Η συνάντηση εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ομοιοπαθητικής (E.C.H.) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Κατηγορία Info
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 22:38 Διαβάστηκε 605 φορές
online Βάλλυ Καλοζούμη

Στις 13-14-15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε τριήμερη συνάντηση εργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιστημονικών Υποεπιτροπών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ομοιοπαθητικής (European Committee for Homeopathy E.C.H.), η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Η ECH είναι μια Ευρωπαϊκή ομοσπονδία 40 ιατρικών Ομοιοπαθητικών Εταιριών σε 25 Ευρωπαϊκές χώρες, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 45.000 γιατρούς με εκπαίδευση στην Ομοιοπαθητική.

Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης, την Παρασκευή 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου της E.C.H. στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel, στο κέντρο της Αθήνας, όπου συμμετείχαν ο Δημοσθένης Παπαμεθοδίου, Νευρολόγος - Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, ο Βαγγέλης Ζαφειρίου, Ψυχίατρος - Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας, ο Άθως Όθωνος, Ιατρός - Πρόεδρος της Ομοιοπαθητικής Ακαδημίας και η Πρόεδρος της E.C.H. Helene Renoux, η οποία πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: "Η θέση και η σημασία της Ομοιοπαθητικής στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Υγείας".

Μεταξύ άλλων, η κα Helene Renoux, στην παρουσίασή της σημείωσε ότι η Ομοιοπαθητική είναι η δεύτερη πιο συχνή μορφή Συμπληρωματικής Ιατρικής. Στην Ευρώπη, εξασκείται σε 40 από τις 42 χώρες. Εκατό εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν ομοιοπαθητικά φάρμακα για τρέχοντα θέματα υγείας σε καθημερινή βάση.

Το θεσμικό καθεστώς της Ομοιοπαθητικής διαφέρει κατά πολύ στις χώρες της Ευρώπης, όπως διαφέρει και η κατάσταση της ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και η διαθεσιμότητα των ομοιοπαθητικών φαρμάκων σε αυτές.

Όπως τόνισε, η Ομοιοπαθητική αποτελεί λύση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αφορούν το μέλλον του πλανήτη, όσον αφορά την οικονομική και την οικολογική κρίση. Επιπλέον είναι μία ισχυρή λύση κατά της μικροβιακής αντοχής, του κύριου προβλήματος δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως.

Τελειώνοντας, τόνισε ότι οι έγκυρες έρευνες που αξιολογούν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της Ομοιοπαθητικής αυξάνουν συνεχώς, αποδεικνύοντας ότι η Ομοιοπαθητική είναι η απάντηση στις προσδοκίες της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων πολιτών που αναζητούν έναν νέο τρόπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, έναν τρόπο που χαρακτηρίζεται από βιώσιμες, αποτελεσματικές και ήπιες θεραπευτικές μεθόδους.