Μία Ελβετική οικογενειακή επιχείρηση που εξελίσσεται, με μοναδικά προϊόντα που συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής (Bio Strath)

Κατηγορία Inbox
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 00:00 Διαβάστηκε 432 φορές
Τεύχος 83 Holistic Life

Μιλήσαμε με τον David Pestalozzi, ιδιοκτήτη της εταιρείας Bio-Strath, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, στα πλαίσια της συνεργασίας του με την εταιρεία Healthcode.

Ο David Pestalozzi είναι ιδιαίτερα περήφανος καθώς αποτελεί τη δεύτερη γενιά μιας εταιρείας που μέσα από τα προϊόντα της συνεισφέρει σε καλύτερη ποιότητα ζωής. Αναλαμβάνοντας την εταιρία Bio-Strath που ίδρυσε ο πατέρας του, Fred Pestalozzi, συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση που παράγει εδώ και χρόνια φυσικά συμπληρώματα διατροφής, τα οποία βασίζονται στην πολύτιμη και μοναδική φυτική μαγιά Strath®.

Ο ίδιος αναφέρει: “Πρόκειται για σύνθεση, απόλυτα φυσική, για την παρασκευή της οποίας δεν χρησιμοποιούμε καθόλου συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Το Strath® είναι απόλυτα φυσικό τονωτικό του οργανισμού, ένα μοναδικό προϊόν που μπορεί να πάρει ο καθένας: μπορεί να ληφθεί από παιδιά, έγκυες, ηλικιωμένους, άτομα που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή, αθλητές. Και δεν έχει καθόλου ανεπιθύμητες ενέργειες!”

“Η έρευνα που έχει διεξαχθεί όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων Strath στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς.”

Με τα χρόνια, η φήμη των προϊόντων έχει εξαπλωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα σήμερα να διανέμονται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως.

 

Πώς ξεκίνησε

Η εταιρεία Bio-Strath ιδρύθηκε στη Ζυρίχη το 1961, από τον Fred Pestalozzi, o οποίος αποφάσισε να παράγει ένα μίγμα φυτικής μαγιάς, η οποία είχε «κάνει θαύματα» στην αντιμετώπιση της νόσου Μενιέρ από την οποία έπασχε (ασθένεια που δημιουργεί ιλίγγους, έλλειψη ισορροπίας, αστάθεια και εμβοές στα αφτιά).

“Ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και δεν ήθελε να πάρει φαρμακευτική αγωγή”, αναφέρει ο David.

“Τότε ήταν που συναντήθηκε με τον Dr Strathmeyer, τον άνθρωπο που δημιούργησε αυτή τη συνταγή και μαζί αποφάσισαν να παράγουν μαζικά αυτό το εξαιρετικό προϊόν προκειμένου να το προωθήσουν στην αγορά. Το συμπλήρωμα διατροφής Strath® περιέχει πάνω από 60 εντελώς φυσικά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και είναι κατάλληλο για άτομα κάθε ηλικίας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.”

“Το μίγμα φυτικής μαγιάς είναι το πιο σημαντικό μας συστατικό,” εξηγεί ο David, προσθέτοντας ότι έχουν διεξαχθεί έρευνες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του, από το 1964.

“Υπάρχει ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για «ήπια» αλλά αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα, και ακόμη μεγαλύτερη απαίτηση τα προϊόντα αυτά να είναι φυσικά. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα προϊόντα Strath® πληρούν απόλυτα αυτές τις προδιαγραφές.”

“Ασχολούμαι με την εταιρεία για πάνω από 30 χρόνια. Μεγάλωσα με Strath®, είναι κάτι που το ξέρω όλη μου τη ζωή”, αναφέρει.

Τα προϊόντα συνεχίζουν να παράγονται στην Ελβετία και αν και υπάρχει η εντύπωση ότι πρόκειται για μεγάλη εταιρεία, στην πραγματικότητα λειτουργεί με μία ευέλικτη δομή η οποία περιλαμβάνει μία αφοσιωμένη ομάδα 20 ατόμων.

“Η οικογενειακή επιχείρηση Bio-Strath βασίζεται στον ενθουσιασμό και την αφοσίωση του προσωπικού της για την καθημερινή παραγωγή προϊόντων κορυφαίας ποιότητας. Οι φυσικές πρώτες ύλες, οι ήπιες διαδικασίες επεξεργασίας, οι οποίες συμμορφώνονται με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και χρησιμοποιούν τις πιο εξελιγμένες μεθόδους, καθώς και η τήρηση αυστηρών κανόνων κατά την παραγωγική διαδικασία, συνδυάζονται ώστε να συγκροτήσουν τη βάση της επιχείρησης.”

 

Εστίαση στην έρευνα

Από τα πρώτα χρόνια, ήταν σημαντικό για την εταιρεία Bio-Strath να επενδύσει στην έρευνα για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια των προϊόντων της. Μέχρι σήμερα είχαν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες για μεγάλο φάσμα προβλημάτων υγείας σε διάφορες ομάδες ατόμων που συμπεριλάμβαναν και έγκυες.

“Σήμερα, έχουμε στα χέρια μας δημοσιεύσεις σημαντικών μελετών, με πρόσφατη μία εκπληκτική μελέτη που παρουσιάζει τη βιοδιαθεσιμότητα του προϊόντος.”

Η in vitro μελέτη επικεντρώθηκε στη βελτίωση της βιοδιαθεσιμότητας μετάλλων και βιταμινών από το Strath®. Οι ερευνητές ξεκίνησαν να επαληθεύσουν εάν το προϊόν παρέχει οργανικά μόρια με ικανότητα δέσμευσης που είναι απαραίτητα για την εξασφάλιση της δραστικής και βέλτιστης απορρόφησης μετάλλων και βιταμινών.  

“Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης της πρόσληψης μικροθρεπτικών συστατικών μέσω του εντερικού επιθήλιου δείχνουν ξεκάθαρα ότι το Strath® βελτιώνει την ενεργή πρόσληψη μαγνησίου, ψευδαργύρου, σιδήρου και βιταμίνης B1 μέσω του εντερικού επιθήλιου” αναφέρει η μελέτη.

“Οι μέσες τιμές των τεστ για το Strath® είναι έξι, για το σίδηρο, και 10, για τη βιταμίνη Β1, φορές υψηλότερες από εκείνα των ομάδων ελέγχου μόνο με μικροθρεπτικά συστατικά. Καθώς όλα τα μικροθρεπτικά συστατικά που ελέγχθηκαν επιβεβαιώνουν την υπόθεση, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι και τα άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά λαμβάνονται με βελτιωμένη απορρόφηση. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό στο πλαίσιο αυτό να γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στον οργανισμό επαρκή μικροθρεπτικά συστατικά από μία ισορροπημένη διατροφή ή συμπληρώματα διατροφής, έτσι ώστε να μπορούν να απορροφηθούν από τα έντερα με τη βοήθεια του Strath®.”

Για τον David, η τελευταία μελέτη είναι μέρος της συνεχούς προγράμματος έρευνας της Bio-Strath.

“Η έρευνα δεν είναι κάτι νέο για τη Bio-Strath, ο πατέρας μου την ξεκίνησε τη δεκαετία του ’60 και έχουμε δημοσιεύσει πολλές μελέτες μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια σε διαφορετικούς τομείς, αποδεικνύοντας καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα” εξηγεί ο David.