Η τυραννία των νέων εμβολίων

Κατηγορία Safe
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 20:41 Διαβάστηκε 1834 φορές
Issue 54


Του Πέτρου Αργυρίου

Η απάτη της αναβάθμισης της γρίπης των χοίρων το 2009 σε επικίνδυνη πανδημία είναι πλέον καλώς τεκμηριωμένη. Όπως έχω καταδείξει λεπτομερειακώς στο βιβλίο μου «Θανάσιμες Θεραπείες» (εκδ. ETRA 2011), επρόκειτο για μια σκευωρία η οποία προπαρασκευάστηκε από επιστήμονες, οργανισμούς, πολιτικούς και δημοσιογραφικά δίκτυα σε κορυφαίο επίπεδο που στόχο είχαν όχι την προστασία των πληθυσμών αλλά την αναγέννηση τής προ του 2000 μετρίως κερδοφόρας αγοράς των εμβολίων.Όσοι από εσάς αντιστάθηκαν μεν σε αυτή τη μεγάλη κομπίνα που επιβάρυνε και την παγκόσμια υγεία αλλά και την παγκόσμια οικονομία αλλά συναίνεσαν δε στο να γίνουν τα εμβόλια της εποχιακής γρίπης σε κοντινά τους πρόσωπα ή στους ιδίους, θα πρέπει να νιώθουν εξοργισμένοι από την εξαπάτηση που τους έχει γίνει.

Γιατί τα εμβόλια της εποχιακής γρίπης είναι πλέον τριμερή και το ένα μέρος τους συντίθεται από τον ιό Η1Ν1, τον περιβόητο ιό της γρίπης των χοίρων.

Ακόμη δηλαδή και αν επιθυμείτε να εμβολιαστείτε ή να επιτρέψετε να εμβολιαστούν τα παιδιά σας ή η υπερήλικοι γονείς σας για την εποχιακή γρίπη, θα εμβολιαστείτε και κατά της γρίπης των χοίρων, η οποία δεν αποτελεί κυρίαρχο στέλεχος της γρίπης.

Αφού το πλέγμα εμβολιαστικών συμφερόντων έκανε μια τεράστια προπαγάνδα επί ενάμιση χρόνο σε σχέση με την πανδημία φάντασμα της γρίπης των χοίρων, αφού οι πολιτικές είχαν κάθε πρόθεση να επιβάλλουν τον εμβολιασμό, αφού εμβόλια αγοράστηκαν παγκοσμίως από κυβερνήσεις με διαδικασίες Fast Track, στη συνέχεια, ύπουλα και χωρίς τυμπανοκρουσίες εισήγαγαν το «νέο» στέλεχος (στέλεχος που όμοιο του έχει καταγραφεί ήδη από το 1975) στα εποχιακά εμβόλια γρίπης.

Αυτή η εξαπάτηση θα μπορούσε κάποιος αφελής να τη χαρακτηρίσει αθώα αν αφορούσε κάτι που ωφελούσε τη δημόσια υγεία.

Ας δούμε λοιπόν σημείο προς σημείο το πόσο αθώα είναι αυτή η πρακτική

1) Τα ερευνητικά δεδομένα

Α) Αποτελεσματικότητα των αντιγριπικών εμβολίων

Μεταναλύσεις του ιδρύματος Cochrane δεν έχουν δείξει σοβαρή ικανότητα αποτροπής μιας ίωσης μέσω των αντιγριπικών εμβολίων. Πού στηρίζονται λοιπόν οι ισχυρισμοί και οι διαβεβαιώσεις για αποτελεσματικά αντιγριπικά εμβόλια; Μοναχά στα μεγάλα συμφέροντα και τους στρατευμένους από αυτά επιστήμονες. Όσο για τις μελέτες για τις παρενέργειές τους, αυτές είναι ελλιπέστατες. Σε μια αναφορά περιγράφονται μόλις 7 μελέτες για παρενέργειες εμβολίων γρίπης. Πού στηρίζονται λοιπόν οι ισχυρισμοί και οι διαβεβαιώσεις για ασφαλή αντιγριπικά εμβόλια;

