Δύο μεγάλα μυστικά για υγεία, ευεξία και δύναμη! (video)

Κατηγορία Αυτοβελτίωση
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 23:13 Διαβάστηκε 415 φορές
Holistic Life TV Νάνσυ Φωτοπούλου: Better Life Coach & Motivator

Πολλοί συνάνθρωποι γύρω μας, -ειδικά αυτήν την περίεργη περίοδο που διανύουμε-με ρωτούν συχνά για θέματα υγείας, ευεξίας, δύναμης. Έτσι σας δίνω με πολλή αγάπη, απλόχερα, τα 2 πιο μεγάλα μυστικά για να είστε υγιείς και χαρούμενοι.
Δεν είναι δύσκολα, δεν είναι δαπανηρά, δεν είναι χρονοβόρα, αλλά θα χρειαστεί από σας κάποια συνέπεια και εξάσκηση για να φτάσετε στο σημείο να σας βγαίνουν φυσικά και αβίαστα από μέσα σας, χωρίς καμία νοητική ή σωματική προσπάθεια.
Και χωρίς χρονοτριβή, ιδού:

1ο Μυστικό:
Αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε. ΤΩΡΑ! Όχι αύριο, όχι σε λίγο, αλλά ΤΩΡΑ! Κάθε στιγμή είναι ζωή και είναι άδικο να την αφήνετε να περνά από δίπλα σας, να μπαίνει μέσα σας, να σας χαϊδεύει και να μην της δίνετε την δέουσα σημασία γιατί ο νους σας ταξιδεύει σε αρνητικά και φανταστικά σενάρια.
Είναι μια νόσος κι αυτή, το να φτιάχνετε δηλαδή τα χειρότερα σενάρια για τον εαυτό σας, τις σχέσεις σας, τους άλλους, τον κόσμο. Το εκπληκτικό είναι ότι μπορεί και  να επαληθευτούν αν συνεχίσετε να δίνετε ενέργεια και συναίσθημα στις εικόνες που πλάθετε. Εσωτερικές συγκρούσεις από διλήμματα, από ανασφάλειες, από εξωτερικές πιέσεις, είναι οι συνηθέστεροι λόγοι για να κάνετε αρνητικές σκέψεις. Φυσικά όσα συμβαίνουν γύρω μας δεν βοηθούν, αλλά ο μεγαλύτερος υπεύθυνος είστε εσείς αν συνεχίζετε να ταΐζετε το νου σας με αρνητικές και καταστροφικές σκέψεις. Πολλές φορές το μέλλον το φαντάζεστε δυσοίωνο και αβάσταχτο, αλλά όσο πιο πολύ το σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο, τόσο πιο πολύ χτίζετε αυτήν την πιθανότητα ως υλοποίηση για σας.
Άλλοτε το μυαλό σας ταξιδεύει πίσω, σε ένα παρελθόν που τελείωσε, αλλά εσείς θέλετε να το αναβιώνετε ξανά και ξανά ακόμα κι αν εκεί υπήρξε πόνος. Άρα, αναβιώνετε ξανά και ξανά τον πόνο. Και ο πόνος διεγείρει τις ορμόνες του άγχους και του στρες που είναι η κορτιζόλη και η οποία είναι τοξική για τον οργανισμό. Ο νους δείχνει να είναι αδύναμος να ξεπεράσει το παρελθόν, να αποδεχτεί και να προχωρήσει. Έτσι και η καρδιά αδυνατεί με την σειρά της να συγχωρήσει και να ανοίξει στην αγάπη και στην χαρά. Αργά ή γρήγορα, το σώμα θα ανταποκριθεί σε αυτή την αδυναμία του νου και της καρδιάς και θα αποδυναμωθεί κι αυτό. Α-Σθένεια= χωρίς Σθένος= Α-Δυναμία= χωρίς Δύναμη.
Αυτή είναι η κάθε ασθένεια. Αυτή είναι η βασική αιτία της. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε είναι ο πιο βασικός λόγος που η ψυχή μας πονά. Και όταν πονά η ψυχή, αργά ή γρήγορα θα πονέσει και το σώμα.
Δεν λέω πως δεν παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, αλλά σύμφωνα και με τον επιγενετιστή B. Lipton, το 90% της αιτίας για ασθένεια, είναι ο αρνητικός, τοξικός και μη ωφέλιμος τρόπος σκέψης. Μπορεί να χρειαστείτε μια βοήθεια για να καταφέρετε να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας για να τον γυρίσετε υπέρ σας. Μπορεί να χρειαστείτε κάποια εξάσκηση. Αλλά με μία δυνατή συνειδητοποίηση και απόφαση μπορεί να το κάνετε μόνοι σας και ακαριαία. Όλα είναι δυνατά αν το κατανοήσετε και θελήσετε πραγματικά να αλλάξετε. 

