Αντιγήρανση

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 20:41 Διαβάστηκε 1446 φορές
Issue 55Γράφει η επιστημονική ομάδα της Metapharm

Στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχουν πραγματικές ανάγκες οι οποίες πολλές φορές δεν δημιουργούνται από μόνες τους, αλλά από διάφορους παράγοντες, όπως η μεγάλη ηλικία, η πτώση της άμυνας και της ζωτικότητας και οι υπερβολικές απαιτήσεις της ζωής που τις δημιουργούν.

Όχι μόνο οι γηραιότεροι, αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις όλοι οι άνθρωποι, χρειάζονται ζωτικά συστατικά για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού, δηλαδή τη σταθεροποίηση του αμυντικού συστήματος, τη σωστή ανάπτυξη και την αναγέννηση με σκοπό την υγεία και την ευεξία.Επίσης, είναι γνωστό ότι ο οργανισμός μας, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας στην οποία βρίσκεται, πολλά από τα ζωτικά συστατικά που εξασφαλίζουν την υγεία του είτε δεν μπορεί να τα παράγει είτε εφόσον τα εφοδιαστεί, δεν μπορεί να τα αποθηκεύσει. Έτσι είμαστε εξαρτημένοι από την συνεχή τροφοδοσία με αυτά. Ο εντατικός τρόπος καλλιέργειας, η εξάντληση των εδαφών, οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, η βιομηχανική επεξεργασία των τροφίμων και οι μακρές διαδικασίες μεταφοράς και αποθήκευσης μειώνουν δραματικά την τροφοδοσία του οργανισμού με ζωτικά συστατικά μέσω της τροφής. Επιπλέον, ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι καθημερινές συνήθειες διατροφής, το άγχος, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, η υπερβολική κατανάλωση τροφίμων και η παχυσαρκία καθιστούν ακόμα πιο αναγκαία την τροφοδοσία του οργανισμού με ορισμένα βασικά ζωτικά συστατικά. Έτσι, η τροφοδοσία με τα συστατικά αυτά δεν είναι πολυτέλεια ή πλεονασμός, αλλά βαθιά αναγκαιότητα η οποία απαιτείται από την πληθώρα των διαφορετικών σύγχρονων συνθηκών ζωής.

Κάθε κύτταρο του οργανισμού χρειάζεται ενέργεια για να πραγματοποιήσει όλες τις λειτουργίες του. Η έλλειψη ενέργειας μειώνει την αποτελεσματικότητα διαφόρων βιολογικών διεργασιών. Προβλήματα που σχετίζονται με έλλειψη κυτταρικής ενέργειας μπορεί να παρουσιάζονται και με ευδιάκριτους τρόπους, όπως π.χ. με αίσθηση κόπωσης. Έλλειψη ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά και μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας λόγω της κυτταρικής ανεπάρκειας, αλλά χωρίς φανερά συμπτώματα κατά τα πρώτα στάδια.

Οποιαδήποτε και αν είναι η αιτία, η έλλειψη ενέργειας μπορεί να οφείλεται είτε σε ανεπαρκή τροφοδοσία πρώτων υλών απαραίτητων για την παραγωγή ενέργειας, είτε σε πρόβλημα στη διαδικασία μεταβολισμού της ενέργειας, ή ακόμη σε παράγοντες που απομυζούν πολύ γρήγορα την ενέργεια ή σε συνδυασμό όλων αυτών.

Πολλές ουσίες είναι γνωστές για την υποστήριξη που προσφέρουν στην παραγωγή ενέργειας μέσα στα κύτταρα. Διορθώνουν την ανεπάρκεια μεταβολισμού της ενέργειας και μειώνουν τα αποτελέσματα παραγόντων που οδηγούν σε απώλεια ενέργειας, όπως το στρες. Για παράδειγμα, τέτοιες ουσίες είναι το σύμπλεγμα Βιταμινών Β, η Βιταμίνη της ενέργειας - το Συνένζυμο Q10 - και οι Προανθοκυανίδες από το εκχύλισμα από Κουκούτσι Σταφυλιού. Τα πολύ καλά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με ζωτικά συστατικά από φυσικά προϊόντα και φυσικής προέλευσης βιταμίνες, οι οποίες προέρχονται από τις δευτερεύουσες και πρωτεύουσες ενεργές ουσίες των φυτών, που επιτυγχάνουν μια σειρά από σημαντικά υποβοηθητικά αποτελέσματα, αριστοποιώντας την δράση των μικροδιατροφικών στοιχείων (βιταμινών, κ.λπ.), μειώνοντας δραστικά τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύοντας την μεμβράνη του κυττάρου από τις επιθέσεις που δέχεται.

Οι σωστές συγκεντρώσεις ουσιών διασφαλίζουν ότι το υπάρχον οξυγόνο μετατρέπεται με άριστο τρόπο σε ενέργεια, ενώ παράλληλα τα ελλείμματα οξυγόνου μειώνονται και μαζί τους και οι ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Το αποτέλεσμα είναι να επιτυγχάνεται αναζωογόνηση και μεγαλύτερη ευεξία σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι συγκεντρώσεις τέτοιων φυσικών ουσιών είναι απαραίτητες σε περιπτώσεις που υπάρχει στον οργανισμό σημαντική έλλειψη οξυγόνου. Όταν το οξυγόνο μειώνεται υπάρχει αναπόφευκτα πτώση και απώλεια δύναμης, με αποτέλεσμα ακόμη περισσότερο οξυγόνο να χάνεται (αυτό μπορεί να προσδιοριστεί από μία μέτρηση της μερικής πίεσης του οξυγόνου). Μια τέτοια μέτρηση θα επιβεβαίωνε τα αποτελέσματα της έλλειψης οξυγόνου στο 35% των ατόμων, αποδεικνύοντας ότι στην ουσία 1 στους 3 σύγχρονους ανθρώπους πάσχει από έλλειψη οξυγόνου σε κυτταρικό επίπεδο.

Είναι σημαντικό σε ανάλογες καταστάσεις να υποστηρίζεται o οργανισμός με όσο το δυνατό πιο σύνθετα και πλήρη βιολογικά σκευάσματα, με συνθέσεις που να μπορούν να τροφοδοτήσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό με ουσίες απαραίτητες για να λειτουργήσει ορθά ο κυτταρικός μεταβολισμός.

Έτσι, όταν οι κλασικές βιταμίνες συνδυάζονται με μεταλλικά συστατικά αλλά και με μια σειρά από ουσίες, όπως τα βιταμινοειδή υλικά (π.χ. το συνένζυμο Q10), τα ουσιώδη λιπαρά και τα αμινοξέα, όπως επίσης και τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα ενεργά συστατικά φυτών (π.χ. βιοφλαβονοειδή), τότε τα θετικά αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται. Η σημασία αυτών των ουσιών είναι στην πραγματικότητα να αναπτύσσουν από μόνες τους έναν υποστηρικτικό ιατρικό “Ορθοκυτταρικό” βραχίονα, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η διατήρηση της υγείας και η φροντίδα των ασθενειών με την τροφοδοσία του οργανισμού με ζωτικές ουσίες.