Β) Περισσότερα για την ασφάλεια των εμβολίων

Όπως έχει λεπτομερώς καταγραφεί στο βιβλίο μου «Τι δεν σας λένε οι γιατροί» (εκδ. ETRA 2009), δεν υπάρχει ικανή μέθοδος να καθαριστούν τα εμβόλια από επιμολύνσεις από γενετικό υλικό και από κάποιες πρωτεΐνες κάτι που επιτρέπει δυνατότητα επιμολύνσεων. Με άλλα λόγια μπορεί να εμβολιαστείτε κατά ενός μικροοργανισμού και να προσβληθείτε από άλλον που δεν έχει καθαριστεί από το εμβόλιο. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ειδικοί των εμβολίων και το συζητούν κεκλισμένων των θυρών, δεν επιτρέπουν όμως τη διαρροή τέτοιων πληροφοριών για να μην κλονιστεί η πίστη των πληθυσμών στα εμβόλια. Η πιο ζοφερή περιγραφή δόθηκε από το σημαντικότερο ερευνητή και κατασκευαστή εμβολίων του προηγούμενου αιώνα Morris Hillman, στον οποίο αποδίδονται τα 8 από τα 14 κοινώς αποδεχτά και ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια. O Hillman σε μια σχετικά άγνωστη μέχρι πρόσφατα συνέντευξη δήλωσε ότι εμβόλια που ανέπτυξε είχαν επιμολύνσεις από «ιούς καρκίνου» και «ιούς λευχαιμίας». Με άλλα λόγια, με κάποια από τα εμβόλια της εποχής του, οι εμβολιασμένοι έπαιρναν δώρο και παράγοντες που έχουν ενοχοποιηθεί ως καρκινογόνοι.
Το θέμα της επιμόλυνσης δεν έχει λυθεί ποτέ. Παρότι οι τεχνικές έχουν αναπτυχθεί από το 1928 όπου και είχαμε από επιμόλυνση 11 νεκρούς ανάμεσα σε 28 εμβολιασμένους κατά της διφθερίτιδας, το θέμα της επιμόλυνσης παραμένει δομικό στο θέμα των εμβολίων. Τακτικά, παρτίδες εμβολίων αποσύρονται και εμβόλια αποσύρονται σε διάφορες χώρες του κόσμου σχεδόν πάντα όμως εκ των υστέρων, αφού η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Γ) Για την παρασκευή των εμβολίων

Παραδοσιακά, τα ανοσοποιητικά στοιχεία του εμβολίου καλλιεργούνται σε αυγά κότας. Αυτό ανοίγει ένα ακόμη μεγαλύτερο παράθυρο επιμολύνσεων από ζωικούς ιούς και μικροοργανισμούς. Η σκέψη είναι τα αυγά κότας να εγκαταλειφθούν και οι κατασκευαστές εμβολίων να στραφούν προς καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων όπως η πολύ ερευνητικά διαδεδομένη καρκινική σειρά HELA. Φυσικά, αφού το πρόβλημα καθαρισμού των εμβολίων δεν έχει λυθεί, το ενδεχόμενο επιμόλυνσης των εμβολίων από καρκινικά γονίδια οφείλει να μας ανησυχεί. Θυμηθείτε, δε μιλάμε για ατυχήματα. Αυτά συμβαίνουν ούτως ή άλλως. Δεν μιλάμε λοιπόν μόνο για ατυχήματα αλλά και για προβλήματα έμφυτα της διαδικασίας ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων. Τα εμβόλια έχουν διάφορες κατηγοριοποιήσεις. Με εξαίρεση τα τοξειδή εμβόλια που χρησιμοποιούν αδρανοποιημένες τοξίνες όπως τα εμβόλια του τετάνου και της διφθερίτιδας τα οποία έχουν επιδείξει σχετική ασφάλεια, οι περισσότερες από τις άλλες κατηγορίες εμβολίων εμφανίζονται προβληματικές. Τα υποτιθέμενα «νεκρά» εμβόλια δεν περιέχουν λειτουργικό γενετικό υλικό των μικροοργανισμών καθώς χρησιμοποιούνται μέθοδοι καταστροφής του DNA και του RNA. Τι συμβαίνει όμως με τις επιμολύνσεις; Και πόσο επικίνδυνα είναι τμήματα γενετικού υλικού που ναι μεν δε λειτουργεί αλλά βρίσκεται εκεί μετά από ακραίες διαδικασίες;

