Η Holistic Life συναντά την Άρτεμη Καρνέζη

Κατηγορία Inbox
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 09:56 Διαβάστηκε 635 φορές
Τεύχος 84 Ακμή κατάρτηση

Είναι γνωστό ότι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ αποτελεί ηγετική δύναμη στο χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης. Τώρα, καινοτομεί για μία ακόμη φορά με την εισαγωγή στο Κέντρο δια Βίου Μάθησης UNIVERSAL TRAINING, του Πρώτου Πιστοποιημένου Προγράμματος στη Ρεφλεξολογία από τον Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης ITEC. 

Ο κάθε εκπαιδευόμενος έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στο Level 1 και να αποκτήσει μέσα σε λιγότερο από 1 έτος τη Διεθνή Πιστοποίηση (ITEC LEVEL 3- Certificate in Reflexology). Kατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού -και αυτό αποτελεί μία ακόμη καινοτομία του προγράμματος- ο εκπαιδευόμενος θα ολοκληρώσει εποπτευόμενη κλινική πρακτική 40 περιστατικών ως προαπαιτούμενο για την απόκτηση της πιστοποίησης. Με την ολοκλήρωση του 1ου level γίνεται αυτόματα και δόκιμο μέλος του Πανελληνίου Επαγγελματικού Συλλόγου Ρεφλεξολόγων (ΠΕΣΡ) καθώς το UNIVERSAL TRAINING αποτελεί διαπιστευμένη σχολή του Συλλόγου αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ρεφλεξολόγων RIEN. Ο Εκπαιδευόμενος εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να συνεχίσει και στο επόμενο επίπεδο (level II) προκειμένου να ολοκληρώσει 2ετή εκπαίδευση και να γίνει τακτικό πλέον μέλος του ΠΕΣΡ με τις προϋποθέσεις του Συλλόγου για την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Σπουδαστές και απόφοιτοι άλλων σχολών του χώρου της υγείας ή φυσικοθεραπευτές, απαλλάσσονται από τα Ιατρικά μαθήματα μειώνοντας έτσι τον απαιτούμενο χρόνο εκπαίδευσης.

Ο χώρος αποτελεί ένα ακόμη πόλο έλξης καθώς έχουν δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις με ολοκληρωμένους θεραπευτικούς χώρους πολλών θέσεων για μάθηση και πρακτική (ΦΩΤΟ).

Η σφραγίδα της Άρτεμης Καρνέζη πάνω στη δομή του προγράμματος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εχέγγυα για την άριστη κατάρτιση και εκπαίδευση

Κυρία Καρνέζη ηγείσθε ενός προγράμματος στην ρεφλεξιολογία που για πρώτη φορά έχει διεθνή πιστοποίηση. Μιλήστε μας λίγο γι'αυτό.

Όντως πρόκειται για μεγάλη καινοτομία. To Universal Training του Ομίλου ΑΚΜΗ καινοτομεί και εισάγει στον χώρο των ολιστικών θεραπειών ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ρεφλεξολογίας με τη διεθνή πιστοποίηση ITEC για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους εμάς που ασκούμε το έργο του ρεφλεξολόγου γιατί αποκτούμε διεθνή κατοχύρωση ακόμα και στο πρώτο επίπεδο (LEVEL I) και δυνατότητα εγγραφής σαν δόκιμα μέλη στον Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σύλλογο Ρεφλεξολογων (ΠΕΣΡ). Mε το δεύτερο έτος ολοκληρώνεται η φοίτηση και ο απόφοιτος αποκτά πλέον το ολοκληρωμένο πτυχίο του Ρεφλεξολόγου και γίνεται τακτικό μέλος του ΠΕΣΡ. Το UNIVERSAL TRAINING είναι Κέντρo διαπιστευμένο από το Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλεξολόγων (Π.Ε.Σ.Ρ.) και οι καθηγητές του είναι μέλη του. Παράλληλα είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ρεφλεξολόγων RIEN γεγονός που του δίνει διεθνή διάσταση.

