Είμαστε ό,τι τρώμε; Η πραγματικότητα πίσω από μία είδηση

Κατηγορία Safe
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 20:41 Διαβάστηκε 1510 φορές
Issue 49

Γράφει ο Πέτρος Αργυρίου

Κάπως έτσι ξεκινάν όλες οι μεγάλες ειδήσεις: αποκαλυπτικό, σοκαριστικό, τρομακτικό, φοβερό, συγκλονιστικό, προεξοφλώντας την αντίδραση του αναγνώστη σε μια είδηση. Κάθε είδηση είναι υπαρκτή αφού υπάρχει. Δυστυχώς όμως ανυπόφορα πολλές ειδήσεις είτε δεν είναι ακριβείς, είτε δεν είναι αληθείς, είτε είναι απλά προπαγανδιστικά ψεύδη. Οι δημοσιογράφοι πουλούν είδηση. Και για να πουλήσουν θυσιάζουν την αξιοπιστία της ελληνικής δημοσιογραφίας στο βωμό του εντυπωσιασμού. Ειδήσεις όπως αυτές: -(«SOS! Μας μετατρέπουν σε κανίβαλους... Ανθρώπινα εμβρυϊκά κύτταρα σε τροφές - εμβόλια- φάρμακα. SOS!») Ή αυτό: «Συνεργάτες του Obama αποφάσισαν ότι ο κανιβαλισμός με τα εκτρωμένα έμβρυα στην PepsiCO είναι θεμιτή δραστηριότητα»

Η είδηση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, κανείς δεν μπήκε στο κόπο να διασταυρώσει τις πηγές της.

Περί τίνος πρόκειται;> Υποτίθεται ότι μεγάλες εταιρίες αναψυκτικών και τροφίμων όπως η Pepsico, η Cadbury, η Nestle, η Ajinomoto κ.λ.π χρησιμοποιούν κύτταρα από εκτρωμένα έμβρυα για να βελτιώσουν τη γεύση των προϊόντων τους, κύτταρα που προμηθεύονται από την εταιρία Senomyx –απολύτως αηδιαστική και κατακριτέα πρακτική.

Περί τίνος όμως πρόκειται πραγματικά; Πρόκειται για ψευδή συναγερμό και για μαύρη προπαγάνδα που άκριτα και ιικά αναπαράγουν τα παπαγαλάκια της ιντερνετικής ειδησεογραφίας. Μιλώντας με την υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της εταιρίας, την Gwen Rosenberg, μου προκλήθηκε μια δυσάρεστη αίσθηση μυστικοπάθειας: «Δεν συζητάμε για την έρευνα μας», μου είπε. Όταν επέμεινα η απάντηση ήταν «δεν συζητάμε φήμες του Ίντερνετ» και εκεί η επικοινωνία έκλεισε. Σωστή ή λάθος αυτή είναι η γραμμή της Senomyx. Και την ίδια ακριβώς απάντηση η Rosenberg έδωσε και στους Miami New Times: «Δεν συζητάμε για την έρευνά μας».

Τι κάνει ακριβώς η εταιρία; Υπεκφεύγει όταν απαντάει ότι δεν έχει σχέση με τη βλαστοκυτταρική έρευνα. Η εταιρία πειραματίζεται πάνω σε υποδοχείς γεύσεις που παίρνει από μια κυτταρική γραμμή, την κυτταρική γραμμή ΗΕΚ 293, η οποία είχε ληφθεί από εκτρωμένο έμβρυο στην Ολλανδία τη δεκαετία του 1970. Η συγκεκριμένη κυτταρική σειρά χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην κυτταρική έρευνα. Για να γίνει απολύτως σαφές: Δεν πρόκειται για μέλη εμβρύων ή κάτι τέτοιο. Πρόκειται για κύτταρα τα οποία καλλιεργούνται εδώ και δεκαετίες και έχουν εκτεταμένη χρήση. Τα προϊόντα των εταιριών αναψυκτικών και τροφίμων Δεν Περιέχουν Βλαστοκύτταρα. Η Senomyx παράγει ενισχυτές κα αναστολείς γεύσεις. Δεν πουλάει βλαστοκύτταρα. Πουλάει ουσίες. Ο ισχυρισμός περί κανιβαλισμών και ακούσιας πτωματοφαγίας σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης δεν ευσταθεί. Και αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί ο ισχυρισμός αυτός προέρχεται από ομάδες με οπισθοδρομικές αντιλήψεις.

