Επιβράδυνση των διαδικασιών γήρανσης

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 00:00 Διαβάστηκε 3308 φορές
Issue 65

Στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχουν πραγματικές ανάγκες οι οποίες πολλές φορές δεν δημιουργούνται από μόνες τους, αλλά από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, η πτώση της άμυνας και της ζωτικότητας και οι υπερβολικές απαιτήσεις της ζωής που τις δημιουργούν.

Όχι μόνο οι μεγαλύτεροι στην ηλικία, αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις όλοι οι άνθρωποι, χρειάζονται ζωτικά συστατικά για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού, δηλαδή τη σταθεροποίηση του αμυντικού συστήματος, τη σωστή ανάπτυξη και την αναγέννηση με σκοπό την υγεία και την ευεξία.

Επίσης, είναι γνωστό ότι ο οργανισμός μας, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας στην οποία βρίσκεται, πολλά από τα ζωτικά συστατικά που εξασφαλίζουν την υγεία του είτε δεν μπορεί να τα παράγει είτε εφόσον τα εφοδιαστεί, δεν μπορεί να τα αποθηκεύσει. Έτσι είμαστε εξαρτημένοι από την συνεχή τροφοδοσία με αυτά.

Βασικά στοιχεία του δέρματος και των αρθρώσεων είναι το Κολλαγόνο, οι πρωτεογλυκάνες, το νερό και τα χονδροκύτταρα. Το Κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη που υπάρχει στους περισσότερους συνδετικούς ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του χόνδρου, των οστών και του δέρματος. Εμφανίζει την ιδιαιτερότητα να δημιουργεί αδιάλυτες ίνες με μεγάλη αντοχή στον εφελκυσμό. Το Κολλαγόνο παίζει θεμελιώδη ρόλο στην συγκράτηση και διατήρηση του νερού στους ιστούς των αρθρώσεων. Εκτός από τον δομικό ρόλο του στους ώριμους ιστούς, το Κολλαγόνο έχει και έναν «καθοδηγητικό» ρόλο για τους αναπτυσσόμενους ιστούς. Το Κολλαγόνο επίσης περιέχει πολλά αμινοξέα απαραίτητα για την υγεία των αρθρώσεων. Παίζει σημαντικό και άμεσο ρόλο στον μεταβολισμό των κυττάρων του μυοσκελετικού συστήματος.

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος. Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη που είναι κύριο συστατικό της θεμέλιας ουσίας του δέρματος. Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών ουσιών. Έτσι ως φυσικό προϊόν δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα αλλεργίας ή άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών σε όποια μορφή και αν χρησιμοποιείται. Το Υαλουρονικό Οξύ εξασφαλίζει ενυδάτωση και μηχανική ενδυνάμωση, δηλαδή ελαστικότητα, αντοχή και ανθεκτικότητα. Παίζει σημαντικό ρόλο σε όλα τα στάδια της επούλωσης από φθορά ή τραυματισμό. Συμβάλλει επίσης στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και στην επιβράδυνση της γήρανσης και ευνοεί την αναδόμηση των ινών του κολλαγόνου. Το Υαλουρονικό οξύ αυξάνει την ελαστικότητα του υγρού των αρθρώσεων, ελαττώνει την τριβή του αρθρικού χόνδρου, ενδυναμώνει τη λειτουργικότητα της άρθρωσης, δρα ενάντια σε φλεγμονές και έχει μια ενδυναμωτική επίδραση επάνω στα κύτταρα του αρθρικού χόνδρου.

Το Υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στην ιατρική εδώ και πολλά χρόνια και κυρίως για την αποτελεσματικότητά του επάνω στη δραστηριοποίηση της διαδικασίας της δημιουργίας νέων κυττάρων. Πολύ καλά αποτελέσματα επιτυγχάνονται τόσο μετά από εγχειρήσεις όσο και σε ανανεωτικές και προληπτικές θεραπείες των αρθρώσεων με εκφυλιστική αρθρίτιδα.

Το Εκχύλισμα από Ρόδι είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Το Εκχύλισμα από Ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, E, Σίδηρο, Κάλιο και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες όπως πολυφαινόλες. Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών, καθώς περιέχει τανίνες, ανθοκυανίνες και ελλαγικό οξύ. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Εκτός από τις καρδιοπροστατευτικές, αντικαρκινικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, προάγει σημαντικά την επούλωση πληγών και βλαβών των ιστών.

Κατά το παρελθόν οι γιατροί της Φυσικής Ιατρικής (Naturopathy) με την τεράστια πείρα που είχαν στις διατροφικές θεραπείες, είχαν διαπιστώσει και υποστήριζαν ότι ο χυμός του Ροδιού ωφελεί στις νευρώσεις του στομάχου, στις παθήσεις του ήπατος και της χολής, ότι διευκολύνει την πέψη και είναι διουρητικός. Επίσης βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας του δέρματος, βοηθά στις εντερικές παθήσεις, στο άσθμα, στη στηθάγχη, στην αρτηριοσκλήρυνση, τονώνει την καρδιά και καταπολεμά τις καρδιοπάθειες. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες καθιστούν σημαντική την συμβολή του στην υγεία και στη μακροζωία.

Όταν συνδυάζεται με το Κολλαγόνο συμβάλλει αποφασιστικά στην απορρόφηση και διαχείριση του πόσιμου Κολλαγόνου, προς όφελος της ανάπλασης των συνδετικών ιστών του δέρματος και των αρθρώσεων.

Επίσης ένας συνδυασμός του συμπλέγματος των βιταμινών Β1, Β2, Β6, Β12 και Φολικού οξέως μαζί με τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες C, Eκαι β-Καροτένιο βοηθούν και προάγουν σε κυτταρικό επίπεδο τη δράση των φυσικών ουσιών, προς όφελος του δέρματος και των αρθρώσεων και της γενικότερης αποτελεσματικότητας της επιβράδυνσης της διαδικασίας γήρανσης.

Είναι φανερό ότι ένας συνδυασμός των παραπάνω ουσιών καταπολεμά τα ορατά σημάδια της γήρανσης. Βελτιώνει την ελαστικότητα και την υφή του δέρματος, ενώ παράλληλα μειώνει ρυτίδες και πανάδες. Ειδικότερα, χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, μειώνει τις φλεγμονές και τις ερυθρότητες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του δέρματος και διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ metapharm