Η Ομοιοπαθητική σε Προβλήματα μετά από Βιασμό

Κατηγορία Ομοιοπαθητική
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 00:00 Διαβάστηκε 3516 φορές
Issue 66

Τα τελευταία χρόνια οι κοινωνίες μας γίνονται όλο και περισσότερο βίαιες ενώ ένας διάχυτος σεξουαλισμός μέσα σε έντυπα, τηλεόραση και διαδίκτυο δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα. Ο βιασμός αποτελεί τεράστια τραυματική εμπειρία για το άτομο που την υφίσταται. Οι χώροι που μπορεί να συμβεί είναι πολλοί π.χ. στην οικογένεια, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στις φυλακές κλπ. Πριν από ένα έτος περίπου ο πλανήτης συνταράχθηκε από την είδηση της άτυχης Ινδής κοπέλας ηλικίας μόλις 23 ετών που δυστυχώς τελικά απεβίωσε μετά από τον αποτρόπαιο βιασμό της. Στην πατρίδα μας οι στατιστικές λένε ότι ο βιασμός δεν είναι άγνωστο φαινόμενο. Ωστόσο ο φόβος του δημόσιου εξευτελισμού συγκρατεί πολλά από τα θύματα από την καταγγελία του γεγονότος. Όπως κι αν έχει το πράγμα, το άτομο πρέπει να βοηθηθεί να ξεπεράσει το αρχικό σοκ και κατόπιν το αίσθημα της μεγάλης ταπείνωσης που συχνά βιώνει.

Στο θύμα του βιαστή το φρικτό γεγονός επανέρχεται στη μνήμη και η εικόνα του στον νου του θύματος. Αργότερα προστίθεται και ο φόβος για την σεξουαλική επαφή, έστω και με έναν σωστό και στοργικό σύντροφο ή σύζυγο. Και βέβαια επίσης και ο φόβος μήπως βιασθεί εκ νέου. Εννοείται ότι αυτά τα άτομα έχουν ανάγκη από πολλή ψυχολογική υποστήριξη, αλλά όμως και η Ομοιοπαθητική μπορεί να κάνει πολλά και συχνά θεαματικά πράγματα που θα λειτουργήσουν λυτρωτικά σε αυτά τα άτυχα πλάσματα. Φάρμακα όπως το Aconitum η Arnica η Ignatia, το Natrummuriaticum, η Staphysagria κλπ. θα βοηθήσουν πάρα πολύ και αρκετά γρήγορα εφόσον επιλεχθούν σωστά και κατόπιν χορηγηθούν στη σωστή δοσολογία.

Θυμάμαι περιστατικό που η γυναίκα ανέφερε ότι 5 κάψουλες Ομοιοπαθητικής την απολύτρωσαν μετά από 20 χρόνια ψυχολογικής ταλαιπωρίας που βίωνε διαρκώς και επώδυνα μετά από τον βιασμό της. Ναι, με 5 χάπια! μου είπε: «Άρχισα να ζω ξανά!». Θα αναφέρω τώρα μερικά περιστατικά από την διεθνή βιβλιογραφία της Ομοιοπαθητικής στα οποία τα θύματα του βιασμού δέχθηκαν σημαντική βοήθεια με αυτήν.

1ο περιστατικό: Κυρία μέσης ηλικίας με επισκέφθηκε για πολλά σωματικά προβλήματα, σοβαρούς κραμπώδεις πόνους περιόδου, που την ανάγκαζαν να ουρλιάζει στο πάτωμα από τον πόνο και την αγωνία, με τρομερή οργή. Είχε αυτοκτονικό ιδεασμό. Στο ιστορικό ανέφερε ότι όταν ήταν κοριτσάκι είχε βιασθεί από μία συμμορία που είχε ο αδελφός της και οι φίλοι του. Αυτό το ανέφερε χαμογελώντας. Φυσικά αυτό ήταν ένα προσωπείο. Λόγω του καταπιεσμένου θυμού και της ταπείνωσης που είχε βιώσει για πάρα πολύ καιρό έλαβε το ενδεικνυόμενο ομοιοπαθητικό φάρμακο σε υψηλή δυναμοποίηση. Με μία δόση μόνο θεραπεύθηκαν οι κραμπώδεις πόνοι και τα άλλα σωματικά προβλήματά της. Σε αυτά υπήρχαν επίσης και διαλείψεις (blackouts), ίλιγγος, πόνος στο γαστρεντερικό, πόνος κατά την συνουσία ή τον αυνανισμό, εφιάλτες, χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοκτονικός ιδεασμός. Διέκοψε την σχέση με τον αρραβωνιαστικό της. Το φάρμακο αυτό επαναλαμβανόταν οπότε υπήρχε ανάγκη. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ανάπτυξε μία ισχυρή αίσθηση του εαυτού της. Δημιούργησε μία ικανοποιητική καριέρα και ξεκίνησε να έχει μία αξιαγάπητη σχέση. Αυτό ήταν το μοναδικό ομοιοπαθητικό φάρμακο που χρειάστηκε για να ξεπεράσει το ψυχικό τραύμα της σεξουαλικής της κακοποίησης για να ζήσει στη συνέχεια μία υγιή ζωή. (Kacenka Hruby – JAIH Summer 1993. Επίσης N.J.H. July-August 2002).

2ο περιστατικό:Νεαρή σπουδάστρια δέχθηκε επίθεση και βιάσθηκε. Ο βιαστής αποφάσισε να την στραγγαλίσει για να αποφύγει να τον πιάσουν. Η κοπέλα κατόπιν δεν μπορούσε να κοιμηθεί καθόλου χωρίς να είναι αναμμένο το φως και κάποιος φίλος στο δωμάτιο. Ήταν τρομοκρατημένη. Αυτό την είχε κυριεύσει. Μάλλον από κάτω θα πρέπει να υπήρχε επίσης οργή και μανία, όπως στο πρώτο στρώμα παθολογίας ήταν τρόμος, έντονος τρόμος αφού περίμενε ότι θα δολοφονούνταν μόλις έχανε την συνειδητότητά της. Χορηγήθηκε το ενδεικνυόμενο ομοιοπαθητικό φάρμακο που έδρασε άμεσα και πλέον μπορούσε να κοιμηθεί φυσιολογικά. Στην επόμενη φάση ανάνηψης χρειάσθηκε ένα δεύτερο ομοιοπαθητικό φάρμακο για την οργή που αναπήδησε όταν διαλύθηκε ο τρόμος. (N. J. H. Sept-Oct., 2002).

Γράφει ο Λύσανδρος Μυγιάκης Ομοιοπαθητικός (Diploma British Institute of Homeopathy)

διευθύνων στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – www.altersimilia.gr