Αναλύοντας τέσσερα συστατικά στα προϊόντα αντιγήρανσης

Κατηγορία Info
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 00:00 Διαβάστηκε 3558 φορές
Issue 65

Holistic Life editors

Τα προϊόντα αντιγήρανσης είναι γνωστά για τις μεγάλες υποσχέσεις τους, όπως ότι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τονώνουν το μηχανισμό παραγωγής κολλαγόνου του δέρματος. Ωστόσο δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι όλα αυτά τα προϊόντα μειώνουν τις ρυτίδες ή επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης αποτελεσματικά. Η μεγάλη ποικιλία των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά σήμερα, καθιστούν δύσκολο για τον καταναλωτή να γνωρίζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε προϊόντος. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε τους σωστούς συνδυασμούς συστατικών. Εδώ παρουσιάζουμε 4 από τα συνηθέστερα δραστικά συστατικά σε προϊόντα κατά της γήρανσης. Επιπλέον, εξηγούμε λεπτομερώς τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν αν αυτά τα συστατικά είναι αποτελεσματική ή όχι.

1) Πεπτίδια

Κατά τη διαδικασία της γήρανσης, το δέρμα χάνει την περιεκτικότητά του σε λίπος και γίνεται λεπτότερο. Αυτό οδηγεί σε χαλάρωση και ανάπτυξη λεπτών γραμμών. Επιπλέον, μειώνεται η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου στο σώμα. Αυτές οι δύο ουσίες είναι απαραίτητες για να παραμένει το δέρμα λείο και νεανικό. Τα πεπτίδια είναι μία μορφή πρωτεΐνης που βοηθούν στη διέγερση της ανάπτυξης νέων κυττάρων και της επούλωσης των κυττάρων του δέρματος.

Τα οφέλη των πεπτιδίων για υγιές δέρμα είναι συζητήσιμα. Επιπλέον, τα βιολογικά οφέλη είναι άγνωστα. Τα πεπτιδικά μόρια είναι μεγάλα. Ως εκ τούτου, με βάση την επιφάνεια και το σχηματισμό του δέρματος, μπορεί να μην έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στο δέρμα βαθιά. Ωστόσο, τα πεπτίδια αποτελούν καλό συστατικό σε κρέμες για την ενυδάτωση του δέρματος, η οποία καθιστά τις λεπτές γραμμές λιγότερο ορατές. Ο ρόλος των πεπτιδίων στη μείωση των ρυτίδων δεν έχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

2) Α-υδροξυοξέα (ΑΗΑ)

Τα Α-υδροξυοξέα περιλαμβάνουν το κιτρικό, το γλυκολικό, και το γαλακτικό οξύ, τα οποία είναι εντελώς φυσικά συστατικά που προέρχονται από γαλακτοσάκχαρα και φρούτα. Αυτά τα οξέα είναι εξαιρετικά απολεπιστικά, τα οποία απαλλάσσουν το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και προάγουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Κάθε οξύ σε αυτή την κατηγορία έχει ένα μοναδικό ρόλο και λειτουργία. Το γαλακτικό οξύ (που προέρχεται από το ξινόγαλα) βοηθά στην αποβολή των νεκρών κυττάρων, φωτίζοντας την επιδερμίδα. Το γλυκολικό οξύ, που παράγεται από ζαχαροκάλαμο, μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, διασφαλίζοντας ότι το δέρμα γίνεται σφιχτό και λείο.

3) Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι μία φυσική μορφή της βιταμίνης Α. Μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και βοηθά στην ελαστικότητα και το πάχος του δέρματος. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η ρετινόλη είναι χρήσιμη για τη βελτίωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Πολλές κρέμες για το δέρμα και προϊόντα αντιγήρανσης έχουν ρετινόλη ως δραστικό συστατικό. Μια άλλη μορφή της ρετινόλης είναι η τρετινοΐνη, η οποία αποτελεί φαρμακευτικό προϊόν και οι παρενέργειες που μπορεί να εμφανίσει η χρήση της είναι πολλές. Οι έγκυες πρέπει να αποφεύγουν αυτό το συστατικό, διότι μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες.

4) Ρεσβερατρόλη

Η ρεσβερατρόλη είναι μια δραστική φυτική ουσία η οποία περιέχεται στο κόκκινο κρασί. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα σε προϊόντα αντιγήρανσης. Πολλοί έχουν επισημάνει οφέλη της για την υγεία, όπως η αντιστροφή και η πρόληψη χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κρασιού σε μέτριες ποσότητες έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων ρεσβερατρόλης χρήζει περισσότερης έρευνας.

Αυτά ήταν τα δραστικά συστατικά σε προϊόντα αντιγήρανσης. Ωστόσο, είναι πάντα καλό να λαμβάνονται με φυσικό τρόπο. Άλλωστε, η γενναιοδωρία της φύσης είναι απεριόριστη.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική… έρχεται στην Αθήνα! »