1ο Διεθνές Συνέδριο Παραδοσιακής & Συμπληρωματικής Ιατρικής Κωνσταντινούπολη 2018

Κατηγορία Ειδήσεις
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018 11:26 Διαβάστηκε 784 φορές
online Πέτρος Ε. Ζορμπάνος

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε το στίγμα του στην Κωνσταντινούπολη, σε μια διεθνή διοργάνωση, καλώντας τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να εφαρμόσουν το πρότυπο της ολοκληρωμένης ιατρικής, χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές & μεθόδους που είναι ασφαλείς, τεκμηριωμένες και εφαρμοσμένες για αρκετά χρόνια.

Η Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART) Dr. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου ήταν ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους.

Ο ιατρικός βελονισμός είχε μεγάλη παρουσία στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο Συμπληρωματικής και Παραδοσιακής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κωνσταντινούπολη (18 – 22 Απριλίου 2018) υπό την διοργάνωση του Υπουργείου Υγείας της Τουρκίας.

Συμμετείχαν 3000 σύνεδροι και 500 περίπου ομιλητές από διαφορετικές θεραπευτικές μεθόδους. Ο βελονισμός αναγνωρίζεται πλέον ως μία σημαντική ιατρική πράξη που δρα χωρίς παρενέργειες και με χαμηλό κόστος. Μπορεί να βοηθήσει σε πολλές και διαφορετικές παθήσεις τόσο στην θεραπεία τους όσο και στην πρόληψη αυτών.

Η χρησιμότητα του βελονισμού ως μέθοδος θεραπείας είναι ενταγμένη πια στο ιατρικό σύστημα βοηθώντας έτσι στην ευεξία, πρόληψη και θεραπεία των παθήσεων.

Η Dr. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου ως πρόεδρος – moderator του κύκλου των ομιλιών για το βελονισμό επισήμανε τα πλεονεκτήματα του βελονισμού. Όσον αφορά την έρευνα για τις εξαρτήσεις, που ως πολυπαραγοντική πάθηση είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι βιοχημικά ο βελονισμός βοηθάει. Επίσης στον χρόνιο πόνο η ικανότητα του βελονισμού να εξατομικεύει τον τρόπο θεραπείας είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Το συμπέρασμα που προέκυψε από τη διεθνή αυτή συνάντηση ήταν πως ο βελονισμός χρειάζεται να ενταχθεί στην καθημερινή ιατρική πράξη χάρη στα μεγάλα οφέλη του όπως είναι: η απουσία παρενεργειών, η δυνατότητα συνέργειας με το φάρμακο, το γεγονός ότι αποτελεί μια φυσική μέθοδο θεραπείας, μέθοδος πρόληψης και τέλος η ολοκληρωμένη βελτίωση στην ποιότητα ζωής που προσφέρει, καθώς και της Γηριατρικής.

Άρα όχι μόνο να ζούμε πολύ, αλλά να ζούμε καλά!