Η Holistic Life χορηγός και υποστηρικτής της επιστημονικής ημερίδας με θέμα “Εθισμοί & Απεξάρτηση”

Κατηγορία Νέα
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 20:39 Διαβάστηκε 972 φορές
online Holistic Life

Σας προσκαλούμε στην 1η Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνει ο Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας (Σ.Γ.Ε.) με θέμα: «Εθισμοί και Απεξάρτηση». Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ( Πολυχώρος Συλλόγου “Οι φίλοι της μουσικής” ) και ώρες 16:00-20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών, καθώς και η συνεργασία ανάμεσα σε επιστημονικές ομάδες και εκπαιδευτές Γιόγκα. Κοινός μας στόχος είναι η υποστήριξη των ευάλωτων ατόμων και ομάδων στον δύσκολο τομέα της απεξάρτησης και η ουσιαστική προσέγγιση στον τομέα της ψυχικής και σωματικής υγείας.

Η ημερίδα βρίσκεται υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων. Τους ομιλητές θα συντονίσει ο κ. Γεώργιος Κράλλης – Κοινωνικός Διαπολιτισμικός Λειτουργός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπευτής NDI.

syllogos yoga elladas imerida

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν οι παρακάτω ομιλητές:

Δρ. Βαγγέλης Ζαφειρίου. Ψυχίατρος, Πρόεδρος Εθνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας. «Ομοιοπαθητική Ιατρική και άμεση αντιμετώπιση του αλκοολισμού.»

Δρ. Δημήτριος Ζάγκλης. Ιατρός νευρολόγος. «Ήπιες και συμπληρωματικές μέθοδοι ως αρωγός στη διαδικασία της απεξάρτησης.»

Δρ. Δόμνα Τσακλακίδου. Ψυχίατρος, Διευθύντρια του ΕΣΎ – Μονάδα εξαρτήσεων Β’ ψυχιατρική κλινική «ΑΤΤΙΚΟΝ». “Η Ψυχοπαθολογία του εθισμού”.

Δρ. Ιλια Θεοτοκά. Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια,Ψυχιατρική Κλινική Aιγινητείου Νοσοκομείου, Πρόεδρος της Δράσης για την Ψυχική Υγεία.
«Οι επιδράσεις του internet στη ζωή μας: Πότε μιλάμε για εθισμό;»

Δρ. Ιωάννης Δημητρίου. Ιατρός, Msc Προαγωγή ψυχικής υγείας, υπεύθυνος «NADA» (Νation Detoxification Association) Ελλάδας. “Πρωτόκολο NADA”.

Δρ. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου. MD, MSc, Med. Psych., π. Πρόεδρος του ICMART (International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques), Πρόεδρος του ΕΣΙΒΕ (Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας)
«Εξαρτητικές συμπεριφορές, η συμβολή του βελονισμού και η Γιόγκα.»

Δρ. Νικόλαος Πλυτάς. Ψυχίατρος, Επιστημονικά υπεύθυνος στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων (ΚΑΤΚ) Θήβας. «Χρήση και εξάρτηση. Τα όρια ανάμεσά τους. Η εξάρτηση ως κοινωνικό φαινόμενο. Η προσπάθεια για απεξάρτηση που δεν μπορεί να παραμένει μόνο στην απουσία της χρήσης.»

Δρ. Γιώργος Οικονομόπουλος. Ιατρός, Συγγραφέας, «Ψυχοτρόπες ουσίες και φαρμακευτική απεξάρτηση.»

Σίμος Παπαδόπουλος. Επίκουρος Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. «Η θεατρική τέχνη και εμψύχωση ως εργαλείο απεξάρτησης.»

Δρ. Ευθύμιος Αγγελάκης. Νευροψυχολόγος, PhD Επικεφαλής Νευροψυχολογικού Εργαστηρίου Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός». «Νευροανάδραση και Απεξάρτηση.»

Γιώργος Α. “εμπειρία, δύναμη, ελπίδα μέσα από τις ομάδες των ναρκομανών ανωνύμων”.

Η Γιόγκα θεωρείται το αρχαιότερο σύστημα προσωπικής ανάπτυξης. Ως μία σύγχρονη και εμπειρική μέθοδος αυτής της αρχαίας παράδοσης, ανήκει στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Αναγνωρίζει τον άνθρωπο ως ολιστική οντότητα και εμπεριέχει τις ρίζες της ψυχοφυσιολογίας.

Ο Σ.Γ.Ε. αποτελείται από εκπαιδευτές και ασκούμενους Γιιόγκα και δημιουργήθηκε το 2008. Μέσα στους κύριους σκοπούς του είναι η δημιουργία νομικού και θεσμικού πλαισίου για την Γιόγκα σε συνεργασία με την πολιτεία.

Πολλοί εκπαιδευτές Γιόγκα συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με ευάλωτες ομάδες που ειδικεύονται στην αποκατάσταση της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης πολλών και διαφορετικών εθισμών, καθώς και με σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και ομάδες απεξάρτησης εντός των φυλακών.

Η εμπειρία και τα βιώματα των εκπαιδευτών έδειξαν ότι οι ασκούμενοι αποκτούν αληθινή αυτοεκτίμηση και υγεία πέρα από κάθε φιλοσοφική ετικέτα. Αυτήν τη βαθύτερη ενσυνειδητότητα (mindfulness) διδάσκονται να τη χρησιμοποιούν πρώτα οι εκπαιδευτές Γιόγκα σε βασικούς τομείς της ζωής τους και στη συνέχεια τη διδάσκουν και σε άλλους.

Η Γιόγκα είναι κάτι πολύ παραπάνω από άσκηση του σώματος. Αποτελεί ένα ολιστικό σύστημα που περιλαμβάνει αναπνευστικές και σωματικές ασκήσεις, καθώς και τεχνικές χαλάρωσης, συγκέντρωσης του νου και αποτοξίνωσης. Εργαζόμαστε με το σώμα και παράλληλα καλλιεργούμε, με επίγνωση και σεβασμό σε αυτό, την ηρεμία και την αρμονική λειτουργία του νευρικού συστήματος.


 Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας / email: info@hellenicyogaassociation.gr