Η ομάδα πίσω από τη μαύρη προπαγάνδα είναι η χριστιανική Children of God for Life που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως θεοσυντηρητικοί. Ήταν αυτοί στους οποίους βασίστηκε ο George W Bush και η νεοσυντηρητική του αγέλη για να ανέλθουν στην εξουσία. Οι θεοσυντηρικοί, θρησκόληπτοι και οπισθοδρομικοί, πήραν σαν αντάλλαγμα μια πολιτική που χαρακτηρίστηκε ως «πόλεμος κατά της επιστήμης». Κεφαλαιώδους σημασίας για αυτούς έχουν ζητήματα που αφορούν τη ζωή, ζητήματα βιοηθικής. Οι θεοσυντηρητικοί απεχθάνονται το να μπαίνει η επιστήμη στα χωράφια του θεού. Και αφού κατά αυτούς η ζωή και η δημιουργία ανήκει στο θεό, αντιτάσσονται εξίσου σε κάθε προσπάθεια ανθρώπινης επέμβασης στη θεϊκή τάξη πραγμάτων είτε αυτή είναι καλόβουλη είτε όχι, είτε αυτή είναι ωφέλιμη είτε όχι.

Το αποτέλεσμα αυτής της ανίερης συμμαχίας πολιτικής και θρησκείας ανάμεσα στους νεοσυντηρητικούς και τους θεοσυντηρητικούς ήταν η βλαστοκυτταρική έρευνα στις ΗΠΑ να παγώσει για χρόνια. Χρόνια που δε θα γυρίσουν πίσω για τις ζωές που χαθήκαν και χρειάζονταν μια αλματώδη πρόοδο στην βλαστοκυτταρική έρευνα για να σωθούν. Απλά: οι θεοσυντηρητικοί δεν ανέχονται τα βλαστοκύτταρα. Δεν ανέχονται επίσης τις εκτρώσεις. Γι’ αυτό και σε αυτή τη μαύρη τους προπαγάνδα κατάφεραν να συνδυάσουν και τα δύο ώστε να προκαλέσουν τη δημόσια κατακραυγή απέναντι και στα δύο: Εκτρωμένα βλαστοκύτταρα σε αναψυκτικά και τρόφιμα. Φωνάξτε το παντού. Διαδώστε. Φρίξτε. Καταδικάστε άκριτα. Οι θεοσυντηρητικοί δεν μετέτρεψαν τα κωλύματα τους σε μια ηθική εκστρατεία και μόνο. Στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει οικονομικό πόλεμο στις εταιρίες που συνεργάζονται με τη Senomyx, ανακοινώνοντας ένα μποϋκοτάζ που σίγουρα ωφελεί τις ανταγωνίστριες εταιρίες τους.

Και μια που μιλήσαμε για εταιρίες και οικονομικούς πολέμους είναι καιρός να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης. Και αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από τα λεφτά. Η Senomyx χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που όπως ήδη είδαμε εσφαλμένα -και όχι υπ’ ευθύνη της- βλάπτει την δημόσια εικόνα της κρίσιμης βλαστοκυτταρικής έρευνας. Και για ποιο λόγο το κάνει; Για να έχουν τα προϊόντα καλύτερη γεύση. Εκατομμύρια τόνοι άχρηστων θρεπτικά και βλαπτικών προϊόντων που μας ξαφρίζουν το πορτοφόλι θα έχουν ακόμη καλύτερη γεύση- ακαταμάχητη. Με άλλα λόγια, η τεχνολογία της Senomyx παρότι υπόσχεται ότι θα μειώνει την ποσότητα της ζάχαρης στα προϊόντα έχει σα βασικό της στόχο τον ακόμη μεγαλύτερο εθισμό μας στον παρασιτικό καταναλωτισμό.

