Διατροφή

H ιατρική ιστορία της μουστάρδας

Κατηγορία Διατροφή
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 08:37
Διαβάστηκε 151 φορές
Στις μέρες μας, η μουστάρδα θεωρείται ο τέλειος σύντροφος της κέτσαπ. Ωστόσο αρκετά πίσω στο χρόνο, αυτό το πικάντικο φυτό εκτιμιόταν περισσότερο και πέρα από τις μαγειρικές του εφαρμογές. Οι αρχαίοι λαοί θεωρούσαν τη μουστάρδα ως ένα εξαιρετικά…

Τι πρέπει να ξέρεις όταν μαγειρεύεις μπρόκολο

Κατηγορία Διατροφή
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 07:53
Διαβάστηκε 610 φορές
Το μπρόκολο μπορεί να σερβιριστεί με διάφορους τρόπους, αλλά μια μελέτη δείχνει ότι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρευτεί είναι σε τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά (stir-frying). Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Plant Foods for Human Nutrition, διαπίστωσε…
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν ωφέλιμες τροφές με ένα ευρύ φάσμα οφελών για την υγεία. Ένα από αυτά είναι το σέσκουλο, το οποίο, σύμφωνα με έρευνα, μπορεί να ενισχύσει την αντοχή και τις αθλητικές επιδόσεις και να μειώσει…

Η μεσογειακή διατροφή προστατεύει από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Κατηγορία Διατροφή
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 08:49
Διαβάστηκε 280 φορές
Μια πλούσια σε αντιοξειδωτικά μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει τους κινδύνους για την υγεία από την ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία αυξάνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακής νόσου και καρδιακής προσβολής. Η διατροφή αυτή, η οποία επικεντρώνεται στα φρέσκα λαχανικά, τα…
Είναι γεγονός ότι η κατανάλωση ψαριών είναι καλή για το σώμα. Τα ψάρια παρέχουν λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και -6 που βοηθούν στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, στη μείωση των καρδιακών κινδύνων και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο,…

Τελικά τ' αβγά μας προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις ;

Κατηγορία Διατροφή
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018 02:53
Διαβάστηκε 560 φορές
Αν και τα προηγούμενα χρόνια τα αβγά έβγαιναν εκτός μενού για όσους είχαν προβλήματα με την καρδιά τους, τώρα μια νέα μελέτη υποστηρίζει ότι προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, που περιλαμβάνουν εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή. Η κατανάλωση ενός…

10 κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με την κατανάλωση κρέατος (GMO)

Κατηγορία Διατροφή
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 08:45
Διαβάστηκε 2876 φορές
Εταιρίες συχνά χρησιμοποιούν όρους που αφορούν το αληθινό καθαρό φαγητό για να πουλήσουν μολυσμένα, τοξικά, γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα που προκαλούν ασθένεια και διαταραχές, χρησιμοποιώντας παράλληλα προπαγάνδα και ψέματα. Το τελευταίο παράδειγμα είναι ο όρος "καθαρό κρέας" και είναι…
Η βιομηχανία ζάχαρης έκρυβε για σχεδόν 50 χρόνια στοιχεία που συσχετίζουν την κατανάλωση επεξεργασμένων σακχάρων με κίνδυνο καρδιοπάθειας και κάποιους καρκίνους. Ξαφνικά σταμάτησε να χρηματοδοτεί το ερευνητικό έργο που συνδέει τη σακχαρόζη με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία,…
Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να τρώμε τα λαχανικά μας - αλλά οι πλήρεις υγιεινές θρεπτικές ιδιότητές τους ξεκλειδώνονται όταν πρώτα προσθέτουμε λίγο λάδι. Τα έλαια, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βοηθούν το σώμα μας να απορροφήσει τα θρεπτικά…

Η κατανάλωση τυριού αποτρέπει την καρδιακή νόσο;

Κατηγορία Διατροφή
Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 19:37
Διαβάστηκε 467 φορές
Η συνήθης ιατρική θεωρία υποστηρίζει ότι τα κορεσμένα λίπη στη διατροφή προκαλούν καρδιακές παθήσεις - ωστόσο, νέα έρευνα έχει ανακαλύψει ότι αν καταναλώνετε ένα κομμάτι τυρί κάθε μέρα μειώνονται οι πιθανότητές σας για καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι…