Ο πόλεμος κατά της ιβερμεκτίνης συνεχίζεται

Κατηγορία Info
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 07:13 Διαβάστηκε 898 φορές
Online Alliance for natural health

Οι επιθέσεις στην ιβερμεκτίνη συνεχίζονται αμείωτες, παρά τα κλινικά και επιστημονικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητά της για έναν κύριο λόγο: Δεν μπορεί να υπάρχει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (Emergency Use Authorisation) για τα εμβόλια εάν υπάρχει παράλληλα βιώσιμη θεραπεία. Καθώς τα εμβόλια για τον κορονοϊό (εκτός από το comirnaty) είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο, παρέχονται στο πλαίσιο αδειών έκτακτης ανάγκης. Ως εκ τούτου, η επιτυχία της ιβερμεκτίνης στη θεραπεία της νόσου Covid-19 απειλεί τις άδειες χρήσης των νέων εμβολίων. Επιπλέον, το γεγονός ότι τόσο η Pfizer όσο και η Merck αναπτύσσουν αντι-ιικά χάπια για να λαμβάνονται παράλληλα με τα εμβόλια για την καταπολέμηση του covid-19 είναι άλλος ένας λόγος για την ανάγκη να απομακρυνθεί οριστικά η ιβερμεκτίνη από την σκακιέρα του covid.

Στα συνηθισμένα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να προβάλλονται οργανωμένες προσπάθειες να στραφεί η κοινή γνώμη ενάντια στην ιβερμεκτίνη, με τη δυσφήμιση οργανισμών που προωθούν τη χρήση της. Πολλοί προσφεύγουν στο δικαστήριο για να πάρουν ιβερμεκτίνη σε απελπισμένες προσπάθειες να βοηθήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να αναρρώσουν. Σε μια περίπτωση, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο διέταξε τη χρήση της ιβερμεκτίνης, το νοσοκομείο αγνόησε τη διαταγή και δεν παρείχε το φάρμακο. Δυστυχώς ο ασθενής πέθανε, οπότε η οικογένεια δεν θα μάθει ποτέ αν η ιβερμεκτίνη θα μπορούσε να τον βοηθήσει να αναρρώσει.

Οι ιατρικές αρχές της Αυστραλίας για να αποτρέψουν τη χρήση της ιβερμεκτίνης απαγόρευσαν στους γιατρούς να συνταγογραφούν τη χρήση της για τη θεραπεία του Covid-19. Σκαλίζοντας λίγο πιο βαθιά διαπιστώνουμε ότι η αμερικανική επιτροπή που συνέστησε να μην χρησιμοποιείται η ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία του covid-19  εμφανίζει σημαντικές συσχετίσεις και συγκρούσεις συμφερόντων που πιθανόν να επηρεάζουν την απόφασή της. Με τις επιστημονικές αποδείξεις για την αποτυχία αποτελεσματικότητας  των εμβολίων κατά του covid να συσσωρεύονται, η παρεμπόδιση της χρήσης της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία του covid-19 πιθανότατα θα επηρεάσει τόσο τα εμβολιασμένα όσο και τα μη εμβολιασμένα άτομα, καθώς όλοι θα επωφεληθούν από τη χρήση της εάν προσβληθούν από τον ιό.

Πηγή: Alliance for natural health