Και γιατί οι εταιρίες κολοσσοί να θέλουν να συνεργαστούν με μια εταιρία που θέλει κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι πολύ απλή και συνηθισμένη: Για το κέρδος και για τον έλεγχο της συμπεριφοράς μας. Άλλωστε, για τις εταιρίες αυτά τα δύο είναι συζευγμένα. Οι εταιρίες χρησιμοποιούν επανανευροπρογραμματισμό είτε μέσω οπτικοακουστικών ερεθισμάτων (π.χ. τηλεοπτικές διαφημίσεις) είτε μέσω χημικών ουσιών (π.χ. τεχνικά γλυκαντικά) ώστε να μας εμφυτεύουν καταναλωτικές συνήθειες που θα τους επιτρέπουν να κατευθύνουν την καταναλωτική μας συμπεριφορά και επομένως και τη ροή των χρημάτων μας. Ας μπούμε σε λίγο βαθύτερα νερά: για να καταλάβουμε καλύτερα την εταιρική κουλτούρα, ας δούμε σε ποιους ανήκει σήμερα η Senomix. Ας συστηθούμε με κάποιους από τους μεγαλομετόχους της :

Goldman Sachs: Η εταιρία που έχει αποκτήσει τεράστια πολιτική επιρροή και έλεγχο αποτελεί από μόνη της ένα είδος «μαλακής» σκιώδους παγκόσμιας κυβέρνησης.
Prescott Group Capital Management: Το όνομα Prescott αφορά επιχειρηματίες της πολιτικής δυναστείας Bush. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για απλή συνωνυμία. Μάλλον όχι. Πιθανότερο είναι να πρόκειται για έναν από τους πολλούς επιχειρηματικούς βραχίονες της οικογένειας Bush.
State Street Capital: Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χρηματοπιστωτικού. Να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs δεν είναι η μεγαλύτερη εταιρία του χρηματοπιστωτικού. Εταιρίες όπως η State Street Capital είναι πολύ μεγαλύτερες και για αυτόν ακριβώς το λόγο σκοπίμως παραμένουν σχετικά αφανείς.
Rockefeller Financial Services: Εδώ σίγουρα δεν πρόκειται για απλή συνωνυμία. Αν και δεν γνωρίζουμε το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρίας, αυτή ιδρύθηκε από τους Rockefellers, την οικογένεια των κροίσων με τεράστια επίδραση στην αμερικανική πολιτική. Ανάμεσα σε άλλα οι Rockefellers ίδρυσαν και την Τριμερή Επιτροπή (Trilateral Commission) μέλος της οποίας υπήρξε και ο δοτός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Τα μεγάλα παιδιά του χρηματοπιστωτικού γουστάρουν μια από τις γεύσεις που παράγει η Senomyx: Τη γεύση του χρήματος και του ελέγχου των καταναλωτικών κοπαδιών. Ας περάσουμε λίγο στους πελάτες της Senomyx: Όπως π.χ Την Ajinomoto. H Ajinomoto παράγει το αμφιλεγόμενο τεχνητό γλυκαντικό ασπαρτάμη, το οποίο αρχικά παραγόταν από τη Searle. Διευθύνων σύμβουλος της Searle ήταν ο Donald Rumsfeld, βασικό πολιτικό πρόσωπο των νεοσυντηρητικών. Πολύ πριν την ασπαρτάμη η φαρμακευτική ναυαρχίδα της Searle ήταν «το χάπι» καθώς ήταν η πρώτη εταιρία που διέθεσε εμπορικά τα πρώτα αντισυλληπτικά χάπια. Την έρευνα για τα αντισυλληπτικά χάπια και την εμπορευματοποίησή τους την στήριξε το ίδρυμα Rockefeller. Αρκετά αργότερα από τη θητεία του στη Searle, o Rumsfeld βρίσκεται στη Gillead Sciences, την εταιρία που κατασκεύασε το αντιγριπικό Tamiflu. Και μετά ήρθαν οι «πανδημίες γρίπης» που εκτόξευσαν τις πωλήσεις του Tamilfu στα ύψη. Το ίδιο και την προσωπική περιουσία του Rumsfeld. Μερικές χιλιάδες διαπλεκομένων και αλληλεξαρτούμενων ανθρώπων λαμβάνουν τις αποφάσεις για τα δισεκατομμύρια των ανθρωπίνων πληθυσμών και τα αναγκάζουν να πειθαρχούν σε αυτές. Στη μαύρη λίστα της μαύρης προπαγάνδας των θεοσυντηριτικών για δήθεν εκτρωμένα έμβρυα σε ποτά και τρόφιμα εταιριών που συνεργάζονται με τη Senomyx περιλαμβάνονται ξεχωριστά οι εταιρίες Kraft και Cadbury. H Cadbury εξαγοράστηκε από την Kraft το 2010, εξαγορά που κόστισε σε εκατοντάδες βρετανούς εργαζομένους τη δουλειά τους. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι το ποιοι συμμετείχαν στην εξαγορά: Αυτοί που επιχείρησαν να «προστατεύσουν» την Cadbury από την εξαγορά ανήκαν στο βαρύ πυροβολικό του χρηματοπιστωτικού και ήταν η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η UBS.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε και ο Akeel Sachak, άνθρωπος της οικογένειας των Rotschild, των απολύτων οικονομικών ηγεμόνων της Ευρώπης κατά τον 19ο αιώνα, μιας οικογένειας που συνεχίζει εν κρυπτώ να ασκεί εξόχως σημαντική επιρροή στις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις ακόμη και σήμερα. Στην ίδια υπόθεση μπλέχθηκε για λογαριασμό άλλης εταιρίας που εποφθαλμιούσε την Cadbury και ο Baron Trot, άνθρωπος του μεγιστάνα των ΜΜΕ (με άλλα λόγια άρχοντας της σκέψης εκατομμυρίων τηλεαθεατών) Warren Buffet . Buffet και Rothschilds συμμετέχουν από κοινού σε επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως αυτή της επένδυσης στην πετρελαϊκή εταιρία Genie που δραστηριοποιείται σε σχέση με τα ισραηλινά πετρέλαια.

