Ο ΠΟΥ χρησιμοποιεί κακή επιστήμη για να αυξήσει το ποσοστό θανάτων από ιλαρά

Κατηγορία Info
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 09:56 Διαβάστηκε 700 φορές
online Ιορδάνης Βελισσάρης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) φουσκώνει τον αριθμό των θανάτων από ιλαρά σε όλο τον κόσμο για να ενθαρρύνει τη χρήση του εμβολίου MMR. Χωρίς καμία αμεροληψία, αναφέρει την ιλαρά ως αιτία των παιδικών θανάτων όταν δεν έχει αποδειχθεί η πραγματική αιτία και ισχυρίζεται ότι το ποσοστό θνησιμότητας για την ιλαρά στη Νοτιοανατολική Ασία είναι μεγαλύτερο από το συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων περιπτώσεων.

Ο ΠΟΥ ισχυρίζεται ότι 110.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πέθαναν από την ιλαρά το 2017 – ωστόσο αυτό το συνολικό νούμερο μπορεί να είναι πολύ φουσκωμένο, λέει ο ιατρικός ερευνητής Peter Johnson. Όπως αναφέρει, ο αριθμός αυτός έχει περισσότερο να κάνει με εικασίες και προκαταλήψεις παρά με πραγματική επιστήμη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χρησιμοποιεί δύο παράγοντες για να καταλήξει στον συνολικό θάνατο από ιλαρά: το σύνολο των παιδικών θανάτων μιας χώρας και το ποσοστό χρήσης του εμβολίου MMR. Σε περιοχές του κόσμου που υπάρχει χαμηλή απορρόφηση του εμβολίου, οι ερευνητές του ΠΟΥ έχουν υποθέσει ότι οι θάνατοι των παιδιών είναι πιο πιθανό να προκλήθηκαν από την ιλαρά.

Αυτή η υπόθεση προκαλεί στατιστικές ανωμαλίες, όπως η αναφορά 28.474 περιπτώσεων ιλαράς στη Νοτιοανατολική Ασία το 2017 και 35.925 θανάτων από ιλαρά. Επιπλέον, 107.000 από τους 110.000 θανάτους σημειώθηκαν στις φτωχότερες χώρες του κόσμου, γεγονός που υποδηλώνει ότι η φτώχεια είναι πιθανότερο να είναι η πραγματική αιτία και τα στοιχεία δεν λαμβάνουν επίσης υπόψη τις βελτιωμένες στρατηγικές αντιμετώπισης των περιπτώσεων ιλαράς, όπως η χορήγηση βιταμίνης Α, η οποία, πάλι, καθιστά την ασθένεια λιγότερο πιθανό να είναι θανάσιμη.

Πηγή: WDDTY