Για τα ζωντανά εξασθενημένα εμβόλια, τα προβλήματα είναι περισσότερα. Αυτά περιέχουν τους μικροοργανισμούς κατά των οποίων εμβολιαζόμαστε αλλά υποτεθειμένα αυτοί έχουν εξουδετερωθεί, δεν προκαλούν παθογένεια και δεν αναπαράγονται. Η διαδικασία της «εξασθένησης» δεν είναι όμως μια απολύτως εγγυημένη και πιστοποιημένη διαδικασία. Πράγμα που σημαίνει ότι ενίοτε είναι δυνατό οι μικροοργανισμοί -ακόμη και αν έχουν χάσει την παθογένειά τους- να την επανακτήσουν μέσω γενετικών ανασυνδυασμών ή μεταλλάξεων. Πράγμα που σημαίνει ότι κάνουμε ένεση στους εαυτούς μας με επικίνδυνους μικροοργανισμούς που δεν είμαστε σίγουροι ότι έχουν παντελώς χάσει την επικινδυνότητά τους ή ότι δε θα τη ξαναβρούν.

Ιδιαίτερα με τα πολυδύναμα εμβόλια, είναι θεωρητικά πιθανόν να έχουμε ανασυνδυασμούς. Με πολλαπλά εμβόλια εισάγουμε μια σούπα μικροοργανισμών σε αρκετούς από τους οποίους δε θα εκτιθόμασταν ποτέ αν δεν είχαμε κάνει τους εμβολιασμούς. Είναι σα να λέμε ότι έχουμε εξουδετερώσει μια συμμορία εγκληματιών και αφού υποθετικά τους εξουδετερώσαμε, τους βάζουμε μέσα στο σπίτι μας μαζί με ένα κάρο τυχαίους περαστικούς που έτυχε να βρίσκονται δίπλα τους για να λειτουργούν σαν συναγερμός απέναντι σε άλλους εγκληματίες… Δεν είναι μόνο οι ζωντανοί οργανισμοί στα εμβόλια που δημιουργούν προβληματισμό. Πολλά εμβόλια περιέχουν προσθετικά, δηλαδή μια σωρεία χημικών παραγόντων. Αυτά, από τις λιγοστές μελέτες παρενεργειών που έχουν γίνει (και όχι πάντα αμερόληπτες- το αντίθετο θα έλεγα) μπορεί να φαίνονται ασφαλή σε σχέση με μεμονωμένες χορηγήσεις εμβολίων, όμως έχει γίνει ελάχιστη έρευνα για το αν αυτές οι ουσίες λειτουργούν συσωρευτικά. Για το τι προκαλούν αυτές μετά από πέντε, δέκα, είκοσι, εκατό, εμβόλια.

Η λογική των εμβολίων είναι η τεχνητή δημιουργία ανοσίας απέναντι σε μικροοργανισμούς. Τι συμβαίνει όμως στη φυσική ανοσοποίηση αυτών που εμβολιάζονται; Παρότι κάποιες μελέτες δείχνουν ότι εμβολιασμοί έχουν βοηθήσει στη διασταυρούμενη ανοσία (εμβολιασμός που παρέχει ανοσία απέναντι σε ένα μικροοργανισμό να παρέχει ανοσία και σε άλλο μικροοργανισμό με κοινά χαρακτηριστικά με τον πρώτο) άλλες μελέτες δείχνουν ότι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί αποκτούν μεγαλύτερο φάσμα διασταυρούμενης ανοσίας σε σχέση με αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, δείχνουν να έχουν δηλαδή μεγαλύτερη έκταση στους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού. Ιδιαίτερα για παιδιά έχει δειχθεί ότι η φυσική ανοσία συντελεί στην καλύτερη ωρίμανση του ανοσοποιητικού συστήματος.


