Πως μπορεί η Ομοιοπαθητική να επαναφέρει την ερωτική επιθυμία;

Κατηγορία Ομοιοπαθητική
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016 00:00 Διαβάστηκε 4583 φορές
Issue 71

Τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα πλέον αρκετοί έχουν βιώσει ή έχουν ακούσει για τις εκπληκτικές θεραπείες που μπορούν να γίνουν με μια σωστή ομοιοπαθητική θεραπεία.

Υπάρχει πλήθος ασθενειών στις οποίες η Ομοιοπαθητική μπορεί να δώσει θαυμάσιες λύσεις. Ένα από τα προβλήματα που μπορεί να βοηθήσει και το οποίο δεν είναι και τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό είναι η μειωμένη ερωτική επιθυμία. Είτε είναι μερική είτε ολική, η σωστή ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να επηρεάσει και αυτό τον βασικό τομέα της ζωής των ανθρώπων.

“Είμαι 40 ετών και τον τελευταίο καιρό δεν έχω διάθεση να κάνω έρωτα με τον άντρα μου. Είναι περίπου 1 χρόνο που μου συμβαίνει αυτό και σκέφτομαι μήπως μπορεί να οφείλεται στην πίεση που νιώθω λόγω της δουλειάς και των οικονομικών. Σκέφτομαι βέβαια μήπως έχω κάτι οργανικό. Μπορείτε να με βοηθήσετε;“

Συνήθως οι ασθενείς που απευθύνονται σε ομοιοπαθητικό αναφέροντας ως μόνο πρόβλημα την πεσμένη ερωτική επιθυμία είναι λίγοι. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι έχουν και άλλα προβλήματα που τους απασχολούν όπως άγχος, κατάθλιψη, πονοκεφάλους, πόνους κτλ. τα οποία τα θεωρούν πιο σημαντικά. Γενικά με την πάροδο του χρόνου τα χρόνια προβλήματα επιδρούν και στον σεξουαλικό τομέα με αρνητικό τρόπο, με αποτέλεσμα τη μείωση ή και την εξαφάνιση της ερωτικής επιθυμίας.

Η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας σημαίνει ότι ουσιαστικά το άτομο έχει μειωμένο ενδιαφέρον για σεξουαλική δραστηριότητα.

Κάποια από τα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη ερωτική επιθυμία είναι:

 • το χρόνιο στρες
 • η κατάθλιψη
 • η επιλόχεια κατάθλιψη
 • τα καρδιακά προβλήματα
 • ο σακχαρώδης διαβήτης
 • η υπέρταση
 • τα προβλήματατου θυρεοειδή
 • η ρευματοειδή αρθρίτιδα
 • η νόσος του Πάρκινσον
 • οι γυναικολογικές φλεγμονές
 • τα αφροδίσια νοσήματα
 • ψυχοθεραπεία
 • ορμονοθεραπεία
 • συμβουλευτική
 • διακοπή ή αλλαγή των φαρμάκων που προκαλούν τη μείωση ερωτικής διάθεσης

Αρκετά χημικά φάρμακα μπορεί να μειώσουν η να εξαφανίσουν την ερωτική επιθυμία, όπως τα αντιυπερτασικά (κυρίως οι β-αναστολείς και τα διουρητικά φάρμακα), τα αντικαταθλιπτικά, τα φάρμακα για το γαστρικό έλκος (που περιέχουν την ουσία σιμετιδίνη) κ.α.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη ερωτική επιθυμία όπως είναι η κούραση, οι εξοντωτικοί ρυθμοί ζωής και η αϋπνία μέσω μείωσης της γενικότερης ενέργειας του οργανισμού.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ των ανθρώπων στο πώς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα έλλειψης ερωτικής επιθυμίας. Άλλοι επηρεάζονται περισσότερο και άλλοι λιγότερο.