2o Μυστικό:
Όπως είπα και παραπάνω για την ορμόνη του στρες που είναι η κορτιζόλη, στον αντίποδά της βρίσκονται οι ορμόνες της ευτυχίας και της ευφορίας που είναι οι ενδορφίνες. Είναι το φυσικό ντοπάρισμα του οργανισμού αφού παράγονται από το ίδιο το σύστημα του οργανισμού και με φυσικούς τρόπους. Όταν το σύστημά μας κατακλύζεται από ενδορφίνες, δεν μπορεί να α-σθενήσει, γιατί το σώμα και το ανοσοποιητικό ενδυναμώνονται. Πώς όμως γίνεται να κατεβάζουμε ενδορφίνες στο σύστημά μας;

 • Μα φυσικά όταν κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν, όπως περπάτημα, τρέξιμο, γυμναστική, κολύμπι, γενικά άσκηση που μας δίνει ευλυγισία, χαρά, άνεση.
 • Όταν τραγουδάμε, χορεύουμε, όταν ακούμε ωραία μουσική και λικνιζόμαστε, ή χαλαρώνουμε.
 • Όταν γελάμε με αστεία, ανέκδοτα, κωμικές ταινίες ή βιντεάκια.
 • Όταν παίζουμε με τα παιδιά μας, με φίλους μας, με τα κατοικίδιά μας.
 • Όταν βγαίνουμε έξω και αλλάζουμε παραστάσεις, είτε σε βόλτα, είτε σε κάποιο μαγαζί είτε σε κάποιο μουσείο ή γκαλερί τέχνης.
 • Όταν πηγαίνουμε θέατρο, σινεμά, σε παραστάσεις που έχουν ενδιαφέρον και μας τραβούν ευχάριστα την προσοχή.
 • Όταν τρώμε τα αγαπημένα μας φαγητά και πίνουμε το αγαπημένο μας κρασί, αλλά με μέτρο. Ειδικά όταν συνοδευόμαστε από αγαπημένα πρόσωπα, ακόμα καλύτερα.
 • Όταν βρισκόμαστε στην φύση κάνοντας μικρά ή μεγαλύτερα ταξίδια, ή έστω ως ολιγόωρες βόλτες.
 • Όταν λιαζόμαστε κάτω από έναν γλυκό ήλιο. Ακόμα κι αν καίει, με μέτρο είναι θαυματουργός.
 • Τα γλυκά επίσης βοηθούν, αλλά με μέτρο κι αυτά για να προσέχουμε την σιλουέτα μας.
 • Φυσικά μην ξεχνάμε ότι είναι και το σεξ, όπως και κάθε πράξη τρυφερότητας και αγάπης που δεχόμαστε ή δίνουμε. Φιλιά, αγκαλιές, χάδια, κράτημα από τα χέρια, είναι βάλσαμο για την ψυχή και το σώμα.

Όλα αυτά καταλαβαίνετε πως μας δημιουργούν το αίσθημα της απόλαυσης. Και εδώ είναι το ζητούμενο. Το να απολαμβάνουμε και να ευχαριστιόμαστε με μικρά ή μεγάλα πράγματα, είναι ο λόγος που μπορούμε να παραμένουμε υγιείς και ακμαίοι. Η ευγνωμοσύνη και η ευχαριστία για όσα έχουμε και για όσα μας δίνονται, αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών στο σώμα μας και αυτό μας ανταμείβει με ευεξία και υγεία. Ναι, η ευγνωμοσύνη είναι ο καταλύτης όλων των παραπάνω. Μια ευχαρίστηση, μια απόλαυση που συνοδεύεται από το βαθύ αίσθημα της ευχαριστίας, πολλαπλασιάζει τις ορμόνες της ευφορίας και ό,τι περιέχει μέσα το ΕΥ, δεν επιτρέπει και δεν συνάδει με τίποτα ασθενικό. Γι αυτό να φτιάχνετε χαρά για σας και τους άλλους, μέσα από τον υγιή και καθαρό νου σας, μέσα από την θετική στάση σας. Γιατί είναι θέμα υγείας!
Το αξίζετε και το μπορείτε!

Δείτε την εκπομπή στο κανάλι μας Holistic Life TV

you tube Fotopoulou 3


Fotopoulou

Η Νάνσυ Φωτοπούλου ξεκίνησε να ασχολείτε με τις εναλλακτικές θεραπείες στην Ταϊλάνδη όπου διδάχθηκε στην σχολή Old Medicine Hospital την αρχαία γνώση των χειροπρακτικών και στην Ελλάδα τις ενεργειακές θεραπείες. Εκπαιδεύτηκε στο N.L.P. (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός) και το συνδυάζει με το ThetaHealing® στο οποίο πήρε έξι (6) τομείς-εκπαιδεύσεις και που αγαπά πολύ να δουλεύει συνδυαστικά. Για 5 χρόνια φοίτησε παράλληλα σε ιδιωτικές ακαδημίες και σεμινάρια μεθόδων αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης. Για 2 έτη συμμετείχε σε ομάδα αυτογνωσίας και 2 έτη σε θεραπευτική ομάδα ψυχοδράματος. H Νάνσυ Φωτοπούλου είναι απόφοιτη: Tου επιμορφωτικού τμήματος Λογοθεραπείας και Συμβουλευτικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - Tου ανοιχτού Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Ψυχικής & Κοινοτικής Υγείας - Του Life & Executive Coaching του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών. Την εμπνέει η ζωή και η φύση, όπως και οι άνθρωποι που ξέρουν να κατανοούν, να χαμογελούν, να αγαπούν και να δίνουν.