Για ποιο λόγο όλοι αυτοί οι άρχοντες του κόσμου να ασχολούνται άμεσα ή εντελώς έμμεσα με μια εταιρία που ασχολείται με τη γεύση μας; Την απάντηση την ξαναέδωσα: Γιατί η εταιρία αυτή μας εθίζει στον καταναλωτισμό. Και το ναρκωτικό μας αυτό δίνει στους άρχοντες του κόσμου το δικό τους ναρκωτικό: Την εξουσία τους πάνω μας. Δυστυχώς, είμαστε αυτό που τρώμε. Και δυστυχώς αυτό που τρώμε νοητικά είναι εξίσου δηλητηριώδες με τη σαβούρα που τρώμε βιολογικά. Ίσως και περισσότερο. Έχουμε δολίως υποδουλωθεί σε όλα τα επίπεδα. Οποιαδήποτε προπαγάνδα μας επηρεάζει. Οποιαδήποτε επίσημη δήλωση μας πείθει. Η κρίση μας έχει ατροφήσει, αν υπήρξε ποτέ. Υπερασπιζόμαστε θέσεις και όχι την πραγματικότητα. Είμαστε αστραφτερά τενεκεδένια στρατιωτάκια σε ένα πόλεμο αθέατο. Επιβραβεύουμε τους προπαγανδιστές και τα παπαγαλάκια και δεν αναζητούμε τους αφιερωμένους αναζητητές της αλήθειας τους οποίους τους αφήνουμε να τους καταπιεί το έρεβος της αγνωμοσύνης και της βλακείας των υπολοίπων. Είμαστε ότι τρώμε.

Тогда давай обсуждать работу "Скачать чит энджи на русском"раз в неделю независимо "Логические игры для взрослых бесплатно"от того, удастся нам добиться существенного прогресса или нет.

Их сопровождали нестройные, "Раздельное питание скачать таблицу"дикие звуки, поражающие воображение элементы самых разных реальностей "Скачать клип софии ротару"возникали и тут "Скачать dolby digital"же исчезали, проносились мимо необычные пейзажи.

А Линк появляется, только когда я "Сказка сектор газа скачать"отправляюсь на работу.

Пролетев над замолчавшим, сверкающим огнями "Скачать бесплатно прикольные реалтоны на телефон"городом, она "Скачать игру домино козёл"разбилась о скалы Балкина.

Но мы заключили мир с Гитлером!

Его сердце, "Pci device xp драйвер скачать"только что чуть было не выскочившее изо рта, начало "Скачать прикольные музыки на телефон"медленно опускаться на место, но, по-видимому, от перенесенной встряски пострадал слух.