Λοιμώξεις – Ο πονοκέφαλος του Χειμώνα

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 00:00 Διαβάστηκε 2224 φορές
Issue 77

Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος περιλαμβάνουν μια ποικιλία ξεχωριστών συνδρόμων, όπως κοινό κρυολόγημα, φαρυγγίτιδα, γρίπη, βρογχίτιδα ελαφριάς μορφής, παραρρινοκολπίτιδα.

Συνήθως η αντιμετώπιση των βακτηριακών λοιμώξεων γίνεται με αντιβιοτικά, θεωρώντας ότι τα βακτήρια που προκάλεσαν την λοίμωξη είναι επιβλαβή. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Όταν καταρρέουν οι αυτοθεραπευτικοί μηχανισμοί του οργανισμού, οι μικροοργανισμοί προσελκύονται από ένα αδύναμο όργανο ή από τμήματα του σώματος που έχουν υποστεί φθορές. Τα βακτήρια και οι ιοί αποφεύγουν τις υγιείς, καθαρές περιοχές, γιατί δεν έχουν τίποτα να τους προσφέρουν. Για αυτό είναι λάθος να θεωρούμε ότι οι μικροοργανισμοί είναι από μόνοι τους νοσογόνοι. Αυτή η απλή αλήθεια επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι αν 100 άτομα εκτεθούν στον ίδιο ιό γρίπης, μόνο ένα μικρό ποσοστό θα νοσήσει. Οι σύγχρονες ιατρικές έρευνες ποτέ δεν επιδίωξαν να κατανοήσουν τι καθιστά έναν άνθρωπο απρόσβλητο από έναν ιό, και έναν άλλο άνθρωπο ευπαθή στον ίδιο ιό. Διαφορετικά, όλοι θα είχαμε μάθει προ πολλού πώς να παραμένουμε υγιείς ή πώς να ανακτάμε την υγεία μας όποτε νοσούμε.

Τα καλά νέα είναι ότι αρκετά βότανα και φυσικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή φυσική ιατρική έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι αποτελεσματικά κατά των λοιμώξεων από βακτήρια, ιούς, μύκητες και άλλους παθογόνους μικρο-οργανισμούς. Οι ερευνητές εντυπωσιάζονται με τον τρόπο που όλα τα συστατικά μέσα σε ένα φυτό λειτουργούν αρμονικά και επιτυγχάνουν και την καταπολέμηση του λοιμογόνου παράγοντα, αλλά και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι κλινικές μελέτες έχουν επιτύχει συνδυασμούς με βότανα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που έχουν συγκεκριμένες ενδείξεις χρήσης και αποτελεσματικότητας. Οι συγκεκριμένες επιλογές και συνδυασμοί επιτυγχάνουν καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα και στόχευση της θεραπείας, π.χ. άνω ή κάτω αναπνευστικό. Χρησιμοποιούνται εκχυλίσματα από συγκεκριμένα μέρη φυτών που συνδιαμορφώνουν μια σειρά δραστικών συστατικών με ιδιαίτερα μεγάλο θεραπευτικό εύρος. Η πολλαπλότητα αυτών των ενεργών φαρμακευτικών ουσιών σε μια κλινικά ελεγμένη σύνθεση, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ενάντια στους παθογόνους μικρο-οργανισμούς, αλλά και ομαλοποιεί κάθε εκτροπή της ισορροπίας της φυσιολογικής χλωρίδας στον οργανισμό. Παράλληλα βελτιώνει όλες τις ενοχλήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, γαστρίτιδες και ερεθισμούς που οφείλονται σε εκτροπή της ανάπτυξης των βακτηριδίων.

Τα συστατικά του Neem ενεργούν σε ένα πλήθος παθήσεων, στον καθαρισμό του αίματος, στην ηπατίτιδα, στα έλκη, στη δυσκοιλιότητα, στους πόνους στομάχου, στους ρευματισμούς, στις επιμένουσες ουρολοιμώξεις και συμβάλλουν στην ανοσοενίσχυση σε περίπτωση ύπαρξης όγκων. Ο Mahatma Ghandi συνήθιζε να ενισχύει τον οργανισμό του με τη χρήση του Neem και το συνιστούσε και στους μαθητές του.

Το Neem μπορεί να χαρακτηριστεί ως μυκητοκτόνο, αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριδιακό. Έρευνες απέδειξαν ότι προσφέρει μεγάλη προστασία για staphylococcus aureus (χρυσίζων σταφυλόκοκκος) και για salmonella typhosa. Προάγει την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μέσω της σταθεροποίησης του αμυντικού συστήματος του οργανισμού. Το Neem βελτιώνει τις ανοσολογικές και βιοχημικές παραμέτρους του οργανισμού και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής λευκοκυττάρων, ιντερφερόνης και λεμφοκυττάρων. Επίσης αποτελεί ένα άμεσο μέσο για την αντιμετώπιση του πόνου και του πυρετού.

Το Berberis Vulgaris (Βερβερίδα) έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση. Εμποδίζει τα βακτήρια να φτάσουν τα ανθρώπινα κύτταρα, βοηθώντας έτσι στην αποφυγή λοιμώξεων. Αποτελεσματικό στη διάρροια που προκαλείται από βακτήρια, όπως το E.coli. Διεγείρει ορισμένες κατηγορίες κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος έτσι ώστε να λειτουργούν καλύτερα. Βοηθά στην μείωση της φλεγμονής και έχει αντιοξειδωτική δράση.

Η χρήση του Ginkgo είναι δεδομένη για τη βελτίωση της αιμάτωσης του σώματος αλλά και των κύριων οργάνων του όπως το ήπαρ, τα νεφρά, τον εγκέφαλο και την καρδιά. Έτσι προάγει την δράση των φυσικών ουσιών όπου υπάρχει πρόβλημα.

Το Σελήνιο αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό παράγοντα μειώνοντας τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και αφαιρώντας την τοξικότητα από τα βαριά μέταλλα και τα υπεροξειδωμένα λίπη, ενισχύοντας την ασπίδα προστασίας του οργανισμού.

Ο Ψευδάργυρος ως συστατικό πολλών ενζύμων είναι απαραίτητος για το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς επίσης και για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

Ο συνδυασμός των παραπάνω ουσιών προσφέρει μια εξαιρετικά αποτελεσματική φυσική αντιμετώπιση των λοιμώξεων, μέσω σταθεροποίησης του αμυντικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού.

Επιστημονική Ομάδα  metapharm