Ολιστική βιοφυσική αντιμετώπιση φλεγμονών και χρόνιων παθήσεων

Κατηγορία Βιοσυντονισμός
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 09:06 Διαβάστηκε 2769 φορές
Τεύχος 95 Κασσάνδρα Μουγιάκου – ειδικός παθολόγος

Η φλεγμονή είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια σε ιούς, βακτήρια, κατεστραμμένα κύτταρα, και γενικότερα, επιβλαβή ερεθίσματα.

Η φλεγμονή παραταύτα δεν είναι το ίδιο με τη λοίμωξη, εντούτοις η φλεγμονή (αντίδραση) μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη (επιμόλυνση με παθογόνο παράγοντα). Χάρη στην βιολογική αυτή αντίδραση ο οργανισμός απομακρύνει τους ξένους εισβολείς και αυτο-ιάται, ειδικά στην περίπτωση της οξείας φλεγμονής.

Υπάρχουν δύο τύποι φλεγμονής:

  • η οξεία, η οποία ξεκινάει γρήγορα και περνάει μετά από λίγες μέρες. Χάρη στην αντίδραση αυτή το σώμα επουλώνει πληγές, τραυματισμούς, και θεραπεύει τις λοιμώξεις. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της είναι η ερυθρότητα, η θερμότητα, το οίδημα, το άλγος, και η απώλεια λειτουργικότητας του τμήματος του σώματος.
  • η χρόνια, που μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια.

Στην περίπτωση της χρόνιας φλεγμονής το ανοσοποιητικό δεν έχει καταφέρει να αποβάλει τον εκλυτικό παράγοντα ή μπορεί να υπάρχει μικρή, επαναλαμβανόμενη έκθεση στον παράγοντα αυτό. Επίσης, το ανοσοποιητικό μπορεί εσφαλμένα να αναγνωρίζει έναν ιστό του σώματος ως ξένο και να του επιτίθεται (αυτο-άνοσα νοσήματα).

Η παρατεταμένη κατάσταση φλεγμονής οδηγεί τελικά στην καταστροφή των ιστών, λόγω της περίσσειας των αμυντικών κυττάρων και ορμονών, ως αποτέλεσμα του υπερφορτωμένου ανοσοποιητικού συστήματος.

Εντούτοις, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω παθήσεις όπως ρευματοειδή αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, αρτηριοσκλήρυνση, διαβήτη τύπου 2, χρόνια ρινίτιδα, άσθμα, νόσο του Crohn, θυροειδίτιδα (νόσος Ηαshimoto) κ.α.

Η κακή διατροφή, το στρες, οι τροφικές αλλεργίες, η καθιστική ζωή κι άλλα συνεισφέρουν στη χρόνια φλεγμονή. Οι διατροφικές και οι περιβαλλοντικές τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα, ενεργοποιώντας το αμυντικό σύστημα και οδηγώντας το στην υπερδιέγερση.

Αντιμετώπιση της φλεγμονής με ολιστική βιοφυσική μέθοδο θεραπείας

Πρόκειται για μια ακίνδυνη κι ανώδυνη διαδικασία, η οποία στοχεύει στον ενεργειακό έλεγχο του οργανισμού σε βιοφυσικό επίπεδο. Εντοπίζονται δηλαδή τυχόν μπλοκαρίσματα στο ενεργειακό επίπεδο, τα οποία μπορούν να σωματοποιηθούν και να εκδηλωθούν ως παθήσεις ή διαταραχές.

Στην περίπτωση οξέων καταστάσεων η αντιμετώπιση προβλέπει ενίσχυση της αποτοξίνωσης, τόνωση του ανοσοποιητικού, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου (καταπολέμηση του οιδήματος), προγράμματα κατά της εκάστοτε φλεγμονής, κατά του άλγους, καθώς και αποκατάστασης της κινητικότητας ή της λειτουργίας του πάσχοντος τμήματος του σώματος. Δύο με τρεις εφαρμογές είναι συνήθως αρκετές.

Στην περίπτωση χρόνιων καταστάσεων απαραίτητο είναι να καθοριστούν, με την ενεργειακή εξέταση, ποιοι είναι οι παράγοντες που επιβαρύνουν τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Με λίγα λόγια, οι αιτίες που ο οργανισμός αδυνατεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά μόνος του τη φλεγμονή.

Οι αιτίες που διερευνώνται είναι:

  • μακροχρόνια επίδραση επιβαρυντικών για τον οργανισμό ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών (ασύρματα δίκτυα, κεραίες, κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, πολύπριζα, ακτινοβολίες προερχόμενες από το υπέδαφος, ραδιενέργεια κ.ά.),
  • επιβάρυνση από χρόνιες κρυφές/συγκεκαλυμένες αλλεργίες (π.χ. γάλα, γλουτένη, κ.α.),
  • αποδυναμωμένη φυσιολογική χλωρίδα στο εντερικό σύστημα,
  • χρόνια επιβάρυνση από παθογόνους μικροοργανισμούς (ιοί, βακτήρια, παράσιτα, μύκητες),
  • χρόνια επιβάρυνση από χημικές ουσίες (φάρμακα, περιβαλλοντικές τοξίνες),
  • χρόνια επιβάρυνση από βαρέα μέταλλα (π.χ. σφραγίσματα αμαλγάματος, μολυσμένες τροφές και νερό),
  • κληρονομική προδιάθεση (ομοιοπαθητικά μιάσματα),
  • έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων (κακή διατροφή, κακή απορρόφηση),
  • έντονο ή παρατεταμένο στρες (υπερφόρτιση των επινεφριδίων),
  • τραυματικές εμπειρίες με ψυχολογική επίδραση,
  • αρνητικά συναισθήματα,
  • μπλοκαρίσματα στη ροή της ενέργειας σε ιστούς (που μπορεί να έχουν προκληθεί από επαναλαμβανόμενες φλεγμονές ή τραυματισμό),
  • μπλοκαρίσματα σε ενεργειακά κανάλια και ενεργειακά κέντρα του σώματος.

