Η Ομοιοπαθητική αναστρέφει τη Λεύκη

Κατηγορία Ομοιοπαθητική
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 09:59 Διαβάστηκε 2474 φορές
on line Βάλλυ Καλοζούμη

Κόντρα στις κατηγορίες που έχουν εξαπολυθεί κατά της Ομοιοπαθητικής, χαρακτηρίζοντάς τη αντιεπιστημονική,  placebo ή απλώς απάτη, μια νέα μελέτη δείχνει ότι η Ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την δερματική πάθηση που ονομάζεται λεύκη.
Η κλασσική ομοιοπαθητική, στην οποία συνταγογραφούνται εξατομικευμένα φάρμακα,  έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε πάσχοντες από λεύκη, αναφέρουν ερευνητές του Κέντρου Κλασικής Ομοιοπαθητικής στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας.
Τα κατάλληλα ομοιοπαθητικά φάρμακα μείωσαν τα λευκά σημάδια στο δέρμα, χαρακτηριστικό της λεύκης, σε όλους τους ασθενείς μέσα σε πέντε χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας. Οι ασθενείς, 13 γυναίκες και ένας άνδρας με μέσο όρο ηλικίας 29 ετών, είχαν τη νόσο για περίπου οκτώ χρόνια πριν δοκιμάσουν την Ομοιοπαθητική και οι ερευνητές εκτιμούν ότι η Ομοιοπαθητική μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στα αρχικά στάδια της νόσου.

Στην κλασική Ομοιοπαθητική, η θεραπεία ποικίλει και εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά κάθε ασθενούς και έτσι οι ερευνητές δεν επισημαίνουν  συγκεκριμένα φάρμακα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, καθώς αυτά είναι διαφορετικά σε κάθε περίπτωση.

Η λεύκη (ή λευκοδερμία) είναι μια αυτοάνοση πάθηση που προκαλεί απώλεια της μελανίνης του δέρματος. Η συμβατική ιατρική αντιμετωπίζει την κατάσταση αυτή με θεραπεία με φως και φάρμακα, τα οποία μπορούν να αποκαταστήσουν κάποια χρώση στο δέρμα, αλλά δεν αντιμετωπίζουν την υποκείμενη κατάσταση.

 

Πηγή:  American Journal of Case Reports, 2017; 18: 1276-83.