Έτσι, μπορεί να έχουμε άτομα στα οποία το σεξ να μην τα απασχολεί πλέον. Δεν τα ενδιαφέρει καθόλου, το έχουν δεχτεί και συνηθίσει και ούτε το σκέφτονται. Υπάρχουν άλλα άτομα τα οποία επηρεάζονται πιο πολύ, σκέφτονται ότι δεν είναι καλά όπως πριν με συνέπεια η διάθεσή τους να πέσει ακόμα περισσότερο.

Υπάρχουν άτομα που είναι σε σχέση ή γάμο και που παρότι έχουν μειωμένη ερωτική επιθυμία, λόγο απαιτήσεων του ερωτικού τους συντρόφου έχουν σεξουαλικές επαφές. Δεν έχουν όμως πραγματικό ενδιαφέρον ή επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα και “υποκρίνονται” ή συμμετέχουν από υποχρέωση ή καταναγκασμό στη σεξουαλική πράξη.

Μπορεί επίσης να διαταραχτεί η σχέση μεταξύ ζευγαριού λόγω διαφορετικών επιθυμιών και μη υποχώρησης στη σεξουαλική πίεση του συντρόφου.

Τέλος υπάρχουν και άτομα τα οποία νιώθουν ενοχές ή κατάθλιψη επειδή δεν μπορούν να κάνουν κάτι να βελτιώσουν αυτόν τον τομέα της ζωής τους.

Υπάρχουν διάφορες λύσεις που μπορεί να προσπαθήσει ο κάθε ασθενής:

Πολύ καλά όμως αποτελέσματα σε μεγάλη μερίδα ασθενών έχει η Ομοιοπαθητική. Όποιο και αν είναι το αίτιο ο Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει σε μικρότερο η μεγαλύτερο βαθμό.

Η Ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να γίνει και παράλληλα με χημική θεραπεία. Δεν υπάρχει πρόβλημα αλληλεπίδρασης των φαρμάκων, ούτε ανεπιθύμητες ενέργειες, αν γίνεται ορθή ομοιοπαθητική θεραπεία.

Οι περισσότεροι ασθενείς που έχω αντιμετωπίσει, είχαν πολλαπλά προβλήματα μαζί με την μείωση της ερωτικής επιθυμίας. Λαμβάνοντας την ομοιοπαθητική θεραπεία, απαλλαχτήκαν από αυτά και έφτιαξε η ερωτική τους διάθεση. Οι περισσότεροι ούτε καν περιμέναν να συμβεί αυτό, γιατί τους απασχολούσαν άλλα σοβαρότερα χρόνια προβλήματα.

Θα μπορούσα να σας δώσω πολλά περιστατικά για να δείτε πώς ήταν πριν και μετά, άλλα το κοινό σε όλους είναι ότι αν και είχαν διαφορετικά προβλήματα, είχαν επηρεασμένη τη σεξουαλική λειτουργία. Και στον καθένα από αυτούς, εξαφανίζοντας το άγχος, την κατάθλιψη, τον πόνο, κτλ. παράλληλα ανέβαινε η ερωτική διάθεση. Αυτό συμβαίνει γιατί η ομοιοπαθητική θεραπεία δρα ολιστικά, σε ολόκληρο τον οργανισμό και επηρεάζει τη διάθεση, την ενέργεια και όλες τις προβληματικές λειτουργίες που μπορεί να έχει ο ασθενής.

Για όποιον δεν γνωρίζει για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, να αναφέρω ότι δεν είναι εθιστικά και είναι παρασκευασμένα από φυσικές πρώτες ύλες.

Μόλις τελειώσει η θεραπεία δεν χρειάζεται να δοθούν άλλα φάρμακα για τη συντήρηση της κατάστασης.

Οπότε θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή λύση για όλους όσους έχουν ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και θέλουν να δουν βελτίωση στην ερωτική τους ζωή άλλα και γενικά στην ποιότητα της ζωής τους.

 

 

Γράφει ο Κων/νος Πίσιος, M.D. Ειδικός παθολόγος, Ομοιοπαθητικός