Πώς η Κβαντική Βιοανάδραση βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του θυρεοειδή

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 08:38 Διαβάστηκε 1415 φορές
Τεύχος 85 Δρ. Βιολέττα Αννίνου, Ph.D

Ο θυρεοειδής είναι ένα μικρό όργανο του ενδοκρινικού συστήματος, σε σχήμα πεταλούδας, το οποίο βρίσκεται στη βάση του λαιμού και ελέγχει πολλές από τις ορμόνες που εκκρίνονται στο σώμα. Ο θυρεοειδής είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της ενέργειας που χρησιμοποιείται, παράγει πρωτεΐνες και ανιχνεύει την ευαισθησία του σώματος σε άλλες ορμόνες. Η υγεία του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: χρειάζεται ένα υγιές ενδοκρινικό σύστημα, σταθερά επίπεδα ορμονών, καλή και ισορροπημένη χλωρίδα του εντέρου και καλή λειτουργία άλλων οργάνων όπως το ήπαρ, τα νεφρά και τα επινεφρίδια. Στο θυρεοειδή παράγονται οι ορμόνες: θυροξίνη (Τ4), τριωδοθυρονίνη (Τ3), και καλσιτονίνη (CT). Μέχρι το 80% της Τ4 μετατρέπεται σε Τ3 από το ήπαρ και τα νεφρά.

Οι δύο κύριες δυσλειτουργίες του θυροειδή ειναι γνωστές ως υποθυρεοειδισμός και υπερθυρεοειδισμός. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες διάκρισης, αλλά στην ουσία ο υποθυρεοειδισμός, ο οποίος είναι πολύ πιο διαδεδομένος, οδηγεί στην υποπαραγωγή των Τ3 και Τ4. Αντίθετα στον υπερθυρεοειδισμό εμφανίζεται υπερπαραγωγή των Τ3 και Τ4.

Τα υποθυρεοειδικά συμπτώματα περιλαμβάνουν κρύα άκρα, ξηρό και τραχύ δέρμα, αύξηση βάρους, κόπωση, απώλεια μαλλιών, ευαισθησία στο κρύο, δυσκοιλιότητα, μειωμένη λίμπιντο, οίδημα, μεταβολές στην διάθεση. Πολλοί άνθρωποι με υποθυρεοειδισμό εμφανίζουν το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και δυσκολία στη νοητική διαύγεια. Επίσης είναι πιο επιρρεπείς στην εξάρτηση από την καφεΐνη και τη ζάχαρη. Ο συνδυασμός αυτός λειτουργεί αρνητικά ως προς τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδή και αποσταθεροποιεί το σάκχαρο του αίματος.

Για τον υπερθυρεοειδισμό, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονους καρδιακούς παλμούς, απώλεια βάρους, προεξέχοντα μάτια, υπερβολική εφίδρωση, διάρροια και ασυνήθιστη ευαισθησία στη θερμότητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το 90% των ατόμων με υποθυρεοειδισμό έχουν την αυτοάνοση υποθυρεοειδική νόσο Hashimoto, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται τον ιστό του θυρεοειδούς. Ως εκ τούτου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του θυρεοειδούς ή οποιασδήποτε άλλης αυτοάνοσης κατάστασης, είναι αναγκαία η εύρεση της πηγής και της αιτίας της ανισορροπίας.

Η μέθοδος της Κβαντικής Βιοανάδρασης με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας λογισμικών που αναπτύσσονται στον κλάδο της Κβαντικής Ιατρικής (Computerized Integrative Quantum Medicine) δίνει τη δυνατότητα της πλήρους αξιολόγησης της υγείας σε όλα τα επίπεδα. Στην περίπτωση της δυσλειτουργίας του θυρεοειδή, εντοπίζονται οι στρεσογόνοι παράγοντες και οι αιτίες που επηρεάζουν την υγεία και προκαλούν την δυσλειτουργία. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τον έλεγχο και την λήψη προληπτικών μέτρων για τη διατήρηση του οργανισμού στα καλύτερα δυνατά επίπεδα. Μέσω της θεραπείας, με την τεχνολογία της Κβαντικής Βιοανάδρασης (Quantum Biofeedback), το σώμα αποτοξινώνεται, το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται και στη συνέχεια σταθεροποιούνται οι θυρεοειδικές ορμόνες. Εντοπίζοντας τους στρεσογόνους παράγοντες γίνεται εφικτή η σωστή διαχείριση και η μείωση του άγχους, πράγμα αρκετά σημαντικό για την λειτουργία του θυρεοειδή, καθώς είναι ένας πολύ ευαίσθητος αδένας στην αντίδραση του στρες.