Εφόσον προσδιοριστούν οι επιβαρυντικοί παράγοντες εξετάζεται η σειρά προτεραιότητας που έχουν στην εξομάλυνσή τους. Ο σωστός εντοπισμός και η εξισορρόπηση των κύριων αιτιών της φλεγμονής συντομεύει την αντιμετώπισή της. Αρχικά είναι σημαντικό να αποκατασταθεί η ικανότητα αποτοξίνωσης του οργανισμού, έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι τοξίνες και να αποσυμφοριστεί το λεμφικό σύστημα. Στη συνέχεια, σειρά έχει η τόνωση του αμυντικού συστήματος με την εξισορρόπηση των επιβαρυντικών παραγόντων. Απώτερος στόχος είναι η καταπολέμηση της φλεγμονής, η ανακούφιση από τον πόνο, η αποκατάσταση της λειτουργίας των πασχόντων οργάνων μέσω της επανάκτησης των δυνάμεων αυτο-ρύθμισης του οργανισμού. Ο ασθενής μπορεί επιπλέον να βοηθήσει τον εαυτό του ακολουθώντας μια σωστή διατροφή, πλούσια σε αντιφλεγμονώδεις τροφές, και διασφαλίζοντας την ξεκούραση του με επαρκείς ώρες ύπνου.

Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται από τον ασθενή δεν διακόπτεται, αλλά μπορεί να μειωθεί σταδιακά καθώς η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται.

Οι ενεργειακές μέθοδοι υποστήριξης του οργανισμού είναι σημαντικό εργαλείο στα χέρια του έμπειρου γιατρού/θεραπευτή και απαραίτητο συμπλήρωμα της κλασικής προσέγγισης καθότι μπορούν να «ρίξουν φως» στις βαθύτερες, κρυφές αιτίες που οδηγούν στην εμφάνιση των χρόνιων παθήσεων.

Η βιοφυσική θεραπευτική μέθοδος είναι μια απόλυτη φυσική, μη-παρεμβατική διαδικασία, εντελώς ανώδυνη αλλά και ακίνδυνη, αφού δεν υπάρχουν παρενέργειες. Το σύνολο των απαιτούμενων εφαρμογών εξαρτάται από τη χρονιότητα της κατάστασης, την ικανότητα και το χρόνο αντίδρασης του εκάστοτε οργανισμού, το σύνολο των κύριων επιβαρυντικών παραγόντων. Οπότε ο ρυθμός των επαναλήψεων και ο αριθμός τους διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες, χωρίς κανένα περιορισμό. Χρειάζεται όμως εδώ να τονιστεί ότι καλό είναι οι ασθενείς να επιλέγουν έμπειρους γιατρούς/θεραπευτές προκειμένου να τους εμπιστευτούν το λεπτό ζήτημα της υγείας τους, ειδικά στην περίπτωση σοβαρών χρόνιων παθήσεων.


mougiakou

Κασσάνδρα Μουγιάκου: Πριν 16 χρόνια το πρόβλημα υγείας της νεογέννητης κόρης μου με οδήγησε στο να απευθυνθώ στη μέθοδο  BICOM, με την ελπίδα ότι θα έβρισκα τη λύση. Πράγματι, μέσα σε λίγα λεπτά είχε γίνει διάγνωση των αλλεργιογόνων παραγόντων που την επιβάρυναν και προκαλούσαν ατοπική δερματίτιδα. Με κάποια δυσπιστία, αποφάσισα να ακολουθήσω και το πρόγραμμα θεραπείας με στόχο την απευαισθητοποίηση του μωρού από τις αλλεργιογόνες ουσίες. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά και ανέλπιστα. Ως γιατρός ενδιαφέρθηκα να μάθω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τρόπο δράσης της μεθόδου. Λίγο αργότερα αποφάσισα να ασχοληθώ και η ίδια με τις εφαρμογές της. Τότε η μέθοδος ήταν εντελώς άγνωστη στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει χιλιάδες ασθενών κάθε ηλικίας, με ποικίλες κλινικές εικόνες. Μπορείτε κι εσείς να προσφέρετε βοήθεια ακόμα και σε πολύ δύσκολα περιστατικά, με ασφάλεια  και με απόλυτα φυσικό τρόπο, χωρίς επιβάρυνση και παρενέργειες συμβαδίζοντας με το πνεύμα της εποχής. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στις φυσικές μεθόδους και τις επιλέγουν συνειδητά.