Αντιμετωπίστε κιρσούς και αιμορροΐδες με φυσικό τρόπο.

Κατηγορία Βότανα
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 20:41 Διαβάστηκε 1430 φορές
Issue 49

[Holistic Life / Εναλλακτικές προσεγγίσεις]
Dr.Alfred Vogel “The Nature Doctor”

Οι κιρσοί δεν θα έπρεπε να θεωρείται ότι αποτελούν μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα, καθώς η δυσάρεστη όψη τους είναι μία μόνο πτυχή του προβλήματος. Γενικότερα οι κιρσοί μπορεί να είναι μια εξαιρετικά ενοχλητική και επώδυνη ασθένεια. Εάν οι φλέβες διογκωθούν σημαντικά, ακόμη και ένας μικρός τραυματισμός μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική αιμορραγία. Επιπλέον το ότι δεν φαίνεται ότι υποφέρετε από αιμορροΐδες δεν σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να τις αντέξετε.

Άκουσα από έναν ασθενή ότι απέτυχε στις εξετάσεις του στο πανεπιστήμιο, επειδή είχε έντονο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες κατά τη διάρκεια των δύο ημερών που είχαν προγραμματιστεί οι εξετάσεις. Είμαι σε θέση να πιστέψω πολύ εύκολα ότι σε μια τέτοια κατάσταση κάποιος είναι δύσκολο να είναι ο πραγματικός εαυτός του.

Ποια είναι πραγματικά η αιτία των κιρσών ή των αιμορροΐδων; Οι εργαζόμενοι σε καταστήματα συχνά προειδοποιούνται για τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών στα πόδια, ως αποτέλεσμα των πολλών ωρών ορθοστασίας.

Όμως και οι οδηγοί φορτηγών και ταξί είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων, επειδή κάθονται στην ίδια θέση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Επίσης, οι κυρίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι σοφό να κάθονται με σταυρωμένα τα πόδια τους, καθώς αυτό εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος. Όταν το αίμα από τα πόδια επιστρέφει στην καρδιά και τους πνεύμονες για να συγκεντρώσει περισσότερο οξυγόνο, λόγω του βάρους οι μύες συστέλλονται και οι πιο αδύναμες περιοχές στις φλέβες και τις αρτηρίες υφίστανται υπερβολική πίεση.

Καθώς κάποιος μεγαλώνει, η ελαστικότητα των φλεβών μειώνεται. Επίσης, οι υπέρβαροι έχουν περισσότερο λιπώδη ιστό και οι φλέβες δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη στήριξη. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να κρατάει κάποιος το σωματικό του βάρος χαμηλά, ειδικά όταν κάνει καθιστική εργασία ή όταν εργάζεται πολλές ώρες όρθιος. Αυτός είναι επίσης ένας λόγος για τον οποίο οι έγκυες γυναίκες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, γιατί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η διευρυμένη μήτρα θα αυξήσει την πίεση στις φλέβες και αυτό, πολύ συχνά, μπορεί να είναι η αιτία των κιρσών ή των αιμορροΐδων.

Μια άλλη σημαντική αιτία ανησυχίας είναι η δυσκοιλιότητα. Η υπερβολική κατανάλωση, και ιδιαίτερα πολύ πικάντικων τροφίμων, μπορεί να θεωρηθεί αιτία για για αιμορροΐδες. Ο σπόρος του δέντρου της ιπποκαστανιάς ή Aesculus hippocastanum έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια για την αντιμετώπιση των διαταραχών των φλεβών με εξαιρετική αποτελεσματικότητα.