Η αξιολόγηση υγείας μπορεί να ελέγξει:

  • •τοξικότητα από υδράργυρο
  • • δυσλειτουργία του υποθάλαμου
  • • δυσλειτουργία της υπόφυσης
  • • ισχυρές συναισθηματικές καταστάσεις
  • • αντι- γηραντικό προφίλ (τα προβλήματα του θυρεοειδούς συνήθως επιδεινώνονται με την ηλικία)

• MSG όξινο L-γλουταμικό νάτριο

  • • ενώσεις αλογόνου όπως φθόριο, χλώριο, βρώμιο
  • • κανονικότητα στη λήψη ζάχαρης
  • • μύκητες Candida, τοξικοί για το αίμα και ανασταλτικοί στη δραστηριότητα όλων των αδένων

Τα επινεφρίδια και άλλοι ενδοκρινικοί αδένες έχουν άμεση σχέση στη δυσλειτουργία του θυρεοειδή. Η επινεφριδιακή εξάντληση είναι συχνά η αιτία του υποθυρεοειδισμού. Για παράδειγμα, αν ένα άτομο δεν λαμβάνει τουλάχιστον 5 ώρες συνεχόμενου ύπνου (5 στάδια ύπνου για κατάσταση REM) κάθε βράδυ, τα επινεφρίδια δεν μπορούν να επαναφορτιστούν επαρκώς, οδηγώντας σε επινεφριδιακή εξάντληση. Το ίδιο ισχύει όταν βρίσκεται υπό αγχωτικές συνθήκες ή με τη χρήση διεγερτικών ουσιών όπως η καφεΐνη. Όταν τα επινεφρίδια είναι συνεχώς φορτισμένα, το σώμα οδηγείται σε κατάσταση καταβολισμού, αρχίζει να καταρρέει και το αποτέλεσμα είναι η επινεφριδιακή κόπωση.

Αν και τα προβλήματα του θυρεοειδούς μπορεί να είναι έντονα και ενοχλητικά, όταν το ενδοκρινικό σύστημα έρθει σε ισορροπία και όλα τα όργανα λαμβάνουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία ενός ισορροπημένου ορμονικού συστήματος, είναι εφικτή η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και η ανοικοδόμηση της υγείας. Γι’ αυτό είναι σημαντική η αναγνώριση, η αντιμετώπιση και η απομάκρυνση των στρεσογόνων παραγόντων που επηρεάζουν τον θυρεοειδή.

Η Βιολλέτα Αννίνου είναι καθηγήτρια στην κβαντική Ακαδημία του Beverly Hills στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Επίσης είναι εκπαιδεύτρια της κβαντικής βιοανάδρασης σε παγκόσμιο επίπεδο. Αριστούχος μοριακής βιολογίας (Delaware, USA). Είναι κάτοχος δύο διδακτορικών τίτλων: Αριστούχος Ολιστικής Διατροφολογίας (USA) και Κβαντικής Βιο-ανάδρασης (Medical Board Certified Biofeedback Doctorate Imune). Έχει μεταπτυχιακό στη Νευρο-Ανατομία, στη Νευροηλεκτρο-Φυσιολογία και στη Νευρολογία, Victor Babes University of Medicine and Pharmacy. Έχει βραβευτεί για τις έρευνές της στη Μοριακή Βιολογία από το Dupont, Delaware, U.S.A. (Dupont Ιατρικών Ερευνών). Είναι υποψήφια  Διδάκτωρ στην Κβαντική Ιατρική, U.S.A. Αναγνωρισμένη παγκοσμίως.