Σημαντικές συμβουλές για την ακτινοβολία από κινητά, υπολογιστές, modem / router, ασύρματα τηλέφωνα

Κατηγορία Περιβάλλον
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 00:00 Διαβάστηκε 1765 φορές
Issue 74

Συχνά μας ρωτάνε τι να κάνει κανείς και τι να μην κάνει, ώστε να μειώσει την έκθεσή του στην επιβλαβή ακτινοβολία που εκπέμπουν ασύρματες συσκευές. Η πολιτική είναι να χρησιμοποιούμε όσο λιγότερο μπορούμε την ασύρματη τεχνολογία. Ακολουθούν απλές συμβουλές για την καθημερινότητά μας.

Τι να μην κάνετε:

Μην προτρέπετε τα παιδιά να χρησιμοποιούν κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, εκτός και εάν είναι ανάγκη.

Μην αφήνετε τα παιδιά να κοιμούνται με το ασύρματο τηλέφωνο δίπλα τους ή το κινητό ανοιχτό (βάλτε το σε κατάσταση Airplanemode), ούτε στο wi-fi.

Μην χρησιμοποιείτε το κινητό στο αυτοκίνητο όταν επιβαίνουν παιδιά, εκτός και εάν το κινητό συνδέεται με εξωτερική κεραία αυτοκινήτου.

Μην αφήνετε το κινητό σας κοντά σε μωρό ή παιδί και ποτέ στην πίσω πλευρά της κούνιας (κοντά στο προσκέφαλο).

Μην αφήνετε τα παιδιά να έχουν ανοικτά κινητά στην τσέπη τους.

Μην χρησιμοποιείτε ΠΟΤΕ (αν είναι δυνατόν) κινητό ή ασύρματο τηλέφωνο αν είστε έγκυος αλλά ούτε και tablet, ειδικά κοντά στην κοιλιά. Προτιμάτε υπολογιστές που συνδέονται ενσύρματα στο internet.

Τι να κάνετε:

Ενθαρρύνετε τις κλήσεις πολύ μικρής διάρκειας και την αποστολή sms αντί των μεγαλύτερων σε διάρκεια κλήσεων.

Επιβεβαιώστε ότι το κινητό του παιδιού σας είναι κλειστό το βράδυ (ή σε κατάσταση Airplanemode ΧΩΡΙΣ ανοικτό wi-fi). Επιδιώξτε το ίδιο και για άλλες ώρες της ημέρας. Είναι πάντως καλύτερα να είναι ανοικτό μόνο το wi-fi κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν το παιδί σας έχει πάνω του κινητό, αγοράστε του μια EMRSHIELD θωρακισμένη πλάτη κινητού, που δημιουργεί μια ασπίδα από την ακτινοβολία στην πίσω πλευρά του κινητού. Έτσι όταν το έχει στην τσέπη του προστατεύεται.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να μην βάζουν ποτέ το κινητό στο αυτί τους. Μπορούν να μιλούν με ανοικτή ακρόαση, ενσύρματο ή ασύρματο Bluetooth ακουστικό.

Κάνετε μικρής διάρκειας κλήσεις στο ασύρματο τηλέφωνο.

Αντικαταστήστε το κλασικό ασύρματο τηλέφωνο με ένα ενσύρματο ή ένα ασύρματο που υποστηρίζει τις τεχνολογίες ECODECT και ECO + (μηδενικής ακτινοβολίας όταν δεν χρησιμοποιείται και όταν φορτίζει).

Κλείστε ή ελαχιστοποιήστε τη χρήση του ασύρματου wi-fimodem / router σας. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε ένα SUPERBOX κουτί modem / router που μειώνει την ακτινοβολία του modem / router κατά 95%.

Αντικαταστήστε το ασύρματο babymonitor με ενσύρματο. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε ένα SUPERBOX κουτί για babymonitor που μειώνει την ακτινοβολία του babymonitor κατά 80%.

Τα τελευταία νέα από την Ευρώπη:

Στην Αγγλία, ο Ιατρικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι παιδιά κάτω των 16 ετών δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, παρά μόνο για επείγουσες κλήσεις μικρής διάρκειας.

Στη Γαλλία, η Γαλλική κυβέρνηση απαγορεύει τη διαφήμιση κινητών τηλεφώνων σε παιδιά.

Όλες οι ανεξάρτητα χρηματοδοτημένες επιστημονικές έρευνες για τη μακροχρόνια χρήση κινητών, βρήκαν αυξημένες πιθανότητες σχηματισμού όγκων στον εγκέφαλο.

Περισσότερα στοιχεία: wiredchild.org

Γράφει ο Γιάννης Δ. Μαρούδας

Προϊόντα για τη θωράκιση και ακτινομόνωση θα βρείτε στο website: www.mobilep