Απαλλαγείτε απ’ τα νεύρα με Ομοιοπαθητική

Κατηγορία Ομοιοπαθητική
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 00:00 Διαβάστηκε 12018 φορές
Issue 76

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να νευριάσουν. Άλλοι πιο γρήγορα και άλλοι πιο αργά. Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό, αρκετές φορές υγιές, ανθρώπινο συναίσθημα και μπορεί να είναι δικαιολογημένος ή αδικαιολόγητος. Στην περίπτωση που είναι δικαιολογημένος το μέγεθος αντίδρασης μπορεί να είναι φυσιολογικό ή παθολογικό. Με απλά λόγια αν κάποιος νευριάζει παραπάνω απ’ όσο πρέπει, αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στον ίδιο αλλά και στους άλλους που συναναστρέφεται. Έτσι ο θύμος του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη δουλειά, στις προσωπικές σχέσεις και στη συνολική ποιότητα της ζωής του.

Στην σημερινή εποχή στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, τα αποθέματα υπομονής του κόσμου μειώθηκαν πάρα πολύ με αποτέλεσμα όλο και πιο συχνά να βλέπουμε ανθρώπους να ξεφεύγουν και να εκδηλώνουν τα νεύρα τους.

Ο θυμός είναι μια συναισθηματική αντίδραση που επηρεάζει το σώμα. Ένα άτομο που βιώνει θυμό θα εμφανίσει συμπτώματα, όπως αύξηση του καρδιακού ρυθμού, αύξηση της αρτηριακής πίεσης, αύξηση επίπεδων αδρεναλίνης και νοραδρεναλίνης. Ο θυμός χρησιμοποιείται ως προστατευτικός μηχανισμός για να καλύψει το φόβο, το πλήγωμα ή τη θλίψη.

Αίτια

Αρκετές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν νεύρα και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ανάλογα. Μερικές από αυτές είναι:

  • υπερθυρεοειδισμός
  • υπογλυκαιμία
  • κίρρωση
  • κατάθλιψη
  • νόσος Αλτσχάιμερ
  • επιληψία
  • ημικρανία
    • διάφορες ουσίες: αλκοόλ, αμφεταμίνες, κάνναβη, κοκαΐνη, τα παραισθησιογόνα (έκσταση, LSD), οπιούχα
  • φάρμακα: ηρεμιστικά, υπνωτικά, αγχολυτικά, αντικαταθλιπτικά, αναλγητικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, καρδιαγγειακά φάρμακα (αντιυπερτασικά), του θυρεοειδούς, βρογχοδιασταλτικά, οιστρογόνα κ.α.

Όταν κάποιος θυμώνει, νιώθει νεύρα, άγχος, οργή και πολλές φορές εκδηλώνει επιθετικότητα. Αυτό του συμβαίνει διότι νιώθει ότι τον πληγώνουν, τον προσβάλλουν, τον υποτιμούν ή τον τραυματίζουν ψυχικά. Αν και εσείς βιώνετε τα παραπάνω και βλέπετε ότι με τον καιρό και παρά τις προσπάθειές σας δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το θυμό σας, τότε είναι καλό να ζητήσετε βοήθεια. Υπάρχουν διάφορες λύσεις όπως η ψυχοθεραπεία, τα ηρεμιστικά φάρμακα κ.α. αλλά αν σας ενδιαφέρει μια φυσική και ολιστική θεραπεία, η Ομοιοπαθητική είναι μια καλή λύση.

Η Ομοιοπαθητική δρα άμεσα και μπορεί να βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις οργής και θυμού. Χρησιμοποιεί φυσικά φάρμακα που δεν έχουν παρενέργειες και ούτε είναι εθιστικά για τον οργανισμό. Ο πάσχων με την αγωγή θα δει τις περισσότερες φορές γρήγορα αποτελέσματα, μείωση του θύμου, της οργής, του άγχους, της αρτηριακής πίεση, του πονοκεφάλου καθώς και εξαφάνιση της ταχυπαλμίας.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι εξατομικευμένη και όταν επιτευχθεί το αποτέλεσμα, συνήθως δεν υπάρχει υποτροπή. Η θεραπεία διακόπτεται και ο ασθενής δεν χρειάζεται να λαμβάνει ομοιοπαθητικά φάρμακα για να μην νευριάζει.

Θα μπορούσα να γράψω για πολλές περιπτώσεις που βοηθηθήκαν να περιορίσουν τα νεύρα, την οργή ή τον τρόπο που αντιδρούν στις εξωτερικές πιέσεις αλλά λόγω χώρου θα σας δώσω ένα παράδειγμα μόνο για να δείτε πόσο γρήγορα μπορεί η ομοιοπαθητική θεραπεία να αντιμετωπίσει τον θυμό:

Η ασθενής είναι 40 ετών και μου αναφέρει ότι το μείζον πρόβλημά της είναι τα νεύρα της. Έχει οργή και νιώθει μίσος για πολλά πρόσωπα. Δεν μπορεί να συγκρατήσει το θυμό της και υπεραντιδρά με το παραμικρό ερέθισμα. Αυτό συμβαίνει για πολλά χρόνια και όσο περνάει ο καιρός γίνεται χειρότερα. Έχει άγχος για τα οικονομικά, για το μέλλον της, για την υγεία της.

Παίρνοντας ένα πλήρες ομοιοπαθητικό ιστορικό της σύστησα μια αγωγή για ένα μήνα.

Μετά από μερικές μέρες, μου τηλεφωνεί να μου πει ότι οι ταχυπαλμίες και ο πονοκέφαλος που ένιωθε όταν νευρίαζε είναι πολύ περιορισμένα και νιώθει πολύ πιο ήρεμη.

Μετά ένα μήνα τα νεύρα της είναι πολύ μειωμένα. Δεν νιώθει πλέον μίσος και ούτε έχει οργή. Σωματικά νιώθει πιο καλά.

Μετά άλλες 2 εβδομάδες ένιωθε αρκετά καλά ψυχολογικά και μπορούσε να αντιμετωπίσει το μέλλον πολύ καλύτερα.

Συνέχισε για άλλον ένα μήνα μόνο και μετά δεν χρειάστηκε άλλη θεραπεία. Ένιωθε καλά και δεν είχε σωματικές ενοχλήσεις. 

Όπως βλέπετε από το παραπάνω περιστατικό η ομοιοπαθητική θεραπεία εξαφάνισε γρήγορα το θυμό, την οργή και η ασθενής μπόρεσε πλέον να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις χωρίς να επηρεάζεται ιδιαίτερα. Το επίπεδο ζωής της έφτιαξε πολύ και νιώθει χαρούμενη και ήρεμη. Η Ομοιοπαθητική την βοήθησε σε όλους τους τομείς της ζωής της αφού εκτός από την εξαφάνιση της οργής, καλυτέρεψε η διάθεση, η ενέργεια και το πώς βλέπει το μέλλον της.

Κωνσταντίνος Πίσιος. Παθολόγος - Ομοιοπαθητικός