Ελαττωματικά τεστ κοροναϊού

Κατηγορία Info
Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 07:36 Διαβάστηκε 1510 φορές
Τεύχος 97 Ιορδάνης Βελισσάρης

Ανησυχία προκάλεσε για την ορθότητα των τεστ Covid-19,  σειρά τεστ που πραγματοποιήθηκε στην Τανζανία και έβγαλε θετικά στον ιό, δείγματα από κατσίκα, ορτύκια και παπάγια.

Ο Πρόεδρος John Magufuli εξέφρασε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης, ότι τα τεστ για τον κοροναϊό είναι εξαιρετικά αναξιόπιστα λόγω του γεγονότος ότι ορισμένα ζώα και ακόμη και ένα φρούτο χαρακτηρίστηκαν ως  θετικά για τον COVID-19. Επίσης δήλωσε ότι τα test kits εισήχθησαν από το εξωτερικό αλλά δεν προσδιόρισε από πού.

Προκειμένου να εκτιμηθεί η ποιότητα των test kits COVID-19, οι δυνάμεις ασφαλείας στην Τανζανία έλαβαν δείγματα από ανθρώπους από κατσίκα, παπάγια, ορτύκια, ακόμη και από πρόβατο. Στα δείγματα δόθηκαν ανθρώπινα ονόματα και μετά στάλθηκαν σε εργαστήριο για δοκιμή. Οι τεχνικοί εργαστηρίου που δούλευαν πάνω σε μη-ανθρώπινα δείγματα δεν ενημερώθηκαν για την πραγματική τους προέλευση.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι η κατσίκα, τα ορτύκια και η παπάγια βρέθηκαν θετικά για το COVID-19, πράγμα το οποίο μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις. Σύμφωνα με τον Magufuli, αυτό σημαίνει ότι μερικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν λάβει θετικά αποτελέσματα δοκιμών κοραναϊού παρά το γεγονός ότι δεν έχουν μολυνθεί. Αυτό θέτει αυτόματα υπό αμφισβήτηση τον πραγματικό αριθμό περιπτώσεων κοροναϊού της χώρας.

Πηγή: independent