Κλινική αρωματοθεραπεία και η θέση της στη σύγχρονη θεραπευτική πραγματικότητα

Κατηγορία Αρωματοθεραπεία
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 03:00 Διαβάστηκε 1927 φορές
Issue 56ESSENTIA VITAE: Satellite School of Penny Price Academy of Clinical Aromatherapy LTD.,
Μαρία Ζώρζου, Κλινική Αρωματοθεραπεύτρια

Η Κλινική Αρωματοθεραπεία βασίζεται στην ιατροθεραπευτική εφαρμογή των αιθέριων ελαίων. Είναι κλάδος της φυσικής και εναλλακτικής ιατρικής. Στην Κλινική Αρωματοθεραπεία τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται στις πιο ποικίλες παθολογίες της γενικής ιατρικής.

Τα αγνά αιθέρια έλαια επιτυγχάνουν τα ίδια αποτελέσματα με τα χημικά φάρμακα και μάλιστα όχι μόνο χωρίς παρενέργειες, αλλά υποστηρίζοντας και ολόκληρο τον οργανισμό σε πολλαπλά επίπεδα.

Τα αιθέρια έλαια περιέχουν ισάξιες δραστικές ουσίες με τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιεί η φαρμακολογία και βρίσκουν εφαρμογή σε όλους σχεδόν τους τομείς.

Τα αγνά αιθέρια έλαια περιέχουν δραστικές ουσίες που μπορούν να δοσομετρηθούν με ακρίβεια. Για να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες των αιθέριων ελαίων πρέπει να κατανοήσουμε τη φύση των φυτών και να μη τα ταξινομούμε μόνον ανάλογα με τις δραστικές ουσίες.

Η Essentia Vitae είναι «σχολή δορυφόρος» της Ακαδημίας Penny Price και παρέχει στους σπουδαστές της πιστοποιημένο Δίπλωμα Κλινικής Αρωματοθεραπείας από την Penny Price Academy of Clinical Aromatherapy, ενώ πληροί όλες τις προϋποθέσεις ένταξης των αποφοίτων της στον Διεθνή Οργανισμό Αρωματοθεραπευτών IFPA (International Federation for Professional Aromatherapists).

Οι ακαδημίες της Penny Price εξαπλώνουν τη γνώση της κλινικής αρωματοθεραπείας όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο και όλες είναι αναγνωρισμένες & πιστοποιημένες από τον IFPA.

Πλούσια βιβλιογραφία, γνώση, εμπειρία και τα πιο αγνά αιθέρια έλαια της φύσης είναι το στήριγμα των μαθητών στην επιστημονική κατάρτιση και πρακτική εφαρμογή.

Η Essentia Vitae ιδρύθηκε από την Μαρία Ζώρζου, Αρωματοθεραπεύτρια και Αρωματολόγο στα πρότυπα της Ακαδημίας της Αγγλίας, αναγνωρίσθηκε και πιστοποιήθηκε από τον IFPA από τον 1ο χρόνο λειτουργίας της.

Η Μαρία Ζώρζου κατανοώντας την φύση των αιθέριων ελαίων, με πίστη στην θεραπευτική τους δύναμη και η αγάπη της για τον άνθρωπο δημιουργούν έναν ξεχωριστό κραδασμό και μια ιδιαίτερη δόνηση που μοιράζεται με τους μαθητές της.

Η Essentia Vitae διδάσκει στους μαθητές της:

  • την επιστημονική γνώση της χημικής σύστασης και δράσης των αιθέριων ελαίων
  • τη γνώση της ψυχής των φυτών και μέσα από αυτή, επαφή του εκπαιδευόμενου με λεπτές ποιότητες και της δικής του ψυχής
  • ολιστική θεραπευτική προσέγγιση
  • πρακτική εφαρμογή, ώστε ο εκπαιδευόμενος να αποφοιτεί έχοντας ταυτόχρονα και την εμπειρία της χρήσης της κλινικής αρωματοθεραπείας.

Η εμπειρία της δράσης της χημικής σύστασης των αιθέριων ελαίων (αλδεΰδες – εστέρες – αιθέρες – κουμαρίνες – λακτόνες – μονοτερπένια - φαινόλες και πολλά άλλα) είναι σημαντική και μας δίνει την γνώση να αναγνωρίζουμε τη μοναδικότητα των αιθέριων ελαίων στη δράση τους. Ανακαλύπτουμε συνεχώς μέσα από την εμπειρία την πολυπλοκότητα των αιθέριων ελαίων και οι μαθητές βιώνουν επανειλημμένα την εμπειρία της χρήσης διαφορετικών αιθέριων ελαίων στην αντιμετώπιση ίδιων καταστάσεων από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Το πρόγραμμα σπουδών στην Ακαδημία Κλινικής Αρωματοθεραπείας Essentia Vitae, αποτελείται από πέντε ενότητες. Οι τέσσερις πρώτες είναι από 5 ημέρες η κάθε μία ενώ η τελευταία ενότητα είναι 4 ημερών, πλέον των σχετικών πρακτικών εφαρμογών και της μελέτης που απαιτούνται για την κάθε ενότητα.

Η ελάχιστη περίοδος ολοκλήρωσης της Ακαδημίας Κλινικής Αρωματοθεραπείας είναι οι 24 μήνες, ενώ ο μέγιστος χρόνος που ορίζεται από τον IFPA είναι οι 48 μήνες. Περαιτέρω, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων της Ακαδημίας, δια αλληλογραφίας, υποβοηθώντας πληθυσμούς επαρχιακών πόλεων – νησιών να συμμετάσχουν στη σύγχρονη εναλλακτική γνώση και να αποφοιτήσουν με πιστοποίηση και εμπειρία.

Οι απόφοιτοι της Ακαδημίας μπορούν να εργασθούν:

  • σε δικούς τους χώρους
  • σε ιδιωτικά θεραπευτήρια
  • σε μαιευτήρια
  • σε κλινικές και νοσοκομεία
  • σε εναλλακτικούς χώρους υγείας

Επίσης, μπορούν οι ίδιοι, εάν το επιθυμούν, να δημιουργούν και να εμπορεύονται αρωματοθεραπευτικά προϊόντα βασισμένα όχι απαραίτητα σε υπάρχουσες συνταγές, αλλά δημιουργώντας τις δικές τους συνταγές, σύμφωνα με το τι θέλουν να αντιμετωπίσουν. Συνταγές και αρωματοθεραπευτικά προϊόντα αγάπης και επιστημονικής γνώσης για όλη την οικογένεια και για όλες τις ηλικίες. Από το βρέφος μέχρι τον παππού και τη γιαγιά, η Κλινική Αρωματοθεραπεία μπορεί να προσφέρει και να ωφελήσει.

Σας περιμένουμε στην Essentia Vitae για να βρείτε και εσείς που επιθυμείτε τη δική σας θέση στη σύγχρονη θεραπευτική πραγματικότητα.