Ιατρικές λύσεις χωρίς χειρουργεία και φάρμακα

Κατηγορία Υγεία
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 00:00 Διαβάστηκε 4011 φορές
Issue 67

Εφαρμοσμένες μη χειρουργικές μέθοδοι αντιμετώπισης συχνών ορθοπεδικών φαινομένων

 

Η Αναγεννητική και Μοριακή Ιατρική συνδυάζει την παραδοσιακή Ορθοπεδική με καινοτόμες τεχνικές. Στόχος είναι ο ασθενής να μην χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και φαρμακευτικές αγωγές. Σύμφωνα με τον κ. ΓεώργιοΚαούλα, χειρουργό ορθοπεδικό-τραυματιολόγο, η πρόοδος στον τομέα της βιοτεχνολογίας υπόσχεται την αποφυγή επίπονων και δύσκολων επεμβάσεων και την κατάχρηση φαρμάκων και αναποτελεσματικών τεχνικών.

Ο κ.Καούλας υποστηρίζει ότι «η λύση είναι στο σώμα μας, ο ανθρώπινος οργανισμός είναι σύμμαχος του ιατρού και η συνεργασία αυτών των δύο φέρνει πολύ καλά αποτελέσματα χωρίς τον κίνδυνο επιπλοκών, με σεβασμό πάνω απ’ όλα στον ανθρώπινο οργανισμό». Πλέον και εν όψει ενός καλύτερου μέλλοντος για όσους ταλαιπωρούνται από ορθοπεδικά προβλήματα η λέξη-κλειδί είναι τα βλαστοκύτταρα.

Τα βλαστοκύτταρα είναι κύτταρα που αναπαράγονται διαρκώς και έχουν την ικανότητα να μετατραπούν (να διαφοροποιηθούν) σε οποιοδήποτε άλλο είδος κυττάρου στο σώμα ενός οργανισμού (π.χ.σε μυϊκό, ερειστικό, νευρικό, χονδροκύτταρο). Στο αίμα ενός ενήλικου ατόμου φυσιολογικά υπάρχουν βλαστοκύτταρα που χρησιμεύουν για την ανανέωση των κατεστραμμένων ιστών. Υπάρχουν δηλαδή στους μηχανισμούς του οργανισμού μας για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανάγκης του. Με ειδική τεχνική δίνεται πλέον η δυνατότητα στον ιατρό να απομονώσει αυτά τα κύτταρα, να τα εμπλουτίσει με αυξητικούς παράγοντες και σε συνδυασμό με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια να τα εκχύσει στην εκάστοτε άρθρωση ή τραυματισμένο ιστό. Με την βοήθεια των αιμοπεταλίων, τα βλαστοκύτταρα βοηθούν τα τραυματισμένα κύτταρα να αποκαταστήσουν τη βλάβη στους ιστούς. Έτσι αναπλάθεται η άρθρωση ή ο τραυματισμένος ιστός (τένοντες, μύες, δέρμα) φυσικά και χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας, ούτε με επίπονες επεμβάσεις ούτε με την συνεχή χορήγηση παυσίπονων και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Αναφορικά οι περιπτώσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν είναι: οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, μερική ρήξη στροφικού πετάλου του ώμου (περιαρθρίτιδαώμου), επικονδυλίτιδα αγκώνος, πελματιαία απονευρωσίτιδα (άκανθαπτέρνης), τενοντίτιδα αχίλλειου τένοντος, κατακλίσεις, χρόνιο διάστρεμμα συνδέσμου, μυϊκοί τραυματισμοί - θλάσεις.

Επιπλέον, όπως μας τόνισε στη συνέχεια ο κ.Καούλας, οι εξελίξεις στον τομέα της βιοτεχνολογίας υπόσχονται λύσεις και στις πολύ συνηθισμένες πλέον, εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, παθήσεις τηςοσφυαλγίας και του αυχενικού συνδρόμου. Λύσεις μέσω των οποίων αποφεύγονται τα χειρουργεία, καθώς γνωρίζουμε ότι ο κίνδυνος αυτών των επεμβάσεων είναι μεγάλος λόγω της δομής της σπονδυλικής μας στήλης και στη συνέχεια η αποθεραπεία είναι συνήθως μακράς διάρκειας.

Η λύση έχει να κάνει με την Αποσυμπίεση των Μεσοσπονδύλιων Δίσκων. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο πάσχουν από οσφυαλγία και αυχεναλγία λόγω κήλης ή προβολής του μεσοσπονδυλίου δίσκου. Παλαιότερα, η λύση για τις παθήσεις του μεσοσπονδυλίου δίσκου ήταν η φαρμακευτική αγωγή, η αποχή από τη σωματική άσκηση και η παραπομπή σε φυσικοθεραπεία. Εάν ο ασθενής δεν παρουσίαζε βελτίωση, θα έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή απλώς να συνηθίσει να ζει με αυτό το πρόβλημα. Τώρα πια, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες μιας ομάδας κορυφαίων ιατρών και μηχανικών ιατρικών οργάνων υπάρχει μια άλλη λύση για τέτοιου είδους παθήσεις, μια λύση αποτελεσματική όσο και ασφαλής: η Αποσυμπίεση Μεσοσπονδυλίου Δίσκου. Η θεραπεία αυτή είναι μια αποτελεσματική, απόλυτα ασφαλής και οικονομική διαδικασία χωρίς τους κινδύνους που ενέχουν τα φάρμακα, οι ενέσεις, οι χειρουργικές επεμβάσεις ή η αναισθησία. Η Αποσυμπίεση δεν υπόσχεται μόνο να ανακουφίσει τον πόνο, αλλά δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλο ποσοστό των ασθενών ναακολουθήσει έναν φυσιολογικό και ανώδυνο τρόπο ζωής. Η διαδικασία είναι ευχάριστη και ανακουφιστική για τον ασθενή και γίνεται υπό την εποπτεία τόσο του ιατρού όσο και ειδικευμένου φυσικοθεραπευτή.

Σύμφωνα με τον κ.Καούλα η Αποσυμπίεση βοηθά οποιαδήποτε πάθηση οφείλεται σε βλάβη του μεσοσπονδυλίου δίσκου, όπως για παράδειγμα η κήλη, η προβολή δίσκου, η σπονδυλική στένωση, η ισχιαλγία ή η ριζοπάθεια (συμπίεση νεύρου), η οσφυαλγία, το αυχενικό σύνδρομο.

Η αποφυγή χειρουργείων είναι μεγάλη υπόθεση για όλουςμας, ακόμη και από οικονομικής άποψης στην Ελλάδα της παρατεταμένης κρίσης, και εφόσον υπάρχουνλύσεις, από πρωτοπόρους ιατρούς και φυσικοθεραπευτές που σέβονται τον άνθρωπο και κάνουν προσπάθειες για την εξέλιξητους για το καλό των ασθενών τους , δεν έχουμε παρά να τις αναζητήσουμε.

Ευχαριστούμε τον κ. Γεώργιο Δημ. Καούλα χειρουργό ορθοπεδικό-τραυματιολόγο τ. ιατρό του Νοσοκομείου Ατυχημάτων Κ.Α.Τ, ιατρό του Κέντρου Σπονδυλικής Αποσυμπίεσης και Αναγεννητικής Ιατρικής Gethealthier.