25% του πληθυσμού!

Τι είναι η αλλεργία; Η αλλεργία είναι αποτέλεσμα κακής ρύθμισης του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο αναγνωρίζει μία ουσία ως εχθρό και γι’ αυτό του επιτίθεται. Σε κάθε επόμενη επαφή με την αλλεργιογόνο ουσία, ο οργανισμός απαντά με μια υπερβολική αντίδραση του αμυντικού συστήματος. Οι αλλεργικές αντιδράσεις συχνά προκαλούνται από ένα μεγάλο αριθμό επιβαρυντικών παραγόντων και τελικά πυροδοτούνται από ένα ή περισσότερα συγκεκριμένα αλλεργιογόνα.

Ποια είναι τα συμπτώματα; Τα άτομα με αλλεργίες μπορούν να παρουσιάζουν τα παρακάτω συμπτώματα: ρινική καταρροή ή ρινική συμφόρηση, φτέρνισμα, δύσπνοια, πρησμένα μάτια, πονοκέφαλο, κακή διάθεση, διαταραχές ύπνου, κούραση, λήθαργος. Υπάρχουν επίσης πολλές χρόνιες παθήσεις για τις οποίες μπορεί να ευθύνονται οι αλλεργίες, όπως η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), η χρόνια ιγμορίτιδα, η χρόνια ρινίτιδα, ο χρόνιος βήχας, η σπαστική βρογχίτιδα, το άσθμα, η σπαστική κολίτιδα και πολλές άλλες.

Yπάρxει ριζική λύση στο πρόβλημα των αλλεργιών;

Ακόμα και σήμερα λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει μέθοδος που βοηθάει στην εξάλειψη των αλλεργικών συμπτωμάτων. Προσωπικά, χρησιμοποιώ τη βιοφυσική μέθοδο BICOM στο ιατρείο μου εδώ και 18 χρόνια. Πρωτοπαρουσιάστηκε στη Γερμανία το 1977 κι έχει επιτύχει υψηλά επίπεδα αναγνώρισης από γιατρούς, που την εφαρμόζουν, και ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω των θαυμαστών και γρήγορων αποτελεσμάτων, που επιφέρει.

Πώς εφαρμόζεται στην αντιμετώπιση των αλλεργιών;

Για την αντιμετώπιση των αλλεργιών εφαρμόζεται μια αρχή της φυσικής, κατά την οποία, αν υπάρξουν ταυτόχρονα δύο ταλαντώσεις της ίδια μορφής σε αντίθετη φάση, αλληλοεξουδετερώνονται. Σύμφωνα με τις αρχές της βιοφυσικής κάθε ύλη έχει την δική της δόνηση. Έτσι, και κάθε ουσία, όπως η γύρη του πεύκου ή η πρωτεΐνη του γάλατος, έχει τη δική της δόνηση, που μεταφράζεται σε ηλεκτρομαγνητική ταλάντωση. Αυτές τις ιδιαίτερες, ατομικές δονήσεις εκλαμβάνει και επεξεργάζεται η συσκευή. Στη συνέχεια αποστέλλει στο σώμα του αλλεργικού ασθενούς την ηλεκτρομαγνητική ταλάντωση της αλλεργιογόνας ουσίας στην αντεστραμμένη της μορφή. Με τη διαδικασία αυτή, στο ανοσοποιητικό σύστημα συντελείται μια τεράστια αλλαγή. Ακυρώνεται η προκαθορισμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού στη συγκεκριμένη ουσία, όπως «σβήνει» ένα πρόγραμμα από την μνήμη ενός υπολογιστή.

Παράλληλα, η μέθοδος επιτρέπει και την διεξαγωγή ανώδυνων τεστ (π.χ. τεστ ηλεκτροβελονισμού) για την ταυτοποίηση των αλλεργιογόνων ουσιών.

Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι ότι η εφαρμογή της μεθόδου δεν παρουσιάζει παρενέργειες και χαρακτηρίζεται ως απολύτως μη-επιθετική και φιλική για τον οργανισμό.

