H KρανιοΙερή Θεραπεία του John E. Upledger

Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 00:00 Διαβάστηκε 986 φορές
Issue 82
H ΚρανιοΙερή Θεραπεία είναι μια ήπια προσέγγιση που εφαρμόζεται με τα χέρια. Συμβάλλει στην απελευθέρωση εντάσεων βαθιά μέσα στο σώμα με αποτέλεσμα να ανακουφίζει τον πόνο, να διορθώνει δυσλειτουργίες και να βελτιώνει την υγεία και λειτουργικότητα ολόκληρου του σώματος. Ο Οστεοπαθητικός ιατρός John E. Upledger ήταν αυτός που ανακάλυψε και ανέπτυξε την ΚρανιοΙερή Θεραπεία μετά από χρόνια κλινικών δοκιμών και έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν όπου εργάστηκε ως Καθηγητής Βιοκινητικής.
Πώς λειτουργεί η ΚρανιοΙερή Θεραπεία;
Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία είναι μια προσεκτικά αναπτυγμένη μέθοδος για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του ΚρανιοΙερού Συστήματος. Η θεραπευτική μέθοδος βασίζεται σε ελαφριά πίεση που εφαρμόζεται με τα χέρια σε διάφορα μέρη του σώματος με ιδιαίτερη έμφαση στο κεφάλι και στο κάτω άκρο της σπονδυλικής στήλης (Ιερό Οστό και Κόκκυγας). Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν ένα απαλό άγγιγμα που δεν ξεπερνά τα 5 γραμμάρια, όσο είναι δηλαδή το βάρος ενός κέρματος δέκα λεπτών, για να απελευθερώσουν τους περιορισμούς που έχει το ΚρανιοΙερό Σύστημα.
Η θεραπεία χρησιμοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς αυτό-διόρθωσης του ασθενούς, οι οποίοι είναι εγγενείς στο ΚρανιοΙερό Σύστημα. Στην πραγματικότητα, η απαλή πίεση του θεραπευτή είναι αυτή που βοηθά το σώμα του ασθενούς να κάνει αυτές τις αυτο-διορθώσεις.
Τι είναι το ΚρανιοΙερό Σύστημα;
Το ΚρανιοΙερό Σύστημα είναι ένα μάλλον πρόσφατα αναγνωρισμένο ανατομικό σύστημα που αποτελείται από τις τρεις μεμβράνες που ονομάζονται μήνιγγες, το εγκεφαλονωτιαίο υγρό που βρίσκεται μέσα στο υδατοστεγές εξωτερικό στρώμα των μηνιγγικών μεμβρανών, τη Σκληρή Μήνιγγα.
Το ΚρανιοΙερό Σύστημα αποτελεί ουσιαστικά το περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσονται και λειτουργούν ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός. Όταν το ΚρανιοΙερό Σύστημα γίνεται δυσλειτουργικό τότε συνήθως περιορίζεται και η λειτουργικότητα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Κι έτσι, καταλήγει να επηρεάζεται και οποιοδήποτε άλλο μέρος ή σύστημα του σώματος, αφού κι αυτό συνδέεται με τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. 
Ο έμπειρος θεραπευτής μπορεί να χρησιμοποιήσει πολύ απαλές πιέσεις για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του ΚρανιοΙερού Συστήματος. Η ομαλοποίηση αυτή είναι ικανή να ανακουφίσει μια μεγάλη ποικιλία δυσλειτουργιών, από τον χρόνιο πόνο ή τα αθλητικά και μετεγχειρητικά τραύματα, μέχρι το εγκεφαλικό επεισόδιο και τη νευρολογική βλάβη.
Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από την ΚρανιοΙερή Θεραπεία;

Σχεδόν οποιοσδήποτε αποδέκτης της ΚρανιοΙερής Θεραπείας  θα ωφεληθεί από την άποψη γενικής υγείας, λειτουργίας και αίσθησης αναζωογόνησης. Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία αποκαθιστά την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Μειώνει τα συσσωρευμένα επίπεδα άγχους στο σώμα. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και των άλλων υγρών μέσω των ιστών του σώματος, αυξάνοντας την αντίσταση του οργανισμού σε ασθένειες. Ακόμη, επειδή βελτιώνει το εσωτερικό περιβάλλον του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, είναι πολύ χρήσιμη για δυσλειτουργίες του εγκεφάλου, προβλήματα χρόνιου πόνου και μεγάλη ποικιλία πονοκεφάλων και πόνων του προσώπου, όπως τα συμπτώματα Συνδρόμου της Κροταφογναθικής Άρθρωσης.

Ποιος μπορεί να μάθει να κάνει ΚρανιοΙερή Θεραπεία;

Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία απαιτεί έναν ευαίσθητο θεραπευτή που είναι πρόθυμος να αναπτύξει μια εξαιρετικά ελαφριά επαφή. Ο ΚρανιοΙερός Θεραπευτής πρέπει να έχει υπομονή και να είναι πρόθυμος να επιτρέψει στο σώμα να χρησιμοποιήσει τον δικό του αυτο-διορθωτικό μηχανισμό. Λόγω της επίδρασής του σε πολλές λειτουργίες του σώματος, η ΚρανιοΙερή Θεραπεία χρησιμοποιείται από πολλούς επαγγελματίες υγείας, όπως οστεοπαθητικούς, ιατρούς, χειροπράκτες, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, βελονιστές και εγκεκριμένους θεραπευτές μασάζ.

Κυριάκος Καραμπατζιάκης, αποκλειστικός αντιπρόσωπος Upledger Inc.

Το Upledger Institute (UI) ιδρύθηκε το 1983 από τον John E. Upledger και είναι ένα κέντρο εκπαίδευσης αφιερωμένο στη βελτιστοποίηση της υγείας. Από τον Φεβρουάριο του 2016 o Κυριάκος Καραμπατζιάκης είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του Upledger Institute στην Ελλάδα. Η εκπαίδευση μαζί μας έχει την Διεθνή Πιστοποίηση του UI International και γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα από εγκεκριμένους καθηγητές του UI.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.ergotherapeia.com ή καλέστε στο 215.535.6688.