Ας πάμε στα φάρμακα. Η κατάχρηση αντιγριπικών φαρμάκων τα τελευταία χρόνια έχει ωφελήσει περισσότερο τους ιούς παρά τους ανθρώπους. Τα αντιγριπικά όπως τα περίφημα Tamiflu και Relenza όχι μόνο είναι περιορισμένης αποτελεσματικότητας κατά της γρίπης, όχι μόνο εμφάνισαν ενίοτε σοβαρότατες παρενέργειες αλλά επιπρόσθετα δημιούργησαν νέα στελέχη γρίπης.

Συνδυάστε τώρα το γεγονός της περιορισμένης φυσικής ανοσίας λόγω εμβολιασμού απέναντι σε νέα στελέχη με το γεγονός της ταχείας δημιουργίας νέων στελεχών από την κατάχρηση φαρμάκων και μπορείτε να φανταστείτε για τί κλίμακας πολλαπλασιαστικούς κινδύνους μιλάμε.

Η αντίληψη της υπεροχής της τεχνητής ανοσίας έναντι της φυσικής είναι τουλάχιστον ρηχή. Είναι σαν να θέλουμε να «αντικαταστήσουμε» ένα όργανό μας με ένα τεχνητό όργανο. Κανένα εργαστήριο εμβολίων δεν είναι τόσο καλά εξοπλισμένο και δεν έχει τόσες γνώσεις όσο το εργαστήριο του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού μας.

Οι εμβολιασμοί είναι απαραίτητοι μόνο όταν αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες για το ανοσοποιητικό μας οντότητες με επιδημική δυναμική. Αντί αυτού, οι αρμόδιοι φορείς λειτούργησαν ξανά και ξανά τις τελευταίες δεκαετίες σαν τον ψεύτη βοσκό και ανήγαγαν ψεύτικες απειλές σε πραγματικές για να χαρεί, μέσα στην αναμπουμπούλα που δημιούργησαν, ο λύκος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα αναγνωρίζει συνήθως και αντιμετωπίζει τους μικροσκοπικούς εχθρούς του σώματος. Δεν μπορεί να αναγνωρίσει όμως τα ψέματα, μικρά και μεγάλα. Και δεν δύναται να αντιμετωπίσει τα μεγάλα συμφέροντα. Για αυτούς τους εχθρούς έχουμε το μυαλό μας και τη λογική, τις ιδιότητες δηλαδή που τα μεγάλα συμφέροντα προσπαθούν να καταστρέψουν για να μπορούν ελεύθερα παίζοντας με το ανοσοποιητικό μας να πουλάνε κάποια καινούρια πιθανώς ανωφελή και πιθανώς επιζήμια εμβόλια και φάρμακα. Ο ιός της απάτης και του κέρδους είναι ως συνήθως η μεγαλύτερη επιδημική απειλή που γνώρισε, γνωρίζει και θα γνωρίσει η ανθρωπότητα. Και το εμβόλιο απέναντι σε αυτή τη διαχρονική επιδημία είναι η κριτική σκέψη και η επικοινωνία.


(Ο Πέτρος Αργυρίου είναι από τους σημαντικότερους Έλληνες αναλυτές της εποχής μας σε περισσότερα εκ των ένα πεδία και μάλλον ο κορυφαίος Έλληνας αναλυτής του παρασκηνίου των πολιτικών δημόσιας υγείας. Περισσότερα για τον ίδιο και το ογκώδες έργο του στο προσωπικό του blog agriazwa.blogspot.com)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Θανάσιμες θεραπείες Ο πόλεμος κατά των μικροβίων. »