Ιατρικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι παρασκευαστές των εμβολίων HPV παίζουν «βρώμικα».

Κατηγορία Έρευνα
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 09:53 Διαβάστηκε 3265 φορές
online Ιορδάνης Βελισσάρης

Ιατρικοί ερευνητές κατηγορούν τους παρασκευαστές φαρμάκων ότι παίζουν βρώμικα παιχνίδια προκειμένου να αποκρύψουν την πραγματική ζημιά που προκαλείται από τα εμβόλια HPV (ενάντια του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων) που χορηγούνται σε έφηβες.

Το εμβόλιο κατά του ιού του HPV χρησιμοποιείται ως πρόληψη κατά του καρκίνου της μήτρας. Ωστόσο, θάνατοι, μόνιμες βλάβες και απειλητικές για τη ζωή αντιδράσεις έχουν κρυφτεί, απορριφθεί και υποτιμηθεί από επιστήμονες που εργάζονται για τους κατασκευαστές εμβολίων. Έχουν επίσης κάνει μια επιστημονική ταχυδακτυλουργία με την προσθήκη αλουμινίου, μιας νευροτοξίνης, στο εικονικό φάρμακο, μειώνοντας έτσι την αναλογία των αναφερόμενων αντιδράσεων στο πραγματικό εμβόλιο.

Ωστόσο, παρά τη δοκιμή των εμβολίων κατά του εικονικού φαρμάκου με αλουμίνιο, περισσότερα νεαρά κορίτσια έχασαν τη ζωή τους μετά την εμβολιασμό τους. 14 από τα 2.881 που εμβολιάστηκαν πέθαναν στη συνέχεια σε σύγκριση με τρία που έλαβαν το εικονικό φάρμακο. Και 3% - ή 212 κορίτσια – από τα 7.071 που έλαβαν την υψηλότερη δόση του εμβολίου HPV υπέστησαν μια σοβαρή ανεπιθύμητη αντίδραση.

Ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας στο Μεξικό αξιολόγησαν 28 μελέτες που διερευνούσαν την επίδραση των τριών HPV εμβολίων που κυκλοφορούσαν στην αγορά μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο.

Μόνο δύο από τις 16 τυχαιοποιημένες δοκιμές - όπου εικονικό φάρμακο δοκιμάζεται έναντι του ενεργού φαρμάκου - χρησιμοποίησαν αδρανές αλατούχο διάλυμα. Οι υπόλοιπες πρόσθεσαν αλουμίνιο στο εικονικό φάρμακο, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα να αντιδράσει ένας ασθενής σε αυτό.

Ανεξάρτητες δοκιμές ασφάλειας έχουν επιβεβαιώσει τα ευρήματα των ερευνητών. Οι ισπανοί ερευνητές ανακάλυψαν 10 φορές μεγαλύτερο ποσοστό ανεπιθύμητων ενεργειών σε σύγκριση με άλλα εμβόλια, ενώ καναδοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα μία στις 10 γυναίκες που εμβολιάστηκε κατά του ιού του HPV χρειάστηκε επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη εντός 42 ημερών από τον εμβολιασμό.

 Πηγή: Clinical Rheumatology, 2017; doi: 10.1007/s10067-017-3768-5