Μπορούν να εξαλειφθούν εντελώς τα αλλεργικά συμπτώματα; Αν ο ασθενής ακολουθήσει σωστά τις συστάσεις κατά την διάρκεια της θεραπείας, είναι πολύ πιθανό να εξασθενήσουν ή και να εξαλειφθούν οριστικά τα αλλεργικά συμπτώματα.

Επισημαίνεται ότι σε όλες τις κλινικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε αλλεργικά άτομα το ποσοστό επιτυχίας της μεθόδου ξεπερνάει το 90%, όπου κατά μέσο όρο το 82% των συμμετεχόντων απαλλάχτηκε από τις αλλεργίες του εντελώς, και το 11% ανακουφίστηκε.

Είναι σαφές ότι το ποσοστό επιτυχίας εξαρτάται εν μέρει, από το αν υφίστανται άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες (τοξικές ουσίες, συντηρητικά, μόλυνση περιβάλλοντος, κλπ). Άλλωστε, η μέθοδος είναι εξαιρετικά αποτελεσματική ιδιαίτερα στα παιδιά, των οποίων οι οργανισμοί δεν έχουν ακόμα υποστεί τέτοια επιβάρυνση. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς τους παράγοντες μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα με την ίδια μορφή θεραπείας.

Για πολλούς αλλεργικούς ασθενείς αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι νιώθουν τη μύτη τους να ανοίγει και η αναπνοή τους να ελευθερώνεται ήδη κατά τη διάρκεια της εφαρμογής στο ιατρείο. Άλλοι με ενθουσιασμό αναφέρουν τη βόλτα τους σε ένα μέρος με πεύκα χωρίς να τους παρουσιάζεται κανένα αλλεργικό σύμπτωμα. Οι λίγο δύσπιστοι περιγράφουν πως έτριψαν περδικάκι κάτω από τη μύτη τους χωρίς καν ένα φτέρνισμα. Υπάρχουν πάρα πολλές ιστορίες, η κάθε μια ξεχωριστή όσο και η ζωή για τον κάθε θεραπευμένο πρώην αλλεργικό άνθρωπο που μπορεί και πάλι να χαρεί την άνοιξη, την γεύση και την όσφρηση.

Η βιοφυσική θεραπεία BICOM προσφέρει μια πολύ εξατομικευμένη προσέγγιση του αρρώστου, λαμβάνοντας υπόψη, τις βαθύτερες αιτίες εκδήλωσης των ασθενειών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις χρόνιες παθήσεις, οι οποίες παραμένουν «άγνωστης αιτιολογίας» για τη συμβατική ιατρική. Έτσι καταφέρνει πολλές φορές ακόμα και να εξαλείψει μια νόσο, η οποία «κλασσικά» αντιμετωπίζεται με φάρμακα, των οποίων το μέγιστο αποτέλεσμα είναι η μείωση των συμπτωμάτων.

Καθότι λοιπόν η μέθοδος είναι εξατομικευμένη, που σημαίνει ότι σχεδιάζεται πάνω στις ανάγκες ενός συγκεκριμένου οργανισμού, ο αριθμός των επαναλήψεων διαφέρει. Κατά μέσο όρο, για την εξάλειψη των περισσότερων αλλεργιών, χρειάζονται 4-8 εφαρμογές.

Η μέθοδος είναι ανώδυνη και, το σημαντικότερο, ακίνδυνη. Χρησιμοποιείται εδώ και 40 χρόνια χωρίς παρενέργειες.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα παιδιά έως τα βαθιά γεράματα, αλλά και στα ζώα.

Ως συμπληρωματική μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί τόσο με τις μεθόδους θεραπείας της «κλασσικής» ιατρικής όσο και με «εναλλακτικές» μεθόδους, όπως η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η ρεφλεξολογία κτλ.

Σε μερικές περιπτώσεις δρα υποβοηθητικά, σε άλλες επιφέρει μόνιμη ίαση. Πολύ συχνά επιτυγχάνονται εκπληκτικά αποτελέσματα εκεί όπου άλλες μέθοδοι ή φάρμακα δεν είχαν καμία επιτυχία είτε επέφεραν μόνο ελάχιστη ανακούφιση.