Το πρόγραμμα εστιάζει σε μεγάλη πρακτική με κλινική εμπειρία, έτσι δεν είναι;

Έτσι ακριβώς, κάθε καταρτιζόμενος κατά τη διάρκεια του LEVEL I πρέπει να ολοκληρώσει 40 συνεδρίες καταγράφοντας το ιστορικό και την πορεία των συνεδριών για κάθε θεραπευόμενο. Εξετάζεται κατόπιν από επιτροπή του διεθνούς φορέα και το αποτέλεσμα προσμετράται στο σύνολο για την ολοκλήρωση των σπουδών του 1ου έτους και την απόκτηση πιστοποίησης της ITEC. Είναι ίσως το πρώτο πρόγραμμα με καταγεγραμμένη παρακολούθηση κλινικών περιπτώσεων που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Όμως και η θεωρητική κατάρτιση καθώς η εκπαίδευση δεν περιορίζεται μόνο στην ανάλυση των τεχνικών θεραπείας σε πόδι, χέρι, αυτί αλλά έχει ενσωματωθεί η θεωρία των μεσημβρινών που κατά την κρίση μας αποτελεί πολύ βασική γνώση για κάθε ρεφλεξολόγο αλλά και θεραπευτή γενικότερα.

Εσείς κυρία Καρνέζη έχετε μακρά ιστορία στο χώρο. Πώς προέκυψε η συνεργασία αυτή με το UNIVERSAL TRAINING;

Μετά από έναν χρόνο συνειδητής αποχής από τη διδασκαλία, θεώρησα ότι ήρθε πάλι το πλήρωμα του χρόνου ανταλλαγής ενέργειας, αυτής της μοναδικής σπινθηροβόλας ενέργειας της μεταλαμπάδευσης της γνώσης. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ, είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα και η πρόταση που μου έγινε από το Κέντρο δια Βίου του που είναι και μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου ρεφλεξολόγων RIEN, ήταν αντάξια της φήμης του. Πράγματι σε αυτό το πρόγραμμα κατέθεσα όλη την αγάπη και εμπειρία ετών στο χώρο, το έχω δε εμπλουτίσει με τις πλέον καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας για την καλύτερη κατανόησή του. Είναι ευχής έργο ότι η διδασκαλία θα γίνει σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας, σε ατομικούς χώρους εργασίας για κάθε εκπαιδευόμενο. Νομίζω μιλάμε για την πλήρη αναβάθμιση των σπουδών ρεφλεξολογίας στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της ρεφλεξολογίας δεν είναι το πρώτο που λειτουργεί με επιτυχία στο Universal Training. Ήδη και με τα πρότυπα εκπαίδευσης του Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος (ΣΟΕ) και τον εκπαιδευτικό συντονισμό του Ομοιοπαθητικού Κωνσταντίνου Τσαλίκη μέλος του ΣΟΕ, λειτουργεί πρόγραμμα εκπαίδευσης Ομοιοπαθητικής αποκλειστικά για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου. Όπως μας δήλωσε ο κος Τσαλίκης: "Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακοποιών, που σκοπό έχει να παρέχει τις βασικές αρχές ομοιοπαθητικής. Με τις γνώσεις αυτές θα αποκτήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη σημερινή αγορά και θα είναι στην θέση να παρέχουν στο φαρμακείο ειδικευμένες συμβουλές που αφορούν την Ομοιοπαθητική. Ο φαρμακοποιός με την λήξη του προγράμματος θα έχει ένα δυνατό χαρτί από τον Όμιλο Ακμή, πρωτοπόρο στην εκπαίδευση." Είναι μια ευκαιρία για τον σημερινό φαρμακοποιό να ηγηθεί στον χώρο του Ομοιοπαθητικού φαρμάκου.

Για περισσότερες πληροφορίες

UNIVERSAL TRAINING