Kβαντική Bιοανάδραση: Πώς να αντιμετωπίσετε την εξάντληση και την υπερφόρτωση των επινεφριδίων, την αντίσταση στην ινσουλίνη, την αύξηση βάρους και την κόπωση

Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 13:12 Διαβάστηκε 168 φορές
Περιοδικό Holistic Life: Τεύχος 120 Δρ. Βιολέττα Αννίνου, Ph.D.

Είναι γνωστό ότι η επινεφριδιακή εξάντληση περιγράφει τα συμπτώματα της κόπωσης, της αϋπνίας, της επιθυμίας για αλάτι και ζάχαρη, της αύξησης του βάρους όταν ένα άτομο εκτίθεται σε χρόνιο στρες. Το άγχος επηρεάζει τα επινεφρίδια που είναι οι αδένες που παράγουν τις ορμόνες του στρες με αποτέλεσμα να "καίγονται" (burn- out). Το ήπαρ επηρεάζεται επίσης και τίθεται υπό πίεση για να ρυθμίσει την ισορροπία των ορμονών στην κυκλοφορία του αίματος.
Η επαναφόρτιση των επινεφριδίων με την Κβαντική Βιοανάδραση είναι σημαντική γιατί μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη βελτίωση της αντίστασης στην ινσουλίνη και άλλων συναφών προβλημάτων που ρυθμίζουν την αντίδραση στο στρες, τοn μεταβολισμό, την αρτηριακή πίεση και άλλες ζωτικές λειτουργίες, αποκαθιστώντας τη βέλτιστη κατάσταση υγείας και ευεξίας του οργανισμού.

Για την εξισορρόπηση και την επαναφόρτιση των επινεφριδίων με την Κβαντική Βιοανάδραση, γίνεται χρήση των συσκευών Κβαντικής Βιοανάδρασης, όπως το SCIO, το INDIGO, το EDUCTOR ή το QUEX ED. Συνδέονται με το σώμα μέσω αισθητήρων που μετρούν λεπτά ηλεκτρομαγνητικά σήματα του οργανισμού. Στέλνουν μια σειρά συχνοτήτων για να ελέγξουν την ανταπόκριση του οργανισμού σε διάφορα ερεθίσματα, τα οποία παρουσιάζονται σε οθόνη, ενώ ταυτόχρονα γίνεται εξισορρόπηση σε ταχύτητα 1/1000 του δευτερολέπτου. Αναλύουν σε πάνω από 65 εκατομμύρια bits πληροφορίας μέσα σε τέσσερα λεπτά και παρέχουν ανατροφοδότηση για να διορθώσουν τυχόν ανισορροπίες ή ελλείψεις στον οργανισμό, όπως τα επινεφρίδια, τον εγκέφαλο (με το πρόγραμμα EEG Brain Rate Variability), την καρδιά (με το πρόγραμμα Heart Rate Variability ECG), μυών (με το πρόγραμμα EMG) ή άλλων οργάνων ή συστημάτων (όπως το ανοσοποιητικό σύστημα) που μπορεί να έχουν υποστεί πίεση. Η ανατροφοδότηση χρησιμοποιεί βολταμετρικές αντιδράσεις και εκπαιδεύει το σώμα να διορθώσει, να εξισορροπήσει και να εναρμονίσει τους νευροδιαβιβαστές και τις ορμόνες με ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Λειτουργία Διαμόρφωσης (Shaping Function) για να εκπαιδεύσει για παράδειγμα την κορτιζόλη, την αδρεναλίνη, τη σεροτονίνη, τη ντοπαμίνη, την ωκυτοκίνη και τις ενδορφίνες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Η συνεδρία μπορεί να διαρκέσει κατά μέσο όρο από μία έως δύο ώρες, ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες και τους στόχους. Σε κάθε περίπτωση προτείνονται οι αντίστοιχες συνεδρίες για να έχουμε μια πλήρη εικόνα των στρεσογόνων του οργανισμού. Κατά τη διάρκεια, μπορεί κάποιος/α να αισθάνεται χαλάρωση, ενώ μετά τη συνεδρία ενεργοποίηση ή αναζωογόνηση. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές συνεδρίες για τα επιθυμητά αποτελέσματα, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής του οργανισμού και την ικανότητα ανταπόκρισης του στη συνεδρία.

Μερικά από τα οφέλη της επαναφόρτισης των επινεφριδίων με την Κβαντική Βιοανάδραση είναι:

- Βελτιωμένα επίπεδα ενέργειας και αντοχής.
- Μείωση του στρες.
- Βελτιωμένη διάθεση και πνευματική διαύγεια.
- Ισορροπημένες ορμόνες και μεταβολισμός.
- Καλύτερη ποιότητα ύπνου και λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
- Αυξημένη ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα.

Η Κβαντική Βιοανάδραση είναι μια ολιστική και μη επεμβατική προσέγγιση που μπορεί να βοηθήσει στη συνολική υγεία και ευεξία. Ωστόσο, δεν αποτελεί αντικατάστατο ιατρικών συμβουλών ή παρεμβάσεων και θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα θεραπεία ή κάνετε αλλαγές στη διατροφή ή τον τρόπο ζωής σας. Οι συσκευές Κβαντικής Βιοανάδρασης δεν προορίζονται για διάγνωση, θεραπεία ή πρόληψη οποιαδήποτε ασθένειας. Είναι ένας χρήσιμος ολιστικός τρόπος υγειονομικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση των στρεσογόνων παραγόντων σε συνειδητό και υποσυνείδητο επίπεδο, που αυτό κατ’ επέκταση έχει οφέλη για την υγεία μας. Ταυτόχρονα στις συνεδρίες προτείνονται βότανα, συμπληρώματα και διατροφή σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες  του κάθε ανθρώπου με στόχο τη βοήθεια και την υποστήριξη του για την επίτευξη Δυναμικής Υγείας σε όλα τα επίπεδα – Σώμα, Νου και Ψυχή.


VA 

Η Βιολλέτα Αννίνου είναι καθηγήτρια στην κβαντική Ακαδημία του Beverly Hills στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Επίσης είναι εκπαιδεύτρια της κβαντικής βιοανάδρασης σε παγκόσμιο επίπεδο. Αριστούχος μοριακής βιολογίας (Delaware, USA). Είναι κάτοχος δύο διδακτορικών τίτλων: Αριστούχος Ολιστικής Διατροφολογίας (USA) και Κβαντικής Βιο-ανάδρασης (Medical Board Certified Biofeedback Doctorate Imune). Έχει μεταπτυχιακό στη Νευρο-Ανατομία, στη Νευροηλεκτρο-Φυσιολογία και στη Νευρολογία, Victor Babes University of Medicine and Pharmacy. Έχει βραβευτεί για τις έρευνές της στη Μοριακή Βιολογία από το Dupont, Delaware, U.S.A. (Dupont Ιατρικών Ερευνών). Είναι υποψήφια  Διδάκτωρ στην Κβαντική Ιατρική, U.S.A. Αναγνωρισμένη παγκοσμίως.