Ομοιοπαθητική σε Παιδιά. Το παιδί Aurum metallicum, το χρυσό παιδί.

Κατηγορία Ομοιοπαθητική
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 20:41 Διαβάστηκε 11156 φορές
Issue 49

Ομοιοπαθητική σε Παιδιά. Το παιδί Aurum metallicum, το χρυσό παιδί.
Γράφει ο ομοιοπαθητικός Λύσανδρος Μυγιάκης (Diploma British Institute of Homeopathy) διευθύνων στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Μέσα στα πλαίσια της ομοιοπαθητικής η ιδιοσυγκρασιακή συνταγογράφηση αποτελεί αρκετά συχνά την καλύτερη πρόταση για την εξισορρόπηση του οργανισμού και την αναβάθμιση της υγείας του.

Στα παιδιά αυτό γίνεται με την χορήγηση ορισμένων συχνά χορηγούμενων ομοιοπαθητικών φαρμάκων, των λεγόμενων «πολύχρηστων». Η επιλογή τους γίνεται με εξακρίβωση του ψυχολογικού προφίλ του παιδιού αλλά και των σωματικών του προβλημάτων. Τέτοια είναι τα: Baryta carbonia, Calcarea carbonica, Arsenicum album, Aurum metallicum, Natrum muriaticum, Ignatia, Silica, Sepia, Thuja, Tuberculinum, Alumina, Carcinosinum κλπ.
H ορθή επιλογή του ενδεικνυόμενου φαρμάκου από τον ομοιοπαθητικό σε συνδυασμό με την σωστή δυναμοποίηση και επανάληψή μπορεί να οδηγήσει σχετικά γρήγορα σε πολύ καλά αποτελέσματα. Αφήστε τον ομοιοπαθητικό σας να το κάνει σωστά και υπεύθυνα και μην πειραματίζεστε μόνοι σας. Η αφθονία των βιβλίων «κάντο μόνος σου» αλλά και του internet σε ότι αφορά την ομοιοπαθητική έχει οδηγήσει σε παρανόηση ή και βλάβη. Ο ευσυνείδητος ομοιοπαθητικός μελετά χρόνια για να μπορέσει να δώσει στο παιδί σας σωστά αυτά τα χαπάκια που θα του αλλάξουν τη ζωή προς το καλύτερο. Οι γονείς των παιδιών μπορούν να κάνουν πολλά σε καθημερινό επίπεδο πρώτων βοηθειών με την Ομοιοπαθητική, αλλά σε επίπεδο ιδιοσυγκρασιακής συνταγογράφησης βρίσκονται έξω από τα νερά τους και το μόνο που μπορεί να τους συμβουλέψει κάποιος είναι να συνεργαστούν με έναν ικανό ομοιοπαθητικό που έχει πείρα χρόνων. Ας δούμε όμως τώρα την εικόνα ενός ενδιαφέροντος φαρμάκου:

