Αποτοξίνωση και ενίσχυση της άμυνας με φυσικό τρόπο

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 00:00 Διαβάστηκε 860 φορές
issue 83

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες επηρεάζουν το DNA σύμφωνα με πολλές έρευνες. Ο άνθρωπος κατά την διάρκεια της ζωής του στο σύγχρονο περιβάλλον και από την επίδραση των αρνητικών επιδράσεων του περιβάλλοντος (μόλυνση, στρες, κ.λπ.), υφίσταται την απώλεια της ακεραιότητας των γονιδίων και συνεπώς την πρόκληση μιας σειράς δυσμενών επιδράσεων στην υγεία.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, κάθε μία μόνη της, έχουν μία αποτελεσματική και πολύ εξειδικευμένη δράση, αλλά όταν συνυπάρχουν πολλές μαζί εμφανίζουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, διότι έχουν συνεργική δράση, με αποτέλεσμα η μία να ενισχύει τη δράση της άλλης. Αυτό επιτυγχάνει ο συνδυασμός των ουσιών Σελήνιο, με Βιταμίνη Α, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Ε και Βιταμίνη F.

Το Σελήνιο είναι απαραίτητο ιχνοστοιχείο, το οποίο προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων και συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του θυρεοειδούς. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Έλλειψη Σεληνίου σημαίνει επίσης έλλειψη της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού ενζύμου. Η έλλειψη αυτού του ενζύμου αφήνει τον άνθρωπο απροστάτευτο από μια σειρά ασθενειών που σχετίζονται με την οξείδωση, όπως η αρτηριοσκλήρωση, η καρδιοπάθεια, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο καταρράκτης. Το Σελήνιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια σε ιούς και παθογόνους εισβολείς. Εργαστηριακά πειράματα δείχνουν ότι η χρήση του συμβάλλει σε σημαντικές βελτιώσεις σε συστατικά στοιχεία του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως είναι τα λευκοκύτταρα, τα φυσικά φονικά κύτταρα, τα αντισώματα, τα μακροφάγα και η ιντερφερόνη.

Η Βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την επούλωση των κυττάρων πολλών ιστών και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η Βιταμίνη C συμμετέχει σε εκατοντάδες ζωτικής σημασίας βιοχημικές διεργασίες στον ανθρώπινο οργανισμό και έχει πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η Βιταμίνη Ε, ως ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, μπορεί να δράσει στις μεμβράνες των κυττάρων και να τα προστατεύσει από τις καταστροφικές συνέπειες της περίσσειας των ελευθέρων ριζών. Η Βιταμίνη F περιέχεται στα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και κυρίως το γ-λινολενικό οξύ (GLA) και προέρχεται από το Νυχτολούλουδο. Προστατεύει από ελεύθερες ρίζες που προκύπτουν από ακτινοβολία κ.λπ., μειώνει την χοληστερόλη και προστατεύει τα κύτταρα.

Ο παραπάνω συνδυασμός αντιοξειδωτικών ουσιών σταματά την οξείδωση των λιπών, ιδιαίτερα της κακής LDL χοληστερίνης. Αυτό σημαίνει λιγότερη αρτηριοσκλήρυνση, λιγότερα καρδιακά νοσήματα, λιγότερα εγκεφαλικά επεισόδια. Επίσης ο συνδυασμός τους παίζει προστατευτικό ρόλο στο σώμα. Μπορεί να μειώσει την επίδραση από τα δηλητηριώδη βαριά μέταλλα στο σώμα όπως το Κάδμιο, ο Υδράργυρος και ο Μόλυβδος. Η λιποδιαλυτή βιταμίνη Ε και το υδατοδιαλυτό Σελήνιο αλληλοσυμπληρώνονται σε αυτήν την διεργασία.

Έρευνες επί δεκαετίες και από πολλούς ερευνητές δείχνουν ότι το Σελήνιο μαζί με τις άλλες ουσίες μειώνουν αισθητά τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου. Επίσης αποτοξινώνουν το σώμα από τοξικές επιβαρύνσεις που προκαλούνται από μολύνσεις της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος.

Ο ρόλος του Σεληνίου είναι κατά κύριο λόγο προληπτικός. Σύμφωνα με τον Dr Taylor το Σελήνιο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και μάλιστα ενισχύει τα Τ- κύτταρα και την δράση της ιντερλευκίνης 2 (L-2). Επίσης εμποδίζει την αναπαραγωγή ορισμένων ιών, που τους αναγκάζει να παραμένουν αδρανείς.

Περαιτέρω έρευνες και μελέτες για το Σελήνιο τεκμηριώνουν τις εξής δράσεις:

  • Αντιφλεγμονώδης δράση που ανακουφίζει ορισμένους αρθριτικούς από τους πόνους και την πρωινή δυσκαμψία.
  • Σημαντικό στοιχείο στην υγεία των σπερματικών κυττάρων.
  • Προσφέρει σημαντική βελτίωση δερματικών προβλημάτων (ακμή, σμηγματοροϊκή δερματίτιδα).
  • Στους ηλικιωμένους βοηθά στην μείωση της κόπωσης, άγχους, κατάθλιψης, ενώ αυξάνει την εγρήγορση, το ενδιαφέρον τους και την προσωπική φροντίδα.
  • Είναι σημαντικό για την λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ενεργοποιεί την κύρια ορμόνη την Τ4 και προστατεύει τον αδένα από την βλάβη των ελεύθερων ριζών.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ metapharm

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Βιταμίνη Κ για γερά οστά και υγιή καρδιά »