Ασφάλεια στην Αντιμετώπιση των Λοιμώξεων

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 00:00 Διαβάστηκε 3914 φορές
Issue 70

Γράφει η Επιστημονική Ομάδα metapharm

Περισσότεροι από 200 ιοί έχουν έξαρση αυτή την εποχή και απειλούν όλους όσους δεν φροντίζουν να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο ένας ενήλικας περνάει τρία κοινά κρυολογήματα τον χρόνο, ενώ ένα παιδί από έξι έως δέκα. Η χαμηλή θερμοκρασία είναι σύμμαχος των παθογόνων μικροβίων που μεταδίδονται μέσω της αναπνοής και αρχίζουν να επιτίθενται στο ανθρώπινο σώμα.

Για αυτό και είναι πολύ σημαντικό πλέον ένα ισχυρό αμυντικό σύστημα. Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων όπως επίσης και αντιϊκών και αντιμυκητισιακών έχουν δημιουργήσει ανθεκτικά στελέχη μικροβίων, ιών και μυκήτων. Η μεγάλη χρήση αντι-φαρμάκων (αντισυλληπτικά, αντιφλεγμονώδη κ.ά.) έχουν επιβαρύνει και αλλοιώσει την χλωρίδα του εντέρου με άμεσο αντίκτυπο τις λανθασμένες αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όλα αυτά κάνουν επίκαιρη την πρόταση για φυσικές ουσίες που δυναμώνουν το αμυντικό σύστημα, όπως:

Λακτοφερίνη: Η Λακτοφερίνη είναι ένα από τα συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Πέραν της κύριας βιολογικής της λειτουργίας, της δέσμευσης δηλαδή των ιόντων σιδήρου και της μεταφοράς τους, η Λακτοφερίνη έχει αντιμικροβιακή δράση (αντιβακτηριακή), αντιϊκή, αντιπαρασιτική, καταλυτική, αντικαρκινική, αντιαλλεργική & ραδιοπροστατευτική δράση και ιδιότητα.

Η αντιβακτηριδιακή δράση είναι η πλέον μελετημένη και πηγάζει από την ιδιότητά της να δεσμεύει τον σίδηρο, στερώντας τα βακτήρια από ένα στοιχείο που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή τους. Η Λακτοφερίνη σχετίζεται επίσης με τη διέγερση της φαγοκυττάρωσης, καθώς αυξάνει τη δράση των ουδετερόφιλων, μονοκυττάρων και μακροφάγων κυττάρων, αυτά εγκλωβίζουν και καταστρέφουν μικρο-οργανισμούς, ξένα αντιγόνα και άχρηστο κυτταρικό υλικό.

Η Λακτοφερίνη έχει αντιϊκή δράση σε ένα ευρύ φάσμα ιών, όπως το μεγαλοκυτταρο - ιό, τον HIV, τον ιού της ηπατίτιδας C (Hantavirus). Έχει ισχυρή αντιμυκητισιακή δράση και δρα κατά του CandidaAlbicans - και κυρίως στις πεπτικές και στις στοματικές μολύνσεις, αλλά και στις μολύνσεις του γεννητικού συστήματος στους ανθρώπους. Βοηθά επίσης τα ωφέλιμα βακτηρίδια στο πεπτικό σύστημα, όπως είναι το Bifidobacteriumbifidus, ενώ δείχνει να παίζει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση μιας υγιούς χλωρίδας του εντέρου στο πεπτικό σύστημα των βρεφών, αλλά και των ενηλίκων.

L-Lysin & L-Glutamin:Η L-Lysin και η L-Glutamin είναι σπουδαία αμινοξέα, τα οποία είναι αναγκαία για τη δημιουργία συγκεκριμένων μορίων πρωτεΐνης. Αυτά είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία των ενζύμων, των ορμονών και των αντισωμάτων του ίδιου του σώματος. Επειδή μπορούν να καταπολεμήσουν ορισμένα είδη ιών, μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στη θεραπεία και προφύλαξη από μολυσματικές ασθένειες (π.χ. γρίπη ή έρπητα).

Σελήνιο: Έχει ισχυρές προληπτικές ιδιότητες και αντιοξειδωτική δράση, ενώ είναι απαραίτητο για την παραγωγή της γλουταθειόνης υπεροξειδάσης. Σε συνέργια με ορισμένες βιταμίνες ενισχύει τον θυρεοειδή, το πάγκρεας, το συκώτι και το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα την προστασία από ιογενείς λοιμώξεις.

Μολυβδαίνιο: Βοηθά στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Είναι απαραίτητο στη διαχείριση, την ανταλλαγή και την ισορροπία των μετάλλων και των ιχνοστοιχείων του οργανισμού.

Χαλκός: Εκτός των πολλών άλλων δράσεων, ο Χαλκός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει τη δραστηριότητα των ουδετερόφιλων, μειώνει την ευαισθησία στις λοιμώξεις, αυξάνει τη βακτηριοκτόνο ικανότητα των λευκών αιμοσφαιρίων και αυξάνει την παραγωγή ιντερλευκίνης-2.

Βιταμίνη Β6: Πρωταρχικής σημασίας για την σωματική και την πνευματική υγεία, συμμετέχοντας σε όλες τις λειτουργίες και του ανοσοποιητικού συστήματος και στην παραγωγή αντισωμάτων.

Βιταμίνη Α: Μεταξύ των άλλων δράσεων αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στις μολύνσεις, συμμετέχει στη δραστηριοποίηση του αμυντικού συστήματος σε λοιμώξεις, φλεγμονές και ενάντια στην καρκινογένεση. Έχει επίσης ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Ψευδάργυρος: Από τα πλέον απαραίτητα μέταλλα, μετέχοντας ουσιαστικά στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα των Τ-λεμφοκυττάρων και της ιντερλευκίνης-2. Προάγει την παραγωγή αντισωμάτων καθώς και τη λειτουργία της σπλήνας, του θύμου αδένα και των λεμφαδένων.

Ο συνδυασμός της Λακτοφερίνης με μόρια όπως Αμινοξέα απαραίτητα για την άμυνα (L-Lysin, L-Glutamin) και Ιχνοστοιχεία όπως, το Σελήνιο, το Μολυβδαίνιο, ο Χαλκός, ο Ψευδάργυρος, η Vit. Aκ.ά., δημιουργεί ένα ωφέλιμο σύνολο φυσικών ουσιών που βοηθά στην πρόληψη και αντιμετώπιση των λοιμώξεων, αλλά και στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος που αποτρέπει οξείες και χρόνιες παθήσεις.