Το παιδί Aurum metallicum

Αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο προέρχεται από δυναμοποιημένο χρυσό και σε ότι αφορά τα παιδιά, ένα παιδί του τύπου Aurum απλά είναι αυτό που λέμε «το χρυσό παιδί». Πολύ ευγενικά και αξιοπρεπή άτομα. Σοβαρά, παρόλο που χαμογελούν ασυνείδητα όταν μιλούν. Έχουν μεγάλη περιέργεια και στο σχολείο ρωτούν συχνά το δάσκαλο για να απαντηθούν οι απορίες τους. Ο ρόλος των δασκάλων είναι σχεδόν εξίσου σημαντικός με εκείνο των γονέων.
Από πολύ μικρή ηλικία χρειάζεται λίγη μόνο ενθάρρυνση για να αναλάβει στάση ευθύνης σε αυτά που κάνει. Επομένως πρέπει κανείς να προσέξει να μην τα παραφορτώσει γιατί πολύ εύκολα και δεκτικά θα δεχτούν να αναλάβουν το υπερβολικό βάρος. Στο κάτω κάτω πάντα κάποιος αναλαμβάνει το βάρος και συχνά αυτός είναι ο πιο υπεύθυνος και ο πιο ευαίσθητος, αν και όχι πάντα ο πιο γνωστός. Το βάρος βαραίνει. Έτσι πολλά από τα παιδιά Aurum μπορεί να περπατούν σκυφτά.
Τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους τα αποδέχονται, αφού δεν κάνουν πίσω στις δυσκολίες κι αναλαμβάνουν τα δύσκολα έργα με προθυμία. Έτσι από φυσικού τους είναι γεννημένα για ηγετικές θέσεις. Θα κατακτήσουν τη ζωή και την πρωτιά με το σπαθί τους και έτσι οι άλλοι θα περιοριστούν σε κατώτερες θέσεις. Αργότερα, όταν ενηλικιωθούν, στον τομέα τους θα κάνουν όνομα και θα γίνουν γνωστοί. Εξωτερικά είναι όλο ζωντάνια - θυμίζουν τα παιδιά του τύπου Phosphorus - αν είναι μπορεί να είναι και πιο επιφυλακτικά, μαζεμένα σαν την Ignatia.
Συναισθηματικά ή και ντροπαλά άτομα, που συχνά θα τα δούμε να κλαίνε όταν βλέπουν ταινίες στην τηλεόραση. Δεν τους αρέσει να τα κριτικάρουν. Έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση, οπότε οποιαδήποτε αντίρρηση του προκαλεί αντίδραση, θυμό ή και χειρότερα. Μπορεί να είναι υπερκινητικά και πολυάσχολα. Παρόλα αυτά δεν κάνουν γρήγορα τα πράγματα κι είναι κάπως αδέξια.
Στο σχολείο το παιδί Aurum θέλει να είναι πρώτο σε μαθήματα και αθλήματα. Όχι δεύτερο – αυτό είναι δυσβάστακτο - αλλά πρώτο. Μάλιστα συχνά αυτό το πραγματοποιεί, αφού σαν άτομο το χαρακτηρίζει μια μεγάλη αίσθηση υπευθυνότητας. Στην εφηβεία αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι τα άκρα. Τότε μπορεί να δούμε και λυπηρά φαινόμενα.
Όταν υπάρξει απογοήτευση ή αποτυχία, το Aurum δεν την διαχειρίζεται λογικά αλλά με τρόπο φανατικό που οδηγεί σε τύψεις και οξεία θλίψη για ημέρες. Αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι σε αυτοκτονικό ιδεασμό ή και στην ίδια την αυτοκτονία. Στο μυαλό του κυκλοφορούν ιδέες του τύπου: «Δεν έκανα αυτό που έπρεπε!», «Δεν έκανα και που περίμεναν από μένα!», «Τους απογοήτευσα!», «Τι αξίζει η ζωή αν είσαι πίσω από τους άλλους!».
Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και το κορίτσι που απέτυχε να έλθει πρώτο στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο κι έπεσε από το παράθυρο χάνοντας τη ζωή του. Συμβάντα τέτοια δυστυχώς διαβάζουμε πότε ποτέ στις εφημερίδες. Υπάρχουν όμως και παιδιά Aurum που το διάβασμα έστω και για λίγο τα κουράζει και τα αναγκάζει σε επίμοχθη προσπάθεια. Αυτή είναι μια κατάσταση που θυμίζει κάπως το Picric acid. Τα παιδιά Aurum αγαπούν τρελά τη μουσική και προετοιμάζουν τα μαθήματά τους ακούγοντάς την. Έχουν πάντα μαζί τους φορητή συσκευή για να ακούνε μουσική ακόμη και στο δρόμο που περπατούν. Επίσης τα μωρά Aurum ηρεμούν και σταματούν το κλάμα αν παίξει κλασσική μουσική.
Ακόμη έχουν και μια περίεργη έλξη για το κόκκινο χρώμα. Έτσι θα διαλέξουν κόκκινα μολύβια, κόκκινη γομολάστιχα, κόκκινη τσάντα. Επίσης έχουν υπερβολική ευαισθησία στην αίσθηση της γεύσης και της οσμής. Θέλουν λιχουδιές όπως τα περισσότερα παιδιά. Ωστόσο εκείνο που ξεχωρίζει είναι ότι θέλουν το φαγητό τους να είναι φτιαγμένο με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Έχουν μια εμμονή με αυτό. Τέλος είναι αρκετά γνωστή και η μεγάλη ευαισθησία τους στον πόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα πονέσουν έντονα σε καταστάσεις στις οποίες κάποιο άλλο παιδί δεν θα εκδήλωνε τόσο πολύ τον πόνο του. Άλλα παιδιά με μεγάλη ευαισθησία στον πόνο είναι και τα παιδιά Chamomilla, Hepar και Lycopodium. Από αυτά θα πρέπει να γίνει διαφορική διάγνωση.
