Μεταγριπικά Προβλήματα και Ομοιοπαθητική

Κατηγορία Ομοιοπαθητική
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 00:00 Διαβάστηκε 5179 φορές
Issue 65

Γράφει ο Λύσανδρος Μυγιάκης Ομοιοπαθητικός (Diploma British Institute of Homeopathy)

διευθύνων στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – www.altersimilia.gr

Διανύουμε ήδη την χειμερινή περίοδο με τα γνωστά κατ’ έτος προβλήματα υγείας, δηλαδή τα κρυολογήματα, την γρίπη, τον βήχα, τις βρογχίτιδες κλπ. Και όλα αυτά βέβαια μπορούν να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό με την Ομοιοπαθητική, όπως έχει δείξει η μακροχρόνια διεθνής εμπειρία της. Η σωστή χρήση της Ομοιοπαθητικής συντομεύει σημαντικά τον χρόνο θεραπείας αυτών των νόσων και επίσης είναι πολύ χρήσιμη και στα επακόλουθα που αυτές συχνά αφήνουν.

Ακόμη υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων των οποίων διάφορα προβλήματα υγείας χρονολογούνται από την εποχή που προσβλήθηκαν από γρίπη. Πρόκειται για τα λεγόμενα μεταγριπικά προβλήματα υγείας που βέβαια δεν είναι και λίγα! Στη συνέχεια θα τα αναφέρουμε αλφαβητικά. Πρόκειται για την μεταγριπική αγευσία, την μεταγριπική αδιαφορία, μεταγριπική αδυναμία, αδυναμία καρδιάς, αίσθηση βάρους, αμφιβληστροειδίτιδα, ανορεξία, ανοσμία, καρδιακή αρρυθμία, αϋπνία, βήχα, εξάντληση, επιληψία, ισχιαλγία, καρδιακή νεύρωση, καρδιολογικά προβλήματα, κατάθλιψη, κώφωση, νευρική εξάντληση, νευρίτιδα, νοητική σύγχυση, πνευμονία, πονοκέφαλος, πόνος, σπασμοί, φλεγμονή των κάτω άκρων, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης κλπ. Πρόκειται για 27 μεταγριπικά προβλήματα υγείας. Πολλά από αυτά μπορούν να αχρηστεύσουν τον ασθενή για ολόκληρους μήνες μετά από την οξεία προσβολή της γρίπης και μετά την αρχική αποδόμησή της. Όχι όμως εφόσον αυτοί κάνουν Ομοιοπαθητική αφού είναι γνωστό ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ενισχύουν τον οργανισμό, την ζωτικότητά του, το ανοσοποιητικό του σύστημα, τις άμυνες του.

Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικά μόνο από τα ενδεικνυόμενα φάρμακα που βέβαια θα πρέπει να χορηγούνται από τον ομοιοπαθητικό επάνω στη βάση της ομοιότητας με τα συμπτώματα του ασθενούς και στις κατάλληλες δυναμοποιήσεις και επαναλήψεις δόσεων.

Αρχικά σε αυτά τα περιστατικά κατά την Αγγλίδα ομοιοπαθητικό Dorothy Shepherd θα πρέπει να θυμόμαστε το σχετικό με τη γρίπη ομοιοπαθητικό φάρμακο-νοσώδες. Αυτό θα πρέπει να χορηγείται ανά εβδομάδα μέχρι να εγκατασταθεί η βελτίωση στον ασθενή.

Στη μεταγριπική αδυναμία αναφέρονται 28 φάρμακα, μεταξύ των οποίων βασικά είναι το Gelsemium, το Natrumsalicylicum, το Carcinosinum, η China, το Phosphoricacid, η Avenasativa, το Carbolicacid, η Baptisia, το Influenzinumκλπ.

Στην μεταγριπική αϋπνία: η Avenasativa, το Carcinosinum, το Gelsemium.

Στον μεταγριπικό βήχα - ένα πολύ συχνό και ενοχλητικό σύμπτωμα - ενδείκνυνται συνολικά 16 φάρμακα. Εννοείται ότι θα πρέπει να επιλεγεί το όμοιο για τον συγκεκριμένο ασθενή. Η Bryonia, το Ammoniumcarbonicum, το Bacillinum, το Tuberculinumaviareείναι μερικά από τα πλέον χρήσιμα.

Για τη μεταγριπική εξάντληση το Cypripedium, το Lycopodium, το Natrumsalicylicum, η Scutellarialateriflora, το Gelsemiumκλπ.

Για μεταγριπικούς σπασμούς η διάσημη Αγγλίδα ομοιοπαθητικός Dr. MargaretTylerαναφέρει το ακόλουθο περιστατικό: Σπασμοί μετά από γρίπη που είχε πριν από 12 μήνες. Σοβαροί σπασμοί πολλές φορές την εβδομάδα, με ενούρηση. Επίσης παροξυσμοί βίαιης διάθεσης. Χορηγήθηκαν τρεις δόσεις Influenzinum, μια δόση ανά εξάωρο. Δεν χρειάσθηκε κάποιο άλλο φάρμακο. Δεν υπήρξαν άλλοι σπασμοί. (Dr. M. Tyler).

Η μεταγριπική κατάθλιψη βρίσκει επίσης την λύση της με την Ομοιοπαθητική σε ένα φάρμακο από άλας καδμίου. Αυτά τα φάρμακα τα έχει αναδείξει ως πολύ χρήσιμα και για τον καρκίνο η ιδιοφυία του αμερικάνου ομοιοπαθητικού Dr. ArthurGrimmer.

Στο μεταγριπικό σύνδρομο χρόνιας κόπωσης έχουμε τα: Gelsemium, Carcinosinum, Phosphoricacid, Silica, Arnica, Kaliphosphoricum, Thuja, Influenzinum, Scutelarialateriflora, κλπ.

Εκτός από τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χρήσιμη θα είναι και η πολύπλευρη υποστήριξη του ασθενούς με την σωστή διατροφή, βιταμίνη C, Echinaceaκλπ.

Με λίγα λόγια τώρα τον χειμώνα είτε έχετε προσβληθεί από την γρίπη είτε σας άφησε με σοβαρά προβλήματα προσεγγίσετε την Ομοιοπαθητική για να συντομέψετε κατά πολύ τον χρόνο της αποθεραπείας σας. Και όλα αυτά με ιάματα χωρίς καμία παρενέργεια, παρμένα από την φύση!