Αγαπούν πολύ το κρύο νερό για μπάνιο και αυτό είναι κάτι που τα κάνει να νιώθουν καλύτερα. Τα παιδιά Aurum νοιάζονται πολύ για την οικογένειά τους και κάνουν ότι μπορούν για μην την απογοητεύσουν. Η οικογένεια έχει βάλει πολλή φροντίδα, αγάπη και πόρους επάνω τους. Επομένως θεωρούν ότι έχουν καθήκον να κάνουν το καλύτερο κι ακόμα παραπάνω. Εδώ φαίνεται και πάλι μια εκούσια, δηλαδή όχι επιβαλλόμενη, ευσυνειδησία που στις μέρες μας δεν φαίνεται να την έχουν και πολλά παιδιά. Αντίθετα στο παιδί Carcinosinum η ευσυνειδησία είναι – αν μπορεί να ειπωθεί - επιβαλλομένη και τα παιδιά αυτά κουβαλούν ένα βάρος που τους επιβλήθηκε από τους γονείς τους. Σε αυτά υπάρχει το «πρέπει», στο παιδί Aurum περισσότερο το «θέλω». Στο άτομο Aurum οποιασδήποτε ηλικίας αναπτύσσεται σημαντικά το θρησκευτικό συναίσθημα και εκδηλώνεται με ευσυνειδησία στην προσευχή. Παιδιά που φοβούνται το Θεό με ισχυρές ηθικές βάσεις.
Στην αρνητική όψη του τύπου Aurum υπάρχει ένα αίσθημα μιζέριας που δεν επιτρέπει να κάνουν οτιδήποτε. Συχνά συνοδεύεται από φτωχή συγκέντρωση. Αυτό μπορεί να προέλθει από απώλεια ενός φίλου ή των γονέων του παιδιού. Όταν το παιδί χάσει τον προστάτη του, καταρρέει. Πολλά έχουν ειπωθεί για τον πατέρα του Mozart, αλλά κανένας δεν θα ήθελε να σκεφτεί τι πιθανώς θα ήταν ο Mozart χωρίς τον Leopold. Η ζωή έχει πάντα ανάγκη προστασίας – όχι υπερπροστασίας - για να εκδιπλώσεις τις ωραίες δυνατότητές της.
Μπορεί να αποκοιμηθούν στο διάβασμα. Επίσης στον ύπνο τους μπορεί να έχουν σιαλόρροια, ν’ αναστενάζουν, να βογκούν και να κλαίνε με αναφιλητά. Ακόμη είναι αδύνατο να κοιμηθούν στη δεξιά μεριά. Μετά από το φαγητό έχουν ανάγκη να κοιμηθούν. Σε ότι αφορά τα σωματικά προβλήματα, το παιδί του τύπου Aurum μπορεί να έχει κρυψορχιδισμό. Σχετικά γράφει ο άγγλος ομοιοπαθητικός Dr. Donald Foubister: «Το Aurum metallicum είναι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο για όρχεις που δεν κατήλθαν στο όσχεο, με την προϋπόθεση όμως ότι ο όρχις δεν είναι έκτοπος». Για το πρόβλημα αυτό επίσης μπορεί να χρησιμεύσει το Thyroidinum, το Aurum muriaticum natronatum ή κάποιο από άλλα 15 περίπου φάρμακα.
Τα παιδιά Aurum μετά από οξέα νοσήματα μπορεί να έχουν έντονη τριχόπτωση είτε γυροειδή αλωπεκία. Οπισθορινική καταρροή, ιδιαίτερα το πρωί. Ρινικοί πολύποδες. Βουλωμένη μύτη σε νήπια. Ρινίτιδα ή επίσταξη. Φλεγμονή της παρωτίδας που μπορεί να οδηγήσει σε ορχίτιδα. Διογκωμένες αμυγδαλές που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην ακοή (βαρηκοΐα) με την παρεμβολή τους στις ευσταχιανές σάλπιγγες. Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών για τις ωτίτιδες μπορεί να οδηγήσει σε επιληψία ή ημικρανίες.
Τα παλαιότερα χρόνια – προ αντιβιοτικών – ήταν σχετικά συχνό οι ΩΡΛ να βλέπουν περιστατικά μαστοειδίτιδας (φλεγμονή της μαστοειδούς απόφυσης πίσω από το αυτί). Τώρα όμως αυτά είναι μάλλον σπάνια. Αυτά ήθελαν Aurum metallicum. Σήμερα μπορεί να δούμε ωτίτιδα με διάτρηση του τυμπάνου ή και οπισθο-ωτιαία αποστήματα.
Τα συμπτώματα είναι χειρότερα τη νύκτα. Ας μην ξεχνάμε ότι το Aurum ανήκει στο λεγόμενο συφιλιδικό μίασμα που επιδεινώνεται την νύκτα. Επίσης το μίασμα αυτό χαρακτηρίζεται και από συγγενή προβλήματα (δηλαδή εκ γενετής) όπως τα συγγενή ανευρύσματα είτε οι συγγενείς καρδιοπάθειες (παραμένων αρτηριακός πόρος και αορτική στένωση).
Επίσης, είναι καλά γνωστή και η επίδραση του εν λόγω μιάσματος στα οστά. Συγκεκριμένα, στο παιδί Aurum μπορεί να υπάρχει καθυστερημένη ανάπτυξη, καθυστερημένη ένωση των ραφών των οστών, περιοστίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα ή και όγκοι, όπως οστεοσάρκωμα κλπ. Σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να υπάρχουν και οστικοί πόνοι ή εξοστώσεις.
Ακόμη μπορεί να υπάρχει συγγενής συνδακτυλία, πολυδακτυλία, κύφωση, είτε σκολίωση. Όρεξη μεγάλη που μπορεί να συνοδεύει την στεναχώρια ή όταν έχουν πυρετό. Συνήθως μεγάλη δίψα. Απέχθεια στο ψάρι και στο κρέας. Επιθυμούν ψωμί, γάλα, γλυκά, καυτερά.
Μπορεί να έχουν νυκτερινή διάρροια. Άσθμα στους βροχερούς μήνες. Ο βήχας του Aurum είναι τόσο βίαιος ώστε τραντάζει τον θώρακα. Δερματολογικά μπορεί να υπάρχει συγγενής ιχθύαση, ραγάδες στο δέρμα ή χήνειο δέρμα. Το παρόν άρθρο συγγράφηκε με σκοπό να διαφωτίσει κάπως το ζήτημα της ιδιοσυγκρασιακής συνταγογράφησης σε παιδιά. Οι πληροφορίες του άρθρου αποτελούν μέρος των σεμιναρίων και των μαθημάτων Ομοιοπαθητικής του Λύσανδρου Μυγιάκη, στα οποία τα ζητήματα αναλύονται πολύ περισσότερο. ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ www.altersimilia.gr

Το πλήρες άρθρο στο www.altersimilia.gr

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • Borland, Douglas: Children’s Types. B. Jain Publishers, New Delhi, India.
  • Grandgeorge, Didier: The Homeopathic Handbook for Children. Narayana Publishers.
  • Kent, James Tyler: Repertory of the Homeopathic Materia Medica, B. Jain Publishers, New Delhi, India.
  • Kusse, Frans: Children’s Types. Narayana Publishers.
  • Le Roux, Patricia. Metals in Homeopathy. Narayana Publishers.
  • Murphy, Robin (2005): Homeopathic Clinical Repertory. Lotus Health Institute.
  • Μυγιάκη, Λύσανδρου: ΕΛΛΗΝΙΚΟ REPERTORY ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ. Εκδόσεις Alter-Similia, Αθήνα 2005.
  • Petrucci, Roberto. Children. Homeopathic Materia Medica with Repertorial Symptoms. B. Jain / Archibel.
  • Shroyens, Frederik (editor) 2004: SYNTHESIS. Repertorium Homeopathicum Syntheticum. Edition 9.1. Homeopathic Books Publishers. London.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης: Εφόσον εγγραφείτε μέχρι τέλος Μαΐου ΔΩΡΟ η εγγραφή (150€). Τώρα και ιδιαίτερα μαθήματα με Skype για ιατρούς ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο. Όλα τα σεμινάρια μόνο με τηλεφωνική κράτηση (Τηλ: 210-76 43 963) και προεγγραφή.

  • 12-13 Μαΐου. Σεμινάριο. Η Ομοιοπαθητική στις Δερματοπάθειες. Με προεγγραφή.
  • 19-20 Μαΐου. Σεμινάριο: Η Ομοιοπαθητική στον Καρκίνο. Ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Με προεγγραφή.
  • 26-27 Μαΐου. Σεμινάριο: Τα καλύτερα διεθνώς tips Ομοιοπαθητικής κατά ασθένεια. Με προεγγραφή.
  • 2-3 Ιουνίου. Συνάντηση τριετούς.
  • 9-10 Ιουνίου. Σεμινάριο: Συμπληρώματα διατροφής κατά ασθένεια. Με προεγγραφή.
  • 16-17 Ιουνίου. Σεμινάριο: Η Ομοιοπαθητική στα Μυοσκελετικά. Με προεγγραφή.
  • 23-24 Ιουνίου. Σεμινάριο: Τα καλύτερα διεθνώς tips Ομοιοπαθητικής κατά ασθένεια. Με προεγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες στο site μας: www.altersimilia.gr

Я отнес "Музыка из сериала игра"крысу в угол, опустил на пол и сам сел "Игра на русском языке скачать на телефон"напротив.

Похоже, мы создаем прецедент, "Жизнь дэвида гейла скачать торрент"проговорила Карла.

Когда взрыва так и не последовало, собравшиеся в "Скачать смурфики игру"комнате понемногу успокоились.

Все они покрылись толстым "Скачать код активации windows 7"слоем пыли, но это ничего.

Одно из "Скачать новый реп песни"преимуществ виртуального происхождения мне не нужно тревожиться о подобных проблемах, "Песня половинка скачать"заметил Квинан, но очень хотелось "Скачать программу для восстановлению флешки"бы вдохнуть воздух Веритэ.

Но я вспомнил, что "Nvidia 450 gts драйвер"безымянный волшебник, оторвавший его от этого "Скачать макет газет"сна, казалось принес ему облегчение, будто освободил от чего-то.